Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΕΑΡΙΝΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ" ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Στον ιδιαίτερο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Παλιό Ταχυδρομείο, Φίλωνος 29) πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στις 8 το βράδυ, η πρώτη εκδήλωση από τις τρεις που θα γίνουν με το γενικό τίτλο "Εαρινό Ταχυδρομείο", σε επιμέλεια της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου. 
Η πρώτη αυτή εκδήλωση ήταν ένα επιμελημένο πρόγραμμα βασισμένο στην δύναμη και την γοητεία της ποίησης, με τίτλο: «Είναι παντού το ποίημα». Ακούστηκαν από την συγκινητική Ιουλίτα Ηλιοπούλου ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Φ.Γ. Λόρκα, Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Καρυωτάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη, μελοποιημένα από τους έλληνες συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Γιώργο Κουρουπό, Λένα Πλάτωνος και Διονύση Μπουκουβάλα. Τραγούδησε αισθαντικά η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και στο πιάνο ήταν ο ταλαντούχος Πέτρος Μπούρας
Ανάμεσα στους ακροατές που γέμισαν την αίθουσα, και ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, του οποίου πέντε θαυμάσια τραγούδια ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες. 
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.
Η διοργάνωση και των τριών εκδηλώσεων είναι της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails