Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΖΑ: "...θα κινηθώ μέσω μηνύσεων..."


Στο βιβλιαράκι με τον τίτλο “Το μεγάλο σκάνδαλο” του π. Παναγιώτου Μεντζά, το οποίο περιλαμβάνει τεύχη του περιοδικού “Ενοριακή Κίνησις” που επιμελείται ο ίδιος, δημοσιεύεται (σ. 17) μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή του Αρχιμ. Κύριλλου Κωστόπουλου προς τον π. Παναγιώτη, η οποία έχει ως εξής: 
Πάτραι 2011 
Αγαπητέ μου πάτερ Παναγιώτη, 
“ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ” 
Και αυτή την φορά στην “ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ” ασχολήθηκες με εμένα. 
Τελευταία φορά που λαμβάνεις το όνομά μου στο στόμα και την γραφίδα σου. 
Την επόμενη αφ' ενός μεν θα λάβω κι εγώ το όνομά σου στην γραφίδα μου και αφ' ετέρου θα κινηθώ μέσω μηνύσεων. 
Αυτά προς το παρόν. Δεν σε συμφέρει να συνεχίσεις να ασχολείσαι με το πρόσωπό μου. 
Ο Θεός να σε φωτίζει πάντοτε. 
Με αγάπη Χριστού 
Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος 
Για τους ανυποψίαστους αναγνώστες της Ιδιωτικής Οδού, θυμίζουμε την αφορμή και την αιτία της ως άνω επιστολής. 
Ο Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος σύμφωνα με δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας, φέρεται να είπε πως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος “είχε το κουσούρι” και χειροτονούσε αναλόγου ποιότητος κληρικούς. Το θέμα έφτασε μέχρι την Ι. Σύνοδο, η οποία το παρέπεμψε στον οικείο επίσκοπο (μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο), αλλά το ζήτημα δεν διαλευκάνθηκε. 
Ο π. Παναγιώτης Μεντζάς έγραψε για το θέμα, ο π. Κύριλλος ενοχλήθηκε και του απέστειλε την επιστολή που σήμερα αναδημοσιεύουμε. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η ελαχιστότης μου ασχολήθηκε με το θέμα από την πρώτη στιγμή, δεν έτυχε παρόμοιας “αγαπητικής” επιστολής από τον π. Κύριλλο. 
Ο Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος θα πρέπει να θυμάται ότι έχουμε μνήμη και δεν τρώμε κουτόχορτο, κατά το κοινώς λεγόμενον. Προκάλεσε δύο φορές την κοινή γνώμη, με τις περί ομοφυλοφιλίας αιτιάσεις του, τόσο για τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, όσο και για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά που φέρεται ότι είπε. Άρα, δεν δικαιούται δια να ομιλεί και πολύ περισσότερον δεν δικαιούται δια να απειλεί! Είναι περιεχόμενο επιστολής αυτό – που δημοσιεύουμε σήμερα – ενός κληρικού που διακρίνεται από κάποιους για “πνευματικότητα” ή “λογιοσύνη”; Άπαγε! 
Το θέμα, βέβαια, που έθεσε ο Αρχιμ. Κ. Κωστόπουλος και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι άλλο από το ...προσφιλές πολλών ομοίων του, τάχα και ...αντιοικουμενιστών, δηλ. αυτό της ομοφυλοφιλίας.
Καταδικάζεται ο Παπισμός για τα “εγκλήματα παιδεραστίας” που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανά την υφήλιο. Σωστά! Αν και το ελατήριο εδώ είναι μόνο να αποδειχθεί πόσο “ομοφυλοφιλικός” είναι ο Παπισμός. 
Ο π. Κύριλλος, όμως, με τα όσα φέρεται πως είπε για τον μακαριστό Χριστόδουλο, θέτει το ζήτημα “επί τον τύπον των ήλων” και διά τα καθ' ημάς! Και πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι είναι ο μόνος που το έκανε, γιατί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, π.χ., που έχει ασχοληθεί ...σεντονηδόν – συγχωρήστε μου τον νεολογισμό – με το θέμα, για τα όσα μπορεί να συμβαίνουν στην Ελλαδική Εκκλησία δεν κάνει την παραμικρή νύξη. Άρα, το όλο ζήτημα έχει προεκτάσεις που ακόμα νομίζω δεν υποπτευόμαστε... 
Αν όμως τα όσα φέρεται να είπε ο Αρχιμ. Κύριλλος περί “κουσουρίου” έχουν δόση αληθείας, τότε καλύτερα θα κάνουν οι “ομοφυλοφάγοι” κληρικοί να είναι προσεκτικότεροι... Διότι “των οικιών αυτών εμπιπραμένων αυτοί....”....
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails