Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


To Πρόγραμμα Μουσικής του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών διοργανώνουν ένα μουσικό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2013 στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, στις 20:30. 
Ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1863 - 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η τέχνη του λόγου του έχει ταξιδέψει πέρα από τα όρια της Ελλάδας και της Ελληνικής γλώσσας ενώ η μορφή και τα ποιήματά του έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές άλλες μορφές τέχνης (κινηματογράφο, εικαστικά, μουσική κ.ά.). 
Με αφορμή την συμπλήρωση ενάμιση αιώνα από τη γέννησή του, διοργανώνεται μουσικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει απαγγελία και ερμηνεία γνωστών και αγαπημένων ποιημάτων του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, μελοποιημένων από τους: Θόδωρο Αντωνίου, Αντίοχο Ευαγγελάτο, Λεωνίδα Κανάρη, Ιάκωβο Κονιτόπουλο, Γιώργο Κουρουπό, Άλκη Μπαλτά, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου και Φίλιππο Τσαλαχούρη. 
Θα προηγηθεί σύντομη εισήγηση του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου με τίτλο: «Ο μελοποιημένος Καβάφης από λόγιους συνθέτες». 
Συμμετέχουν οι: Ιουλίτα Ηλιοπούλου (απαγγελία), Δάφνη Πανουργιά (τραγούδι), Νικόλ Καραλή (πιάνο), Πέτρος Μπούρας (πιάνο), Παναγιώτης Ανδριόπουλος (μουσική απαγγελία) και Roni Bou Saba (απαγγελία στα Αραβικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails