Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ: «Η εκδοτική δραστηριότητα στα χρόνια του Καβάφη. Αλεξάνδρεια, 1863-1933»

Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Αλεξάνδρα Χαριτάτου, Μαρία Ρώτα, Έφη Ανδρεάδη

Απόψε στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα εγκαίνια της έκθεσης «Η εκδοτική δραστηριότητα στα χρόνια του Καβάφη. Αλεξάνδρεια, 1863-1933». 
Παρουσία πολλών ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης αυτής που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας και την Ιδιωτική Συλλογή Χαριτάτου και με την υποστήριξη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». 
Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η κριτικός τέχνης Έφη Ανδρεάδη. 
Ντοκουμέντα της ελληνικής πνευματικής παρουσίας στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα περιοδικά και εφημερίδες, χειρόγραφα και παρτιτούρες, βιβλία και άλλα τεκμήρια της γόνιμης εκδοτικής δραστηριότητας στην Αλεξάνδρεια της εποχής του Καβάφη παρουσιάζονται στους χώρους της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και ορισμένα από τα μονόφυλλα που κυκλοφόρησε ο ίδιος ο ποιητής με ποιήματά του, χειρόγραφα φύλλα από το ημερολόγιό του αλλά και βιβλία για τον Καβάφη. 


Για την έκθεση μίλησαν στην αίθουσα διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης: ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Αθανάσιος Μαρκόπουλος, η επιμελήτρια της έκθεσης Έφη Ανδρεάδη, η Αλεξάνδρα Χαριτάτου εκ μέρους του ΕΛΙΑ και η λέκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ρώτα. 
Η έκθεση θα διαρκέσει από 6 έως 29 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη ως εξής: Δευτέρα-Τρίτη και Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-18:00 Τετάρτη: 10:00-19:00

Θόδωρος Αντωνίου και Ιουλίτα Ηλιοπούλου παρόντες στα αποψινά εγκαίνια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails