Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΦΛΕΜΟΤΟΜΟ


Στην σειρά των εκπομπών μας με τίτλο "Προς Εκκλησιασμόν" τον καιρό της θητείας μας στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Πατρών "Λύχνος", προβάλλουμε σήμερα μια εκπομπή για τη Ζάκυνθο και την ποίηση. 
Προσκεκλημένοι: ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ποιητής και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου και ο ποιητής Διονύσιος Φλεμοτόμος. Η εκπομπή πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του Σταθμού το 1999. 
Επιμέλεια - παρουσίαση: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος (Διευθυντής προγράμματος του Τηλ. Σταθμού "Λύχνος" την περίοδο 1996-2001). 
Στην εκπομπή γίνεται εκτενής αναφορά στη Ζάκυνθο και τη λειτουργική της παράδοση, στο "Εορτοδρόμιον" που επιμελήθηκε φιλοπόνως ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, σε ήθη και έθιμα της νήσου,αλλά και στο ποιητικό έργο των δύο προσκεκλημένων.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θαυμάσια και αυτή η εκπομπή. Απ' οτι έχουμε δει μέχρι τώρα είχατε κάνει σπουδαία δουλειά στον Λύχνο της Πάτρας κ. Ανδριόπουλε. Μπορεί να φύγατε αλλά τελικά το έργο μένει.

Ανώνυμος είπε...

Σκέτη απόλαυση οι εκπομπές σου στο Λυχνο αγαπητέ Παναγιώτη. Δεκατρία χρόνια μετά είναι μέσα στην επικαιρότητα. Περιμένουμε κι άλλες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδριόπουλος απέκλεισε πολλούς από το Λύχνο όταν ήταν διευθυντής. Εκ των υστέρων λέω: ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ! Αλλωστε το οραμά του ήταν η σύγχρονη θεολογία όχι η μουσειακή.

Ανώνυμος είπε...

Η εποχή που ο κ. Ανδριόπουλος ήταν αξιοκρατικά διευθυντής του "Λύχνου", θα μείνει αξέχαστη.
Η αναχώρηση του λύπησε τους ακροατές, αλλά είχε και δύο καλά.
Βρήκε πολύ καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, και μπήκε μέσα στα πολιτιστικά δρώμενα, πράγμα που φαίνεται στην "ιδιωτική οδό".

Related Posts with Thumbnails