Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗ


Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παντάνασσας στο ΓΕΕΘΑ. 
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης. 
Παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Πέτκος, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Γεώργιος Δριτσάκος, ο Στρατοπεδάρχης του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Απόστολος Περβολαράκης και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων καθώς και πλήθος κόσμου. 
Στο τέλος του Εσπερινού τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Ιωάννη προσφώνησε ο Διευθυντής του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γουρδούπης, ως εξής: 
Κύριε Αρχηγέ, 
Αγαπητοί μου, 
Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, ο οποίος προεξάρχει της πανηγύρεως. Παρεπιδημών εν Αθήναις για λόγους υγείας, και δεχόμενος την φροντίδα στρατιωτικού ιατρού Μιχαήλ Λυγερού (διευθυντού της Οφθαλμολογικής Κλινικής 401 ΓΣΝΑ), ηθέλησε να ανταποδώσει αγαπητικώς και έτσι απόψε και αύριο μας μεταφέρει την ευλογία του εμπερίστατου λόγω των τρεχουσών εξελίξων παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στο οποίο διακονεί όλα τα χρόνια του ως κληρικός. 
Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης επιτελεί ένα αθόρυβο μα ουσιαστικό έργο σ' αυτή την φιλειρηνική αφρικανική χώρα, αγωνιζόμενος μόνος, αλλά έχοντας την υποστήριξη των φίλων της ιεραποστολής και παντός ανθρώπου καλής θελήσεως. Το μήνυμα που μεταφέρει στους αφρικανούς ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης είναι το μήνυμα του ευαγγελίου της αγάπης, της καταλλαγής και της συγγνώμης, της απλότητας και της ταπεινότητας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία του και του ευχόμεθα η Παναγία η Παντάνασσα να τον στηρίζει στο δύσκολο έργο του. 
Επιστρέφοντας στη Μοζαμβίκη θα συνεχίσει με αυταπάρνηση την διακονία του, χωρίς να φείδεται κόπων και μόχθων, δίνοντάς μας το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, και μάλιστα εισάγοντας τον Χριστό στη ζωή του κόσμου. Ψάλλουμε σήμερα στην Παντάνασσα: "μόνη και μόνον εισάγουσα Χριστόν εις την οικουμένην". Κι εμείς ας μιμηθούμε την Θεοτόκο και ας εισάγουμε τον Χριστό στη ζωή μας και κατ' επέκταση στη ζωής της οικουμένης. Αμήν. 


Στην αντιφώνησή του ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για την πρόσκληση να προεξάρχει των πανηγυρικών ακολουθιών και εξέφρασε την σκέψη πως η Παναγία ως πλατυτέρα των ουρανών, ως Παντάνασσα, έχει ανοιχτά τα χέρια της προσκαλώντας μας «να καταθέσουμε τα σκουπίδια της ψυχής μας». 
φωτογραφίες: Σπήλιος Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails