Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Σ.Ο.


Κείμενο - φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός 
Μετά την τελετή έναρξης των εργασιών της επετειακής 20ης ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο της Βουλής τιμητική εκδήλωση για τους διατελέσαντες π. Προέδρους της Βουλής των Ελλήνων, έγινε επίδοση αναμνηστικών και παρατέθηκε δεξίωση από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. βουλευτή Sergei Popov και τον Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. βουλευτή Αναστάσιο Νεράντζη. 
Τιμήθηκαν οι πρ. Πρόεδροι της Βουλής Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, Ιωάννης Τραγάκης, Βύρων Πολύδωρας. 
Στην τιμητική αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Ιλίου Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης και τα μέλη της Δ.Σ.Ο. 
Στους τιμηθέντες προσφέρθηκε το έμβλημα της Δ.Σ.Ο. σε πήλινο πιάτο. 


Το έμβλημα αυτό φιλοτεχνήθηκε από το αγιογραφικό εργαστήριο του γυναικείου Ιερού Κοινοβίου του Ευαγγελισμού Ορμύλιας, Πατριαρχικό Σταυροπηγιακό Μετόχιον της ΙΜ. Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως σήμα του Συνεδρίου "Η Ορθοδοξία στη Νέα Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα", που διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων το 1993 (30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου) στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Παναγία η Φιλανθρωπινή που ανήκει στην Μονή της Ορμύλιας. Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. καθιερώθηκε ως έμβλημα της οργάνωσης. Το έμβλημα απεικονίζει την Αγία Τριάδα, ως ευρισκομένη στο κέντρο του κόσμου, διαχέει το φως του Αγίου Πνεύματος σ΄όλες τις χώρες του κόσμου, όπως συμβολίζονται με πολλά αστεράκια, όπου φθάνει το πνεύμα και η διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Η επετειακή απεικόνιση του εμβλήματος επί πήλινου πιάτου που δόθηκε στους πρ. προέδρους της Βουλής, για τη συμβολή τους στον θεσμό της Δ.Σ.Ο., έγινε από τη ζωγράφο Ελευθερία Δροσάκη.

Από αριστερά: ο Αιδ. Δρ. George Kondothra, από την Ορθόδοξη Συριακή Εκκλησία της Μαλανκάρα (Ινδία),
οι Μητροπολίτες Ιλίου Αθηναγόρας και Γαλλίας Εμμανουήλ και ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης
Ο π. Γεώργιος από την Ινδία με τον Πρόεδρο της Δ.Σ.Ο. Sergei Popov και τον Γ. Γραμματέα Αναστάσιο Νεράντζη
Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης με την πρ. πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη
Οι Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Ιλίου Αθηναγόρας
Από αριστερά: Ο Λιβανέζος θεολόγος - φιλόλογος Roni Bou Saba, η Αιγύπτια βουλευτής Marian Malak,
o Thomas Katsiantonis και η Efstathia Booras, Πολιτειακοί βουλευτές στο New Hampshire των Η.Π.Α.
Με τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Ιωάννη,  συντονιστή δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο. στην Αφρική και
σύνδεσμο της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails