Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ (;) ΜΕ ΤΟΝ ...ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ


Στο σημερινό Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Χεκίμογλου, κάνει ένα εκτενές ρεπορτάζ για την "Ρωσική εισβολή με τον ...σταυρό του Αγίου Ανδρέα".
Ως γνωστόν, ο Σταυρός του μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου, που φυλάσσεται στο ναό του Πολιούχου των Πατρών, βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουλίου στη Ρωσία για μια περιοδεία σε μεγάλες πόλεις, προς αγιασμόν του ομοδόξου ρωσικού λαού.
Την μεταφορά του ιερού κειμηλίου έχει αναλάβει  το ρωσικό ίδρυμα "Άγιος Ανδρέας" του οποίου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Γιακούνιν είναι και ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων. Ο ισχυρός παράγων της οικονομικής ζωής της μεγάλης Ρωσίας μιλάει στο Βήμα για την επιθυμία του να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της εταιρείας του για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος αφήνει εύγλωττους υπαινιγμούς για την συγκυρία της μεταφοράς του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα στη Ρωσία, με τη φροντίδα του Βλαντιμίρ Γιακούνιν.
Οι ευσεβείς, όμως, χριστιανοί, ας μην ακολουθήσουν τέτοιους ...ασεβείς συνειρμούς και ας αρκεσθούν στους λόγους του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου σε σχετικό κείμενό του:
"Ὁμολογῶ ὅτι προβληματιστήκαμε πολύ, ἕως ὅτου ἀποφασίσωμε περί τοῦ πρακτέου. Ὁ προβληματισμός μας ἔγινε προσευχή θερμή καί παράκληση πρός τόν Ἅγιο Ἀνδρέα, ὥστε ἄν εἶναι θέλημα Θεοῦ καί τοῦ ἰδίου τοῦ Ἀποστόλου ἐπιθυμία, νά πραγματοποιηθῇ ἡ ἱερά αὐτή ἀποδημία τοῦ Σταυροῦ τοῦ Πρωτοκλήτου στήν Ρωσία. Ὁ Ἅγιος μᾶς ἔδειξε τό θέλημά του καί ἔδωσε τήν συγκατάθεσή του μέ τόν δικό του τρόπο. Μᾶς ἀπήντησε μέσα ἀπό σημεῖα, διά τά ὁποῖα θά ὁμιλήσωμε, ὅταν εἶναι καιρός". 

Διαβάστε επίσης στο Βήμα:
Η θρησκευτική διπλωματία του επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη γραμματική και συντακτική δεινότητα του αειμνήστου μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου, δτστυχώς, δεν θα μπορέσει κανείς να συναγωνιστεί. Η λέξη "ομολογώ" του κειμένου του μητροπολίτου Χρυσοστόμου, δεν συμφωνεί γραμματικά με την λέξη "προβληματιστήκαμε" και όλες τις υπόλοιπες, που παρατίθενται σε πληθυντικό αριθμό. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το σχόλιο του κ.Μ.Δημάκη στο άρθρο του "Βήματος"
"Ο σταυρός στις ισόπεδες διαβάσεις
Δεδομένου, δε, το σήμα Χ στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις ονομάζεται "Σταυρός του Αγίου Ανδρέα" (αν και πλαγιασμένος), δεν έχουμε παρά να θαυμάσουμε τη σημειολογία των ιθυνόντων: του δώσαμε το σταυρό για να πάρει και το τρένο.
Μιχάλης Δημάκης"

Ανώνυμος είπε...

Καμμιά φορά η ευσέβεια, έστω η συνειδητή και ανυπόκριτη.., γίνεται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από συνειδητούς, δυστυχώς, και αδίστακτους καιροσκόπους της πολιτικής και της "αγοράς..."!

Related Posts with Thumbnails