Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Συμεωνίδη, επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 28.11.2012, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την ευκαιρία της Έκθεσης Ζωγραφικής "Η αλήθεια που δεν υπάρχει" του ποιητή και ζωγράφου Γιώργου Κακουλίδη. 
Αφού ξεναγήθηκε στην Έκθεση στον 1ο όροφο του ΙΜΚ, επισκέφθηκε την Έκθεση της Άννας Φιλίνη στον 2ο όροφο όπως και το θέατρο του ΙΜΚ. Στη συνέχεια ζήτησε μία πληρέστερη ενημέρωση για το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και τις δραστηριότητες του.


Στη συζήτηση που ακολούθησε με την Αντιπρόεδρο και Γενική Διευθύντρια του ΙΜΚ κ. Ξένια Καλδάρα και τον Υπεύθυνο Συντονισμού Δράσεων κ. Θοδωρή Αγγελόπουλο, παρουσία του Γ. Κακουλίδη και της Λ. Τσεκούρα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής μας και στην προσφορά του Μιχάλη Κακογιάννη στην κοινωνία με τη δημιουργία του ΙΜΚ το οποίο θεώρησε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα και παρατήρησε: "Εγώ δεν είχα άμεση επαφή με τον Μιχάλη Κακογιάννη, παρά το γεγονός ότι παρακολουθούσα πάντα τις ταινίες, το έργο του. Είναι ένα προικισμένο Ίδρυμα, το Ίδρυμα που έφτιαξε. Βλέπω μια μεγάλη δραστηριότητα εδώ, πολλούς νέους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κάνουμε κριτική αλλά όταν μπαίνεις στο στίβο τότε ακριβώς βλέπεις τη πραγματικότητα. Εμείς τη ζούμε συνέχεια διότι ο λαός μας βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη. Ευχαριστώ πολύ. Θα ξαναπεράσω... Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Είναι πάρα πολύ ωραία εδώ. Φιλοδοξούμε και εμείς να κάνουμε ένα Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού."


Πριν την αποχώρησή του, περιστοιχιζόμενος από καλλιτέχνες και θεατές που έτυχε να βρίσκονται στο χώρο και έσπευσαν με αγάπη και σεβασμό να τον χαιρετίσουν, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε στο βιβλίο επισκεπτών του Ιδρύματος: "Παντού κάθε καλοπροαίρετος συναντά θαύματα. Ένα τέτοιο υπάρχει στην οδό Πειραιώς 206" .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μ' αρέσει.... απλά μ' αρέσει! τίποτε άλλο! αυτός ο άνθρωπος, πολλά τα Έτη Του, "σφάζει με αγνότατο -αληθινό όχι από το άλλο...- βαμβάκι"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη φοβερή -πολιτιστικού περιεχομένου!!!- είδηση, που φέρατε στο φως της δημοσιότητας!!! Φοβερά νέα!!! Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται/ε πόσο πολύ σας ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις σας και πόσο καλά τα χώνετε σ' αυτούς που δεν μπορούν να σας αγγίξουν (π.χ. Σωτηρόπουλοι, Τελεβάντοι, Πειραιώς κι άλλοι γραφικοί)... Πατριαρχικός μεν, φίλος του Ιερωνύμου δε (και της καμαρίλας του;), και γι' αυτό και τα σχόλια για τον Προκαθήμενο επιμελώς αποσύρονται ή δεν δημοσιοποιούνται... Αυτό στο στέλνω αν και ξέρω ότι δε θα το βάλεις ή θα το βάλεις μέχρι να σου γκρινιάξει κανένας από την κλίκα...

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ ενδιαφέρον. Τα προηγούμενα σχόλια προφανώς γράφτηκαν από κεκτημένη επιθετική ταχύτητα. Εφόσον μπήκατε στον κόπο να παρουσιάσετε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή επίσκεψη, μπείτε και στον κόπο να μας παρουσιάσετε ευρύτερα το εν λόγω Ίδρυμα.
Γ.Ν.Ι.

Related Posts with Thumbnails