Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


"Ιστορίες με χρώματα" απόψε στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη, με την υπογραφή της σπουδαίας μουσικού και παιδαγωγού Χρύσας Αποστολάτου. 
Τα χρώματα είναι μια κρυφή γλώσσα για παιδιά και μεγάλους. Μερικές απλές και αστείες ερωτήσεις θα μπορούσαν να το αποδείξουν όπως: «Ποιο είναι το πιο χαρούμενο χρώμα;» «Ποιο είναι το πιο δυναμικό ή το πιο γαλήνιο;», «Τι χρώμα έχει ο φόβος;», «Φέρνει γρουσουζιά το μαύρο;» «Είναι πράσινες οι μάγισσες;» 
«Πες μου το χρώμα που διαλέγεις, να σου πω … πώς νιώθεις» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της μουσικοθεατρικής παράστασης για παιδιά και μεγάλους που παρουσίασε απόψε η παιδική χορωδία της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στην Παλλήνη. 
Η παράσταση θα επαναληφθεί και αύριο, Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ.
Η Χρύσα Αποστολάτου διηύθυνε ...εξ αποστάσεως τα παιδιά. Ο συντονισμός ήταν υποδειγματικός.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό θέαμα από διαφορετικές ιστορίες με κύριο θεματικό άξονα τα χρώματα, που αφηγούνται τα παιδιά μέσα από το τραγούδι, το λόγο και την κίνησή τους. Κάθε ιστορία βασίζεται σε ένα διαφορετικό χρώμα και «χρωματίζει» ανάλογα τη σκηνή και τη διάθεση των θεατών. 
Η σκηνοθεσία, η μουσική διδασκαλία και η διεύθυνση είναι της Χρύσας Αποστολάτου, η χοροκίνηση της Βίκυς Σαχπάζη, οι στίχοι της Χρύσας Αποστολάτου, τα σκηνικά του Κωστή Παπαδόπουλου και η φωνητική προετοιμασία των παιδιών της Ελένης Καραβούζη. 
Παίζουν οι μουσικοί Μαρία Μπιλικά (πιάνο) και Στάθης Μαραγκός (κρουστά).

Μαρία Μπιλικά στο πιάνο και Ελένη Καραβούζη, υπεύθυνη για τη φωνητική προετοιμασία των παιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails