Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οι «αριστερούληδες» του «ασημένιου» δειλινού


Του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας

Κάποιοι κοινοβουλευτικοί «αριστερούληδες» μαζεύτηκαν στο θέατρο «Χυτήριο», για να παρακολουθήσουν την βλάσφημη παράσταση CorpusChristi, προτρέποντας μάλιστα και τον κόσμο να πάνε μαζί. 
Πιστεύουν πως με το να εμφανίζουν το μένος τους εναντίον του Χριστού και της Ορθοδοξίας προβάλουν «αριστερό», «επαναστατικό» προφίλ! 
Όλοι αυτοί βεβαίως δεν μπορούν ούτε να ταυτισθούν, ούτε καν να συγκριθούν με σοβαρούς αριστερούς αγωνιστές. 
Κι έτσι όλοι αυτοί οι «αριστερούληδες» συνεχίζουν να κάνουν θόρυβο ως «κύμβαλα αλαλάζοντα», σαν άδεια χάλκινα δοχεία, που τα σέρνουν στη γη, για να γνωστοποιούν την παρουσία τους. 
Τους βγάζω το καπέλο, που καταφέρνουν με αυτό τον τρόπο να ασχολούμαστε μαζί τους! Ταυτόχρονα τους θαυμάζω για την «αντίστασή» τους. Ενάντια στην τρόικα «κότες» και εναντίον του Χριστού «ντα-κότες». 
Κι από την άλλη πλευρά, μέσα στο «ασημένιο» δειλινό έχουμε του δήθεν πιστούς που αγωνίζονται «για του Χριστού την πίστη, την Αγία». Έτσι τουλάχιστον λένε. Τώρα για ποιο Χριστό μιλάνε, αυτοί μόνο ξέρουν. 
Γιατί εγώ δεν γνωρίζω πως μπορείς να λες ότι είσαι Χριστιανός και να μη σέβεσαι το συνάνθρωπό σου, που είναι «εικόνα» Θεού έτυχε όμως να είναι διαφορετικής εθνικότητας από εσένα! 
Μόνον οι Φαρισαίοι αγαπούν αυτούς που τους αγαπούν. 
Τελικά το δούλεμα στο όνομα της ελευθερίας πάει σύννεφο!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατέρας Γεράσιμος τοποθετείται όπως αρμόζει σε ορθόδοξο κληρικό!Τέτοιους ιερείς χρειαζόμαστε, με καθαρά μάτια και αληθινά ορθόδοξα!

Ανώνυμος είπε...

Η επαναφορά της θεωρίας των δυο άκρων με ιερατικό ένδυμα.Δυστυχώς για τον σεβαστό π. Γεράσιμο,η αλήθεια βρίσκεται μόλις μια ανάρτηση πριν,αποτυπωμένη από τον κ. Δημ. Αγγελή..

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω που υπάρχει η επαναφορά της Θεωρίας των δύο άκρων! Εγώ πάντως κατά νου είχα τις δύο όψεις ενός άκρου ή μάλλον, ακράιου. ´Οσο για τον κ. Αγγελή, συμφωνώ με τα όσα γράφει.
π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο σακί τσουβάλιασε ο π.Γεράσιμος και τους υβριστές του Χριστού και αυτούς που διαμαρτύρονται για τις ύβρεις! Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να μην εμπλέκομαι στα σχόλια των αναρτήσεών μου, όμως δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό πάντα. Χρειάζεται κάποιες φορές να γίνονται διευκρινήσεις.
Αγαπητέ ανώνυμε (13 Οκτωβρίου 2012 8:45) " Οὐ πᾶς ὁ λέγων μοι· κύριε κύριε εἰσελεύσεται εἰς τὴν βασιλείαν τῶν ουρανῶν ἀλλ’ ὁ ποιῶν τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. 22 πολλοὶ ἐροῦσιν μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ· κύριε κύριε οὐ τῷ σῷ ὀνόματι ἐπροφητεύσαμεν καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; 23 καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ’ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν. Ματθ. 7

π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Και τι ειστε εσεις πατερ γερασιμε ; Ο ταζων νεφρους και καρδιας ; Ανθρωπος ειστε ανθρωπινα θα κρινετε . Δικη προθεσεων ουτε οι καλης προαιρεσης αθεοι δεν κανουν . Ο σχολιαστης των 8 και 46 σας εκανε μια παρατηρηση ουτε καν αυστηρη και σεις με ενα ευαγγελικο χωριο τον στειλατε στην κολαση . Οτι οι χρυσαυγιτες πηγαν υποκριτικα εκει δεν χωρει αμφιβολια εφοσον μαλιστα ειναι δημοσιοι αρνητες του χριστιανισμου .Αλλα το οτι καποιοι ανθρωποι εχουν δικαιωμα να νιωσουν προσβεβλημενοι αν καποιος βγαλει τον Χριστο και τους Αποστολους ομοφυλοφιλους χουν και αυτοι το δικαιωμα να προσβληθουνε . Εσεις δεν νιαζεστε για τον αν παρουσιαζετε ο Χριστος σαν αδερφη αλλα τοσο πολυ σας ετσουξε μια παρατηρηση ενος σχολιαστη που τον στειλατε στο πυρ το εξωτερο μετα παραπομπων μαλιστα . Αρα νιωθετε τον εαυτο σας ανωτερο του Χριστου απο τον οποιο Χριστο ομως αντλειται την οποια μεταφυσικη σας επιβολη . Αυτα και καθολου φιλικα ενας ασεβης προς τους επαγγελματιες παπαδες χριστιανος . Α.Μ Υ ,Γ ηλιθιες κατηγοριες περι κοραισμου και προτεσταντιζοντος δε θα δεχθω αυτα αλλου . Εδω βγαλαν τν Χριστο αδερφη . Οποιος ιερεας δεν νιωθει την προσβολη ειναι απατεωνας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 1:32
αφού φαίνεται ότι έχετε καταλάβει σε ποιους αναφέρομαι, γιατί τέτοιο ξέσπασμα;
Και βέβαια προσβάλομαι όταν υβρίζεται ο Χριστός. Όμως δεν θα δεχτώ την υποστήριξη κάποιων οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν έχουν σχέση με το Χριστό.Γι΄αυτούς παραθέτω και τον Ευαγγελικό Λόγο.
π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Τοτε πατερ γερασιμε αφου διευκρινισατε οτι αναφερεστε στους ναζιστες και αρνητες του Χριστου χρυσαυγιτες παιρνω πισω το σχολιο μου και σας ζητω ειλικρινα συγνωμη . Την ευχη σας πατερ Γερασιμε και ξαναζητω συγνωμη Ελπιζω να την δεχτειτε αλλωστε και εγω απεχθανομαι εξισου τους νεοναζι παγανιστες χρυσαυγιτες που εχουν λγω της ανυπαρξιας αντιδρασης της διοικουσας εκκλησιας το θρασος να μοστραρονται σαν υπερασπιστες του Χριστου . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

χθες οπειραιως κατεθεσε μηνυσι δια την βλασφημον ταινιαν ΑΡΙΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ. το ανησυχιτικο ειναι οτι συνοδευοταν απο χρυσαυγιτες και τουτο αλλοιμονο εαν γινουν πνευματικα του παιδια δηλαδη οπαδοιτου . ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΑΧΤΕΣ.... και ισως δουμε αργοτερα σε εκλογες ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ο,τι βλεπαμε στους οπαδους του ΚΑΝΤΙΩΤΗ.....

Ανώνυμος είπε...


Ο π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΓΡΑΨΕ:

"Και βέβαια προσβάλομαι όταν υβρίζεται ο Χριστός. Όμως δεν θα δεχτώ την υποστήριξη κάποιων οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν έχουν σχέση με το Χριστό.Γι΄αυτούς παραθέτω και τον Ευαγγελικό Λόγο.
1:45 μ.μ.
=====================

Ώς τήν μέση το άρθρο για τους "αριστερούληδες" ήταν καλό. Στούς Χρυσαυγίτες πού συμπαραστάθηκαν, όποιοι καί νάναι αυτοί, ο Θεός ξέρει, εκεί τα χαλάσαμε...

Άν λοιπόν δεν θέλουμε να πηγαίνουν Χρυσαυγίτες καί να "καπελώνουν" την κατάσταση, άς πηγαίνανε καί τα άλλα κόμματα, οί Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νεολαία τής ΝΔ, τού ΠΑΣΟΚ, κλπ, άς πηγαίνουμε καί ΕΜΕΙΣ.

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΜΩΣ γιατί δεν ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ, καί πιθανόν κατά βάθος να χαίρονται για την παράσταση !

Εκείνο γενικώς πού παρατηρώ είναι ότι οί προαγωγοί - μαστρωποί θα έλεγα, αυτού τού έργου,θέλουν να δείξουν τάχατες ότι τούς κυνηγάνε "για να μεί δεί ο κόσμος τό τοοοόσο σπουδαίο έργο τους" καί αποσυνδέουν έντεχνα το γεγονός ( ούτε κάν το αναφέρουν...) ότι ο κόσμος φωνάζει για την εσκεμμένη διαστροφή όχι μόνο Θρησκευτικής αλλά καί Ιστορικής πραγματικότητας πού οί μοναδικές πηγές της επί τών κειμένων είναι μόνο τα Ιερά Ευαγγέλια.

Μιλάνε όλοι αυτοί για ρατσισμό, γιά λογοκρισία, κλπ καί δεν βλέπουν τον δικό τους πραγματικό ρατσισμό πού είναι η διαστροφή της Ιστορίας.

Βγήκε ένας Τσούκαλης εδώ στήν Πάτρα, κρίμα τον άνθρωπο, καί δεν ήξερε τί έλεγε.

Από την μανία του για τούς Χρυσαυγίτες μπέρδεψε τήν γλώσσα του καί ταβαλε καί με τούς Χριστιανούς πού διαμαρτύρονται ξεχνώντας, από την μανία του, ότι δεν μιλάει για οποιονδήποτε άνθρωπο αλλά για τον ίδιο τον Θεό !

Μεθαύριο, καθόλου παράξενο, αυτός ο ίδιος ο άνθρωπος Πάσχα - Χριστούγεννα συνήθως, σε κανά γάμο σε καμιά κηδεία, θα μπεί σε καμιά Εκκλησία καί θα κάνει καί τον Σταυρό του, δηλαδή "πάρτε διαβόλοι βάγια..."

Δυστυχώς, αυτοί είμαστε, ούτε ξέρουμε τί πιστεύουμε, ούτε καί ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ πού λέμε ( έστω σταυροκοπούμενοι) ότι πιστεύουμε...

Αττικός

Related Posts with Thumbnails