Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ: "ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ" - ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΟΛΙΑ...


Η Όλια Λαζαρίδου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος συναντιούνται φέτος το χειμώνα στη σκηνή του θεάτρου Ροές για το ανέβασμα του εμβληματικού έργου του θεάτρου του παραλόγου «Οι καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη.
Με αφορμή την παράσταση οι δύο ηθοποιοί έδωσαν μια συνέντευξη στο ΒΗΜagazino της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.
Εκεί η Όλια Λαζαρίδου, ξεσπαθώνει για όσα σκοταδιστικά συμβαίνουν στις μέρες μας και λέει κάτι που με άγγιξε πολύ: "Μου λείπει ο Χατζιδάκις, έβαζα στο YouTube και άκουγα την απάντησή του στις συκοφαντίες της “Αυριανής” για να παίρνω θάρρος. Αυτός ήταν άνδρας, με τόλμη και προσωπική ελευθερία. Τα έβαζε με όλους. Αισθάνομαι ότι εμείς σήμερα είμαστε τσαλαπατημένοι, δεν μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας".
Σήμερα, που είναι τα γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι (γεννήθηκε στις 23.10.1925) συλλογιέμαι τι έκανε ο άνθρωπος σε κείνη την ανεπανάληπτη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, όπου συνυπήρξαν Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος.
Ήμουν εκεί, τότε στις 7 Σεπτεμβρίου 1987, και με είχε συνεπάρει ο μάγος Μάνος, με την τόλμη, την ανδρεία, την αλήθεια που εξέπεμπε, μιλώντας εναντίον του φασισμού της Αυριανής, που τότε κατέκλυζε τον πολιτικό και κοινωνικό βίο της χώρας.
Εκείνη τη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο ο Χατζιδάκις ήταν δυσθεώρητος! Κάποιοι ενοχλήθηκαν... Δεν μπορούσαν να καταλάβουν αυτό που έλεγε, ότι προϋπόθεση για ν' ακούσουν τα τραγούδια του ήταν να ενωτισθούν το μανιφέστο του κατά της Αυριανής. Και βέβαια δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τα ίδια θα ίσχυαν και το 2012 με την κάθε Χρυσή Αυγή στη θέση της Αυριανής. Έγινα εκείνο το βράδυ φανατικός οπαδός του.
Γι' αυτό, σήμερα, συμμερίζομαι απόλυτα την Όλια Λαζαρίδου: "Μου λείπει ο Χατζιδάκις"!
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστη η συσχετιση Αυριανης και Αυριανισμου με την Χρυση Αυγη . Μπορουμε να πουμε οτι και την σημερινη τελειως απολιτικη και life stule σε street urban εκδοση ακροαριστερα καθως και την Χρυση Αυγη ο γεννητορας τους υπηρξε οχι σε πολιτικο επιπεδο αλλα σε επιπεδο συμπεριφορας το αληστου μνημης ΠΑΣΟΚ των 80ς . Αυτος ο ακρατος λαικισμος και η ιδεολογικη θεμελιωση οτι τα παντα επιτρεποντε αρκει να εξυπηρετειται μια μεριδα που βαφτιζεται λαος βρηκε μιμητες απο ολους τους χωρους . Αφου γιναν αποδεκτες οι συμπεριφορες . Φυσικα λαος ειναι μονο το 100 τοις 100 του εκλογικου σωματος αλλα τετοιες λεπτομερειες δεν απασχλουσαν τους ιδεολογικους θεμελιωτες του πολιτικου χουλιγκανισμου . Οταν λοιπον η συνδικαλιστικη παραταξη του ΠΑΣΟΚ που το 1992 ηταν αξιωματικη αντιπολιτευση ξεβρακωνε ατομα δημοσια και το επισημο ΠΑΣΟΚ δικαιολογουσε την πρακτικη τοτε γιατι ο καθε ενας που φανταζεται τον εαυτο του Τσε Γκεβαρα η Λεωνιδα αναλογως της ιδιοσυγκρασιας του καθενος να μην κανει χειροτερα . Η ΝΔ εξεθρεψε και αυτη την δεκαετια του 80 και αρχες 90 τον πολιτικο χουλιγκανισμο με τους διαβοητους Κενταυρους και εκεινη την απεχθη δολοφονια Τεμπονερα που τον δραστη της τον υπερασπισε το δικαστηριο ο βουλευτης της ΝΔ Ζαφειροπουλος . Για τετοια πολιτικη αλητεια μιλαμε και των 2 μεγαλων κομματων . Και η Χρυση Αυγη και οι πρακτικες του στυλ χτιζω συμβολικα τον ταδε καθηγητη στο γραφειο του η και τον δερνω ακομη αν πει κατι που δεν μου αρεσει οπως εγινε με τον καθηγητη Πανουση και τα 2 αυτα λοιπον ειναι γνησια τεκνα του δικοματισμου ας χαιροντε τωρα τα παιδια τους . Και βεβαια πρεπει να θυμομαστε οτι και η χουντα υπηρξε γνησιο τεκνο του προδικτατορικου δικοματισμου οταν η τοτε δεξια χαιδευε τον ΙΔΕΑ και το τοτε κεντρο τον ΑΣΠΙΔΑ . Δηλαδη δικαιολογουσαν και οι 2 παραταξεις την προθεση εν ενεργεια αξιωματικων να ανακατευονται στην πολιτικη . Οποτε καποια στιγμη αντι να ανακατευονται απλως οι στρατιωτικοι καναν πραξικοπημα αφου τους ειχαν ανοιξει την ορεξη . Οποιος χαιδευει τερατακια σαν τον αυριανισμο και τους κενταυρους εισπρατει τερατα σαν την Χρυση Αυγη . Α.Μ

Related Posts with Thumbnails