Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Κωνσταντινούπολη  
Επιμέλεια του Νικολάου Μαγγίνα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Λαβύρινθος 2012- Σκιές και Σχήματα», στην Αίθουσα Τελετών του Ζωγραφείου Λυκείου «Δημητρίου Φραγκόπουλου», το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012. 
44 Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους σε ένα μοναδικό κοινό που όπως είπε και ένας από τους επιμελητές της Έκθεσης, το βράδυ των εγκαινίων «όλοι ήταν Πολίτες και όχι Έλληνες ή Τούρκοι». 
Η Αίθουσα Τελετών πλημμύρισε από κόσμο που με μεγάλο ενδιαφέρον και με την καθοδήγηση των επιμελητών της Έκθεσης, Δημήτρη Βογδάνη, Χαρίδημου Λoύβρου και Özlem Haliloğlu, περιηγήθηκε στα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, θαύμασε τις φωτογραφίες και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, παρακολούθησε το videoart και μαγεύτηκε από το μοντέρνο χορευτικό-θεατρικό δρώμενο της ομάδας Can Kandara.


Στα εγκαίνια συνυπήρχαν αρμονικά το παρελθόν με το παρόν, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το ιστορικό Ζωγράφειο συνεχίζει να διασχίζει το χρόνο με το βλέμμα στο αύριο. 
Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στον τελευταίο όροφο της Σχολής, ατενίζοντας τον Κεράτιο, με τη συνοδεία εξαίσιων μουσικών, της Liliana Moldovan στο πιάνο και του μαθητή της στο βιολί Doğu Kaptaner. 
Στα εγκαίνια της Έκθεσης παραβρέθηκαν: ο Πατριαρχικός Εκπρόσωπος π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη κ. Νίκος Ματθιουδάκης, ο Εκπρόσωπος των Μειονοτήτων της Τουρκίας στην Άγκυρα και Ιδρυτής της Σχολής κ. Λάκης Βίγκας, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Σταύρος Γιολτζόγλου και πλήθος καλλιτεχνών και φίλων του Ζωγραφείου.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης και συγκεκριμένα την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Ζωγραφείου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον επιμελητή της Έκθεσης κ. Δ. Βογδάνη για το θέμα της Έκθεσης, τον λαβύρινθο και τις προεκτάσεις του. 
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου. Θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 14.00 έως τις 18.00, πλην των διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails