Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ...


Χθες είδαμε για μία ακόμα φορά το γνωστό μας πλέον σκηνικό: η Χρυσή Αυγή, κατά τ’ άλλα κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, παρανόμως –καλύτερα: με τρόπους μαφιόζικης, τραμπουκικής οργάνωσης– επέβαλε τον δικό της νόμο, λογοκρίνοντας παράσταση στο θέατρο Χυτήριο. Το αιτιολογικό, σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Η. Παναγιώταρου, είναι ένα καταπληκτικό μνημείο ρατσισμού: «Είναι η παράσταση ενός Αλβανού (ρατσισμός νο 1) που παρουσιάζει το έργο ενός Αμερικανού (ρατσισμός νο 2) κίναιδου (ρατσισμός νο 3). Τέτοιες παραστάσεις στην Ελλάδα τέλος». 
Θεωρητικά στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει ελεύθερη έκφραση, αλλά συγχρόνως υπάρχει και η Χρυσή Αυγή, κατά τ’ άλλα κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, για να παραβιάζει τους νόμους, ν’ απελευθερώνει τους συλληφθέντες και να ξυλοκοπεί τους αντιφρονούντες. Η ελληνική ακροδεξιά, που μονίμως ανησυχεί μήπως γίνουμε ισλάμ, αποκαλύπτει για πολλοστή φορά τον ταλιμπάν που κρύβει μέσα της... 
Προσωπικά δεν συμφωνώ με τις ιδέες που εκφράζει το έργο, θεωρώ ότι προσβάλλουν την πίστη μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω να κάψω το θέατρο. Δεν έχω ανάγκη κανέναν Μεγάλο Ιεροεξεταστή για να μου δώσει «γραμμή» τι να κάνω, απλώς δεν θα δω την παράσταση. Αλλίμονο, άλλωστε, αν η πίστη του ανθρώπου μεταβαλλόταν τόσο εύκολα ή ετίθετο σε κίνδυνο από μία και μόνο παράσταση· τότε δεν πρόκειται για πίστη εν ελευθερίᾳ («όστις θέλει» είπε ο Χριστός, δεν υποχρέωσε κανέναν), είναι ψυχολογικό αναπλήρωμα μιας προβληματικής προσωπικότητας. Και θα περίμενα να δω ορισμένους φωτισμένους κληρικούς ή ακόμα και μέλη της Ιεραρχίας να πάνε οι ίδιοι και ν’ ανοίξουν το θέατρο, δείχνοντας σε όλους τι θα πει αυθεντικό εκκλησιαστικό ήθος... 
Σημείωση της Ιδιωτικής Οδού:
Στα παραπάνω του Δημήτρη Αγγελή θα ήθελα να προσθέσω την γηπεδικού τύπου ψαλμώδηση του Τη υπερμάχω και του Εθνικού Ύμνου από τους "πιστούς" που έσπευσαν να συμμαχήσουν με τους Χρυσαυγίτες, για να "υπερασπιστούν" Αυτόν που αενάως θέτει το ερώτημα "Τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι" και που το μεγαλείο Του έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι παραμένει "σημείον αντιλεγόμενον"

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις απόλυτο δίκαιο, ότι δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει καμία διαμαρτυρία για τέτοιου είδους παραστάσεις και δεν πρέπει να επιχειρείται, με νομικά βεβαίως μέσα, η διακοπή τους. Διότι βεβαίως και είναι δυνατόν όχι μόνον να χαθεί η πίστη αυτών που θα τις παρακολουθήσουν, αλλά να γίνουν και μόδα. Και τότε, ποιος θα απολογηθεί για την απώλεια ψυχών, που αξίζουν όσο όλος ο κόσμος;

Ανώνυμος είπε...

Μόνον ανώμαλοι σεξουαλικά θα μπορούσαν να υπερασπισθούν αυτό το χυδαιολόγημα. Πάντως κανένας συνειδητός χριστιανός δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί τέτοια βρωμιά. Και η ελευθερία του λόγου έχει τα όριά της.
Δεν μπορεί να χυδαιολογεί ο καθένας κ. Ανδριόπουλε και να μην υπάρχει αντίδραση. Θυμάμαι το πώς υπερασπισθήκατε τον εαυτό σας προ ετών έναντι των υβριστών σας.
Π. Α.

Ανώνυμος είπε...

μπορουμε να συμφωνησουμε σε μερικα σημεια της παρεμβασης του κ. Αγγελη,οπως οτι η πιστη δεν κινδυνευει τοσο ευκολα ουτε, ως ορθοτατα σχολιαζει ο Παναγιωτης, ο Θεος εχει αναγκη υπερασπιστων. ομως πανω απο ολα η διακριση. αν αληθευουν οσα εχω διαβασει για το περιεχομενο του εργου, τοτε δεν μπορει να υπαρχει ανοχη, ειδικα σε ενα ορθοδοξο χριστιανικο κρατος. η ιδια η Πολιτεια επρεπε να εχει απαγορευσει το εργο και να μη δινει στη Χρυση Αυγη χωρους και δικαιωματα αναπληρωσης των κενων. καλος ο φιλελευθερισμος, ορθη η δημοκρατια, αλλα η αρετη ειναι στο μεσον και στο μετρον, κατα Αριστοτελη τουλαχιστον. μη τα ισοπεδωνουμε ολα στο ονομα της οποιας ελευθεριας και πολιτισμικης εξελιξης. στο κατω κατω εδω, περα απο την προσβολη αμετρητων χριστιανων (και δε μιλαω για τους ταλιμπαν) προσβαλλεται χυδαια και βαναυσα ο ιδιος ο Θεος. ας προσεχουμε λοιπον τι λεμε και τι σχολιαζουμε.
Κ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερία λόγου ναι!
Όχι όμως και να μας γα….
Αυτό πάει πολύ.
Πάνω τους και όποιον πάρει ο Χάρος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ με τις σύμφωνα με το νόμο αντιδράσεις, αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το καραγκιοζιλίκι με την μαρτυρία της πίστεως... όσο σχέση έχουν οι απόστολοι με τους Ταλιμπάν!

π.Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Θεατρο του παραλογου .Αυτοι που ηταν μεσα δηλαδη οι συντελεστες της παραστασης θελαν εναν Χριστο ομοφυλοφιλο να ικανοποιει το δικο τους γουστο . Οτι σοφιστειες και να λενε . Αυτοι που ηταν εξω απο το θεατρο και φωναζαν χωριζονται σε 2 κατηγοριες . Οι χρυσαυγιτες θελουν ενα Χριστο Αρειο να κανει τα κεφια της κατα φαντασιαν ελλαδας τους και η δυνατον και τα κεφια του Δια . Οι αλλοι μισοι θελαν ενα Χριστο περιορισμενων αρμοδιοτητων . Ας πουμε στο πως κινειται το ηλιακο συστημα τα χαλανε η Αγια Τριαδα κατα αυτους βλασφημη οταν εφτιαξε το συμπαν δε σεβαστηκε το πατριο εορτολογιο . Ακους εκει να μη σεβεται ο Θεουλης την Εσφιγμενου . Οσο για την ιεραρχια τοσο στο Φαναρι οσο και στην ελλαδικη εκκλησια αυτοι αρκουντε σε εναν Χριστο ανυπαρκτο χρησιμο μονο για να νομιμοποιει την εξουσια τους και την κοινωνικη τους θεση . Μαλιστα τωρα ετοιμαζονται να το κτισουν και θεολογικα απο Φαναρι μερια με τον Ζηζιουλα απο ελλαδικη μερια με τον Ναυπακτου που πολυ ορθοδοξα δηλαδη με ορθοδοξο μανδυα ειπε ο αθεοφοβος οτι μια που το ευαγγελιο το γραψαν Αγιοι απεφυγε να πει οτι οι Αγιοι αυτοι ηταν οι Αποστολοι οι θεμελιωτες της εκκλησιας μια λοιπον που το γραψαν οπως ειπε μελη της εκκλησιας η εκκλησια δηλαδη οι δεσποταδες ειναι πανω απο αυτο και το κανουν οτι θελουν . Μονο που το ευαγγελιο ειναι ο λογος του Χριστου που ειναι αναλοιωτος αλλα αυτα για τον Ναυπακτου ειναι τριχες . Σαν αυτες που εχει στα μουσια του και που με αντιπαροχη αυτες τις τριχες τρωει πινει εχει σωφερ μεγαρο γραματεα και ολα τα καλα . Μια που λοιπον οι δεσποταδες , θεολογοι και αλλοι τινες οικουμενιστες και αντιοικουμενιστες δηλνουν οτι ο λογος του Χριστου ειναι τριχες και πιο πολυ σημασια εχουν τα χρυσοβουλα που με αυτα κανουμε και κανα συμβολαιο μαλλον οπως βλεπουμε πολλοι αφησε και ο Χριστος την εκκλησια στο ελεος της τυχης . Και αστην να τη φυλανε οι υβριστες της θεοτητας χρυσαυγιτες .Θα παθει πολλα ακομη αυτη η αχριστιανη και με τη βουλα πλεον εκκλησια . Θα διασυρθει θα θεατριστει θα γινει οσο προχωρα η κριση αντικειμενο φθονου χλευης και μισους . Και πιθανως να εχει την καταληξη της εκκλησιας της ρωσσιας το 1917 που ειχε ακολουθησει ως τοτε παρομοιο δρομο . Αφου με σοφιστειες και θεολογιζουσες μπουρδες αποριπτει τον Χριστο την διδασκαλια του τις εντολες του θα την διασυρουν οι διαφοροι σκηνοθετες στυλ Λαερτης και θα την διαφυλατουν οι διαφοροι τραμπουκοι στυλ Παναγιωταρου . Χωρις Χριστο ειναι μια ανωνυμη εταιρεια και οτι θα παθαινει θα της αξιζει . Α,Μ

Χάρης είπε...

αν έβριζαν τον βαρθολομαίο, πρώτος θα έβγαινες να διαμαρτυρηθείς ανδριόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Η τέχνη δε γνωρίζει όρια! Αν τεθούν όρια τότε έχει χάσει το βασικότερο γνώρισμά της! Μπορεί να δημιουργείται όμως με διάφορα κίνητρα: το Θεό,τον άνθρωπο,το χρήμα,την τρέλα και ότιδήποτε άλλο! Σε εμάς έγκειται να τη θεωρήσουμε καλαίσθητη,κακή,δημιουργική ή οτιδήποτε άλλο και ή μας εκφράζει ή όχι! Πρόκειται δηλαδή για τελείως προσωπική υπόθεση του καθενός μας! Στην προκειμένη περίπτωση το έργο λέει αυτό που θέλει να πεί! Ο Χριστός και ο Θεός δεν κινδυνεύει ούτε και εμείς, όταν γνωρίζουμε ότι ο Χριστός διωκόμενος ευλογεί και ανασταίνεται! Η πίστη μας δεν είναι οπαδική είναι ελεύθερη!

Ανώνυμος είπε...

Τι παράξενο!
κ. Ανδριόπουλε, εξεγείρεστε όταν ασκείται κριτική για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ζητείτε την "καρατόμηση" των κριτών του...
και όταν κάθε είδους "δήθεν" υβρίζουν το πρόσωπο του Ιησού περί άλλα τυρβάζετε...
(Όχι βέβαια ότι ο Ιησούς έχει ανάγκη τη δική μας υπεράσπιση)
Ανάλογες συμπεριφορές ενθαρρύνουν αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους αλήτες νεοναζί Χρυσαυγίτες.
Γιατί φοβάστε να καταδικάσετε τη χυδαιότητα και να ζητήσετε την απαγόρευση του έργου με νόμιμα μέσα;
Αλήθεια, εάν ανέβει έργο που θα υβρίζει τον Μωάμεθ ή τον Βούδα θα ξεσηκωθείτε;
Εγώ πάντως θα ξεσηκωθώ και εκεί κι ας είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Συγκρίνετε αγαπητέ φίλε το Μωάμεθ και το Βούδα με το Χριστό! Η πίστη μας δεν είναι θρησκεία, και ο Ιδρυτής της δίδαξε την αγάπη που αν δε Σταυρωθεί δεν είναι Αγάπη! Η οπαδοποίηση της πίστης στο Μωαμεθανισμό μπορεί να βρεί ερείσματα και να ακολουθηθεί από έναν που λέει ότι είναι πιστός στο Χριστό;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτία με αγάπη, στηλίτευσε όμως την υποκρισία σαν αυτή που ''χριστιανοί'' δρώντας σαν άλλοι Φαρισαίοι καταδικάζουν,καταριούνται και καίνε στην πυρά βιβλία!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 8:20 μμ. Φυσικά και δε συγκρίνω τον Χριστό με το Μωάμεθ! Συγκρίνω την απαίτηση του πιστού Χριστιανού να σέβονται την πίστη του, με την ανάλογη του πιστού Μωαμεθανού. Δεν έχει καμία σημασία εάν είναι πλανεμένος. Ζητώ απλώς να τον σέβονται. Διευκρινίζω επίσης ότι δεν εγκρίνω τη συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών. Εκμεταλλεύονται την πίστη των απλών ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στους 7;54,8:29 και 10:05 μ.μ. που ξανασταυρώνουν με τις απόψεις τους το Χριστό!

Ανώνυμος είπε...

Με αγάπη κι όχι με ντροπή στον ανώνυμο φίλο 11.10 μ.μ. : ''Λοιδορούμενοι ευλογούμεν,διωκόμενοι ανεχόμεθα...'', και ''οι τελώναι και αι πόρναι προάγουσιν υμάς εις την Βασιλείαν των Ουρανών'' και άλλα πολλά αγαπητέ μου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός δεν έχει πρόβλημα που Σταυρώνεται, γιατί είναι στη φύση Του να Σταυρώνεται και Ανασταίνεται! Το πρόβλημα το έχουμε εμείς οι...''χριστιανοί'' που δεν ανεχόμαστε με τίποτα τη Σταύρωση μας!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ ΠΑΛΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ!!!
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/10/corpus-christi_12.html
Ο κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ CORPUS CHRISTI

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος του ιστολογίου “Ιδιωτική Οδός” για χρόνια κινούσε γη και ουρανό για να καθήσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου τον π. Κύριλλο Κωστόπουλο επειδή σε ιδιωτική συνομιλία ανέφερε ότι ο αείμνηστος Χριστόδουλος χειροτονούσε κληρικούς με “κουσούρια” επειδή και ο ίδιος είχε το “κουσούρι”!

Αρθρα, σχόλια, επιστολές, μέχρι υπομνήματα και εκκλήσεις στον Μητροπολίτη Πατρών, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υπέβαλε για να υπερασπιστεί τη μνήμη του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου.

Τα ίδια έκανε προηγουμένως όταν άκουσε κάποιους να εξακοντίζουν την ίδια κατηγορία εναντίον του Πάπα Βενέδικτου.
Τώρα όμως; Τι κάνει ο κ. Ανδριόπουλος που, όχι ο Πάπας, όχι ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος, αλλά ο ίδιος ο Χριστός παρουσιάζεται σε θεατρική παράσταση με τρόπο που δεν θα τολμούσε να τον συλλάβει και η πιο αισχρή φαντασία;

Ο κ. Ανδριόπουλος ανάρτησε και σχολίασε θετικά κείμενο του κ. Δημήτριου Αγγελή που αναφέρει:

“Προσωπικά δεν συμφωνώ με τις ιδέες που εκφράζει το έργο, θεωρώ ότι προσβάλλουν την πίστη μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω να κάψω το θέατρο.

Δεν έχω ανάγκη κανέναν Μεγάλο Ιεροεξεταστή για να μου δώσει «γραμμή» τι να κάνω, απλώς δεν θα δω την παράσταση.

Αλλίμονο, άλλωστε, αν η πίστη του ανθρώπου μεταβαλλόταν τόσο εύκολα ή ετίθετο σε κίνδυνο από μία και μόνο παράσταση· τότε δεν πρόκειται για πίστη εν ελευθερίᾳ («όστις θέλει» είπε ο Χριστός, δεν υποχρέωσε κανέναν), είναι ψυχολογικό αναπλήρωμα μιας προβληματικής προσωπικότητας.

Και θα περίμενα να δω ορισμένους φωτισμένους κληρικούς ή ακόμα και μέλη της Ιεραρχίας να πάνε οι ίδιοι και ν’ ανοίξουν το θέατρο, δείχνοντας σε όλους τι θα πει αυθεντικό εκκλησιαστικό ήθος...”

“Ομορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος”, κατά τον εθνικό μας ποιητή.

Οταν ο κ. Ανδριόπουλος κινούσε γη και ουρανό για να μη θιγεί ο Πάπας και ο Χριστόδουλος θεωρούσε τη στάση του καρπό υγιούς προσωπικότητας.

Τι μας λέγει όμως τώρα που ο Χριστός και οι Αγιοι Απόστολοι παρουσιάζονται με τον πιο αισχρό τρόπο και ακριβώς αντίθετα από κάθε ιστορική μαρτυρία;

Κατά τον κ. Ανδριόπουλό μας πάντοτε που συμφωνεί και επαυξάνει τα λεχθέντα του κ. Αγγελή, οι “φωτισμένοι” ιεράρχες πρέπει να πάνε επί τόπου, όχι για να διαμαρτυρηθούν, αλλά για να βοηθήσουν τους πιστούς να δουν μια παράσταση που χυδαιολογεί κατά του προσώπου του Κυρίου.!!!

Καιρός ενταύθα του μνησθήναι τους στίχους του Βιτζέντζου Κορνάρου:

“Για μένα όλα σφάλλουσι και πάσιν άνω-κάτω”.

Η υποκρισία, κ. Ανδριόπουλε, είναι ιδιαζόντως ειδεχθές ιδίωμα ιδιαίτερα όταν χτυπήσει κόκκινο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ ΣΕ ΣΕΝΑ!!!
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/10/corpus-christi_12.html

Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Γιατί μπλέκετε τη “Χρυσή Αυγή” στην ιστορία; Οι χριστιανοί που πήγαν να διαμαρτυρηθούν το έκαναν σε συνεννόηση με τη “Χρυσή Αυγή”;

Ποιος σας έδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία;

Οι “Χρυσαυγίτες” εμφανίζονται παντού. Σε ναούς σε εθνικά μνημόσυνα, σε πανηγύρεις, σε τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και - για να μην ξεχνιόμαστε - στην ίδια τη Βουλή, με την “τιμία” ψήφο μισού σχεδόν εκατομμυρίου Ελλήνων!

Τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα μείνουμε με χέρια σταυρωμένα επειδή οι “Χρυσαυγίτες” είναι ενδεχόμενο να εμφανιστούν ή να καπηλευθούν μια προσπάθεια;

Καμιά δουλειά ως ορθόδοξοι χριστιανοί δεν έχουμε με τους “Δωδεκαθειστές” και τους φασίστες “Χρυσαυγίτες”.

Ούτε πήγε κανείς χριστιανός για να κάψει το θέατρο, όπως ανακριβώς αναφέρατε.

Τι φω όμως και τι λαλήσω για την άποψη ότι θα είναι απόδειξη “εκκλησιαστικού ήθους”, αν οι “φωτισμένοι” ιεράρχες (αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι φωτισμένοι ιεράρχες;) βοηθήσουν τον κόσμο να δει το πρόσωπο του Κυρίου να βλασφημείται με τόση αισχρότητα;

Κύριε Ανδριόπουλε! Είμαι βέβαιος ότι θα ντρέπεστε για τον εαυτό σας όταν ξαναδιάβασετε στο μέλλον αυτό το άρθρο του κ. Αγγελή και τα δικά σας ευμενή σχόλια που συνοδεύσατε την ανάρτηση.

Κατεβάστε, σας παρακαλώ, αυτήν την επαίσχυντη ανάρτηση, που προσβάλλει τον συντάκτη της αλλά και σας σαν θεολόγο και σαν χριστιανό.

Ακου είναι απόδειξη “εκκλησιαστικού ήθους” να βοηθούν οι ιεράρχες να σπιλώνεται το πρόσωπο του Κυρίου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Τελεβαντος κάνει κουτσομπολιό!Ολα όσα Γραφει οπως και παμπολες άλλες φορές δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξη Θεολογια αλλά πρόκειται για ιδιότυπο ρατσισμό και φανατισμό!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε(δε ξέρω αν είσαι ο ίδιος κάθε φορά ή πρόκειται για πολλά πρόσωπα)μήπως είσαι ο μάνατζερ του Τρελεβάντου κι έχεις αναλάβει εργολαβικά την προώθηση του;ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΜΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ άνθρωπε μου,πόσες φορές θα το πούμε;Αν θέλαμε να τα δούμε θα πηγαίναμε στο blog του.Ξεκόλλα με το copy-paste που μας σπάει τα νεύρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς κ.Τελεβαντο: Ο Χριστ'ος θα υπεμεινε και θα ανέχονταν η θα αντιδρουσσε;

Ανώνυμος είπε...

Αμ δεν ειναι καθολου το ιδιο κυριε Τελεβαντε μας.
Ο π. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ μας μιλησε για την ομοφυλοφιλία στους κολπους της Εκκλησιας, Ρωμαιοκαθολικης και Ορθόδοξης! Κληρικός αυτός άφησε σοβαρά υπονοούμενα που ποτέ δεν διεψευσε και η γνωμη του δεν ειναι τυχαια.
Η παράσταση είναι εργο αθεων κοσμικων. Να ξεχωριζουμε τα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τελεβάντο μας, κριτά της οικουμένης, ο Ανδριόπουλος έκανε ό,τι έκανε στην υπόθεση Κύριλλου Κωστόπουλου.
Η επίσημη Εκκλησία τι θέση πήρε; Έβγαλε κιχ ή κατάπιε τη γλώσσα της τόσο για τον "ομοφυλόφιλο" Πάπα όσο και για τον "ομοφυλόφιλο" Χριστόδουλο;
Εσείς δηλαδή συμφωνείτε με όσα είπε ο Κύριλλος για τον μακαρίτη Αρχιεπίσκοπο;

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίος ο πελεκάνος92!Αν και φοιτητής έχει πιάσει το νόημα της Ορθοδοξίας από άλλους μακριά νυχτωμένους ορθοδοξάρες που έχουν εκδαπανίσει πολλά χρόνια στην...''ορθοδοξία'' τους!

Dimitris Roumeliotis είπε...

Πελεκανε, ενας πολυ ευσχημος τροπος να αποφυγη καποιος την Ορθοδοξη ομολογια,
[και πως να ειναι Ορθοδοξος, οταν ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ κινειται μεταξυ λατινολαγνειας και λυθηρο-λαγνειας στο συννεφο της συναφεικης θεολογιας που προτιμα, εφοσον η Ορθδοξοξια των Κολλυβαδων, του πεφτει καπως βαρια, παλιομοδιτικη...]

ειναι να ασχολειται με ταπεινολογιες, και μελισταλαχτες αερολογιες μιας θρησκευτικης φιλοσοφιας......

Και απο αλλες αναρτησεις σου , αυτο διαφαινεται.....

Οταν λοιπον εσεις φιλε Πελεκανε, αποφασισεται να πλησιασεται την Ορθοδοξια, και εαν επιτρεψετε στον ευατο σας να την κατανοησει...

Τοτε ας σχολιασετε και τις υπερβολες στην συμπεριφορα καποιων που αν μη τι αλλο, κανουν μια προσπαθεια, εστω και στα τυφλα, να ορθοδοξουν...

Με τοσους φραγκο-Ορθοδοξους θεολογους κα δυστηχως και κληρικους,
οι οποιες υπερβολες μερικων Ορθοδοξων, αν και ακραιες , δειχνουν και κατι αλλο, το οποιο προφανως ενωχλει τους φραγκεμενους αλλα προφανως και τους παλιοημερολογιτες....

Υπαρχουν ακομα Ορθοδοξοι, που εστω και ατσαλα αντιδρουν στον βααλ...

Ενω καποιοι αλλοι, κλινουν γονυ στον βελιαρ....
και το κανουν στο ονομα του Χριστου....

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω οτι ένας από αυτός που κλίνουν γόνυ στον Βελίαρ κατά τον επίδοξο συγγραφέα του ορθοδόξου Κάμα-Σούτρα(με την ευλογία του Πειραιώς Σεραφείμ βεβαίως) κ.Ρουμελιώτη είναι και ο Σιατίστης Παύλος;Γιατί ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης, με το πρόσφατο άρθρο του σε ιστότοπο εκκλησιαστικών ειδήσεων κυριολεκτικά τινάζει στον αέρα τα καραγκιοζιλίκια των "άτσαλων"(χαριτωμένη λεξούλα για να τους κανακέψετε,σε αντίθεση με τις φαρμακερές που χρησιμοποιείται για τους "εχθρούς" σας κ.Ρουμελιώτη)ομοφρόνων του.Αναμένω με αγωνία τι θα σκεφτείτε για να τον διασύρετε επινοητικότατε ομολογητά της πίστεως..

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails