Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟ


Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του πατρινού δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου ΑΛΗΣΤΟΣ από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός. Πρόκειται για ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα που διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στην Κύπρο, την περίοδο 1957 – 2004, με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας κυπριακής οικογένειας. 
Ο συγγραφέας παρακολουθεί την πορεία της ζωής τους, μέσα από τα τραγικά ιστορικά γεγονότα του νησιού, τα οποία τους επηρεάζουν καταλυτικά διαμορφώνοντας την ζωή και τις αποφάσεις τους. Η πένα του συγγραφέα σκιτσάρει το κλίμα εκείνης της ταραγμένης εποχής, κρατώντας λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στη πολιτική και την οικτρή πραγματικότητα, ενώ πλάθει ένα ιστό αγωνίας, ερωτημάτων και φόβου για το άδηλο μέλλον των ηρώων του. Είναι η Κύπρος με τα μάτια ενός Ελλαδίτη, ενός καλαμαρά, όπως θα έλεγαν οι Κύπριοι, που αγάπησε το νησί και τους ανθρώπους του, για την ομορφιά τους, τα πάθη τους, τα καπρίτσια τους, αλλά και την παλικαριά τους. Δεν προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, αλλά να υπενθυμίσει σε όλους μας μια εποχή που έχει σημαδέψει τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας και ότι, τίποτα δεν έχει τελειώσει… Όσο υπάρχει το μισό, υπάρχει ελπίδα κάποτε να ανακτηθεί και το άλλο του μισό. 
Το βιβλίο του Κώστα Μπουλμπασάκου με τίτλο ΑΛΗΣΤΟΣ (Όταν γυρίσεις να χαμογελάς...) θα παρουσιαστεί στην Πάτρα την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδι στο αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 
Ευανθία Στιβανάκη, επικ. καθηγήτρια Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών-σκηνοθέτης 
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, τ. Διευθυντής Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών 
Παναγιώτης Ανδριόπουλος, θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails