Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ο ΜΕΓΑΣ ΜΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ - ΟΙ BEATLES ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΙΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ


Ο μέγας Μίκης Θεοδωράκης συμπληρώνει σήμερα τα 87 του χρόνια και εισέρχεται αισίως στο 88 έτος της ηλικίας του. 
Αειθαλής και αγωνιστικός μέχρι το κόκαλο. Ακόμα κι αν διαφωνείς μαζί του δεν μπορείς να μην παρασυρθείς - έστω και λίγο - από το καταρρακτώδες πάθος του. Στην Ιδιωτική Οδό μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές με τον Μίκη αναρτήσεις εδώ
Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε και το κείμενό μας Μάνος Χατζιδάκις - Μίκης Θεοδωράκης: Κινηματογραφικοί βίοι παράλληλοι. Σε κείνο το κείμενο γράφαμε: "Και οι δύο συνθέτες αξιοποίησαν ορχηστρικά θέματα, που έγραψαν για τις ανάγκες μιας ταινίας, προσθέτοντας εκ των υστέρων στίχους και δημιουργώντας δημοφιλή τραγούδια. Για παράδειγμα, το ορχηστρικό θέμα του Θεοδωράκη στην ταινία Ηoneymoon (έγινε το τραγούδι Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου, σε στίχους Νίκου Γκάτσου) τραγούδησαν, με αγγλικούς στίχους, και οι Beatles τον Ιούλιο του 1963", δηλ. τέτοια εποχή πριν μισό αιώνα, παρά ένα έτος. 
Τώρα εντόπισα στο youtube τη σχετική ηχογράφηση και σας την παραθέτω, αγαπητοί συνοδίτες. Οι Μπιτλς τραγουδούν ζωντανά στο BBC το τραγούδι "Αν θυμηθείς τ' ονειρό μου" σε αγγλικούς στίχους του Ουίλλιαμ Σανσόμ. Η αγγλική έκδοση του τραγουδιού ονομάστηκε "honeymoon song" για τις ανάγκες της ομώνυμης ταινίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails