Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ" ΣΤΟ INTV.GR


Το Διεθνές Συνέδριο “Εκκλησιολογία και Εθνικισμός στη μεταμοντέρνα εποχή”, που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Μητροπόλεως Δημητριάδος από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2012, ήταν αναμφισβήτητα άλλη μια επιτυχία της Ακαδημίας, αφού το επίπεδο των εισηγήσεων ήταν υψηλό, οι συζητήσεις ουσιαστικές, η όλη διοργάνωση κινήθηκε μέσα σ' ένα καθαρά εκκλησιολογικό πλαίσιο. 
Γι' αυτό και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, συνεχάρη τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο για την επιτυχία του συνεδρίου, θεωρώντας, ταυτόχρονα, και τα προηγούμενα συνέδρια ως επιτυχημένα. Τα συγχαρητήρια του Πατριάρχου έλαβε ο κ. Ιγνάτιος δημοσίως, στην Θ. Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων, στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου Κυπαρισσά της Πόλης. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο Φως Φαναρίου.
Όσοι δεν παρακολούθησαν το σημαντικό αυτό συνέδριο, για το εξαιρετικά φλέγον θέμα του Εθνικισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα – κι ας διατείνονται κάποιοι το αντίθετο, επιχειρώντας να το υποβαθμίσουν – μπορούν να το δούν ολόκληρο στο διαδικτυακό κανάλι  intv το οποίο και μετέδωσε απευθείας το συνέδριο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρεις κι ο κούκος ήσαν!Μια ζωή θλιβερή μειοψηφία!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι"θεωρωντας,ταυτοχρονα,τα προη-
γουμενα συνεδρια ως επιτυχιμενα" ;
Ειναι σιγουρο οτι ηταν ;
Απο που προκυπτει ; Επειδη το λενε
οι ιδιοι[της Ακαδημιας] και οι
συμπαθουντες την Ακαδημια ;
Παντως ο Πατριαρχης δεν αναφερθηκε
στα προηγουμενα συνεδρια.
Η κριση ειναι της ιστοσελιδας.

Ανώνυμος είπε...

Mην ταυτίζεις την αλήθεια με την ποσότητα φίλε 7.14.Πάρε παράδειγμα την πολιτική για το τι αποφάσιζε τόσα χρόνια η πλειοψηφία και που μας έφερε.Για να μην το πάμε πιο βαθιά,κοιτάζοντας τι αποφάσισε η πλειοψηφία σε ένα προαύλιο του τοπικού άρχοντα της Ιουδαίας πριν 2000 χρόνια...

Related Posts with Thumbnails