Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ


Στις 8 και 9 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στη Γάνδη του Βελγίου ένα διήμερο Συνέδριο με θέμα τη Νοερά Προσευχή.
Οργανώθηκε από το “Leerhuis van de Kerkvaders” (Οίκος Διδασκαλίας των Πατέρων) και την Ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα της Γάνδης. Το “Leerhuis van de Kerkvaders” (Οίκος Διδασκαλίας των Πατέρων) επιδιώκει με ομιλίες, με συνέδρια και με προσκυνήματα ν᾽ ανοίξει τον πλούτο των Πατέρων της Εκκλησίας για τους σημερινούς ανθρώπους.
Αυτό το ετήσιο Συνέδριο, που έγινε για τρίτη χρονιά, προσπαθεί να εξερευνήσει το εσωτερικό της χριστιανικής ζωής.
Οι ομιλητές προσέγγισαν το θέμα του Συνεδρίου από τρεις πλευρές: από μια ιστορική σκοπιά, από την αγιογραφική-θεολογική προοπτική και από πρακτική σκοπιά.


Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος, ο οποίος ομίλησε με θέμα «Το εσωτερικό νόημα της Θείας Λειτουργίας». Στην Ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Γάνδης μίλησε, επίσης, με θέμα «Η πρακτική της νοεράς προσευχής».
Την Κυριακή 10 Ιουνίου ο Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Γάνδης. Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ignace Peckstadt και ο εφημέριος πρεσβύτερος Dominique Verbeke.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails