Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΡΕΩΝ π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ


Ο Διευθυντής του Σώματος του Στρατιωτικών Ιερέων των Ενόπλων Δυνάμεων πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γουρδούπης επισκέφθηκε από 17 έως 22 Μαϊου την Πολωνία, προσκεκλημένος του Διευθυντού της Ορθόδοξης Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων Επισκόπου Σιεμιατίτσε Γεωργίου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο π. Νικόλαος Γουρδούπης έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα. Είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας με τον επιτετραμμένο του Υπουργού, κατόπιν με τον αναπληρωτή Αρχηγό του Στρατού Ξηράς, στη συνέχεια με τον Αρχηγό της Πολωνικής Αεροπορίας, επισκέφθηκε ναούς και πολλές ιερές  μονές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, λειτούργησε στον στρατιωτικό Ι. Ναό του Αγίου Αποστόλου Μάρκου  στην Biala Podlaska και παρακολούθησε την ετήσια σύναξη της ορθοδόξου νεολαίας από την Πολωνία και το εξωτερικό στη  Γραμπάρκα.



Η επίσκεψη αυτή ήταν ανταποδοτική της επισκέψεως του Επισκόπου Σιεματίτσε στην Αθήνα τον  Νοέμβριο  του 2011 (συμμετείχε σε Συνέδριο Στρατιωτικών Ιερέων) και αποσκοπούσε στην περαιτέρω σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των δύο Θρησκευτικών Υπηρεσιών Ενόπλων Δυνάμεων, Ελλάδος και Πολωνίας, δεδομένου ότι ο Επίσκοπος Γεώργιος είναι ελληνομαθής και προωθεί τις αδελφικές σχέσεις Ελλήνων και Πολωνών Ορθοδόξων.




Δείτε εδώ την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Πολωνός Επίσκοπος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails