Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός
Πρώτη μέρα του καλοκαιριού και μαζί η Ευρωπαϊκή μέρα της Μουσικής, η 21η Ιουνίου, γιορτάστηκε και φέτος στους πανέμορφους κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Και η αποψινή γιορτή - όπως και η αντίστοιχη περσινή - έγραψε τη δική της ιστορία στην καρδιά των φίλων της μουσικής, αφού χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, καθισμένοι στο γρασίδι, μέσα στο μοναδικά πολύχρωμο τοπίο που συνθέτουν οι άριες, οι ακακίες, οι νεραντζιές, οι ανθισμένες μανόλιες, οι δάφνες και οι τσιντόνιες, και γιόρτασαν τη μεγάλη αυτή ημέρα, την αφιερωμένη στην τέχνη της Μουσικής.

Η γιορτή της Μουσικής ξεκίνησε στις 8 με την Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ υπό τον Δημήτρη Μπουζάνη, που ερμήνευσε τραγούδια από τον δημοφιλή κύκλο των Δωδεκανησιακών του Γιάννη Κωνσταντινίδη, τον Ψαλμό αρ. 42 του Μέντελσον, κ.α. 
Ακολούθησε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό, που έπαιξε αγαπημένες μελωδίες ελλήνων και ξένων συνθετών και στη συνέχεια το Κουιντέτο τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 
Ο κόσμος απολάμβανε την εναλλαγή των μουσικών σχημάτων και ειδών, και ίσως είναι ακόμα εκεί!.. Αφού η γιορτή της Μουσικής ήταν μακράς διαρκείας!

Στους κήπους του Μεγάρου και οι φίλες  Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο) και η φιλόμουσος Σοφία Τοπούζη
Παρούσα στη γιορτή της Μουσικής και η διάσημη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, η οποία πρόσφατα τραγούδησε στη Σκάλα του Μιλάνου, κατακτώντας το απαιτητικό κοινό της

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

νΑ ΠΟΥ ΠΆΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ!

Related Posts with Thumbnails