Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Κώστας Τσόκλης, εικαστική παρέμβαση στη Σπιναλόγκα


Το ερώτημα που θέσαμε στην ψηφοφορία αυτής της εβδομάδος είναι το εξής:
Πρέπει Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος να παρεμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας, επικαλούμενοι λόγους "εθνικής σωτηρίας";

Πάνω στην ώρα ήρθε στην Ιδιωτική Οδό κι ένα μήνυμα του κ. Ναρσή Σαμπαζιώτη, ο οποίος στο ιστολόγιό του Σερμύλη, δημοσιεύει την δική του άποψη για την Εκκλησία ως ιδεολογία, με αφορμή την ανάμιξη Επισκόπων και κληρικών στην πολιτική, και δη κατά την προεκλογική περίοδο.
Μεταξύ άλλων σημειώνει ο ιστολόγος: 
"...να προβληματιστεί η Ιερά Σύνοδος, και αντί να εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις για θεατρικά έργα, να αφοσιωθεί, με αγάπη και πόνο ψυχής, στο ουσιώδες έργο της θεολογικής κατήχησης των πιστών. Διαφορετικά, θα αυξάνονται οι πιστοί που θα προσδίδουν στην Εκκλησία εθνοφυλετικά χαρακτηριστικά, αγνοώντας ότι, και το εαυτό τους κρατούν ''έξω του νυμφώνος'' και εμποδίζουν τους αδελφούς τους να πλησιάσουν σ' αυτόν. Η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία, οι ιδεολογίες ταυτίζονται με την διαίρεση, το κομμάτιασμα και την απομόνωση. Η Εκκλησία είναι το μυστήριο της ενότητας και της πληρότητας... Δυστυχώς, όμως, όσο υπάρχουν δεσποτάδες και όχι επίσκοποι, προϊστάμενοι και όχι ποιμένες, θα υπάρχουν και ''ευλαβείς'' χριστιανοί που θα είναι δέσμιοι μιας φονταμενταλιστικού τύπου μισαλλόδοξης θρησκείας".

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμάν πια μ αυτήν σας την ξύλινη γλώσσα!Φονταμενταλισμός,ρατσισμός,ξενοφοβία,εθνικισμός,επαρχιωτισμός κ.τ.ο.Κουράσατε κύριοι!

Mairi είπε...

Η Εκκλησία πρέπει να νοιάζεται για τον άνθρωπο. Ως τέτοια καλείται να σταθεί και στην τωρινή περίσταση. Αλλιώς γίνεται όχι μονάχα άχρηστη, αλλά και επικίνδυνη.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κι αν κουράσατε κύριε 5.56μμ.
Προδότες, αιρετικοί, μεταπατερικοί, οικουμενιστές και τα παρόμοια.
Και σεις έχετε και όλο το διαδίκτυο δικό σας. Οι κακομοιροι οι οικουμενιστές μόνο τον Ανδριόπουλο έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Προς 6:30 μ.μ.
Όχι μόνο τον Ανδριόπουλο, αλλά και ολόκληρο το κατεστημένο έχετε. Γι αυτό και μια χαρά τα περνάτε. Ταξιδάκια, συμπόσια, βραβεία, φαγοπότια, τιμητικά πτυχεία, συναυλιούλες, κρουαζιέρες, σεμινάρια, επαίνους πολιτικών και ισχυρών, αξέχαστες στιγμές, κτλ. κτλ. Ποιός σωστός άνθρωπος έχει τόση άνεσι στην ζωή του όσο παρατηρούμε εδώ μέσα; Μάλλον οι μή οικουμενιστές είναι οι κακομοίρηδες της υποθέσεως.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λες 7.24, αλλά απ' οτι καταλαβαίνω και οι αντιοικουμενιστές δεν περνάτε άσχημα. Εκτονώνεστε με ημερίδες τύπου Πειραιώς, με όλα τα μέσα στραμμένα πάνω σας. Ασε που σας φοβάται το σύμπαν!!! Τη χυδαία γλώσσα σας την τρέμουν όλοι!

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον μιλάμε για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος, δεν βλέπω το λόγο που δεν πρέπει να παρεμβαίνουν... εξάλλου η ιδιόρυθμη κομπαρσαρία (βλέπε τελετή ορκωμοσίας πρωθυπουργού ή κυβερνήσεως κλπ) είναι η ψυχή μιάς επιτυχημένης κωμωδίας (με λίαν επώδυνο, δυστυχώς, φινάλε)!

Ανώνυμος είπε...

ναι, αφου ομως πρωτα παρεμβουν στα του οικου τους. εχει πολλη δουλεια εκει πρωτιστως...

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι πεθαμένοι δεν ''παρεμβαίνουν''. Η πολιτική δεν είναι άβατο. Αλλά το ερώτημα γιατί μόνο για τους Επισκόπους;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και πρέπει να παρμεβαίνουν.
στον ρόλο τους είναι.
Αλλοίμονο αν δεν επενέβεναν.
δόξα τω Θεώ που κάποιοι Ιεράρχες επεμβαίνουν και κάπως διορθώνουν τα κακώς κείμενα της Πολιτείας.
Μπράβο στους ιερφάρχες που μιλάνε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ με όσα λέει η επιστολή.
δηλ. να αφήσουμε τους αθεους να ανεβάζουν οτι θελουν και να προσβαλεται η πιστη μου;
συμφωνει ο επισοτλογραφος δηλ να ανεβασω εγω μια ταινια με θεμα να εκδιδεται η μητερα του και να εκδιδεται ο πατερας του;
Συμφωνει με αυτο;
ελευθερια δεν εχουμε;
Και αν διαμαρτυρηθει τοτε θα του απαντησω και εγω αντι να ασχολεισια με αυτα και με μενα που ανεβασα αυτο το εργο κοιτα να ματανοησεις και να γινεις καλος ανθρωπος.ελευθερια δεν εχουμε;

Ανώνυμος είπε...

με λυπη διαβασα την επιστολη πειραιως στον προ ολιγων ωρων εκλεγεντα πρωθυπουργον κ σαμαρα και εν απορια ευρισκομενος καλα δεν εχει νουν και διακριση ποτε και πως πρεπει να γραφει η ελλαδα βρισκεται στην δεινη θεσιν τησ οικονομικης κρισεως και ο αγιος δεν περιμενε λιγο καιρο να κανει την σωστη μεν αλλα ακαιρη παρεμβαση. λαλιστατος ελεγκτης των παντων πλην του εαυτου του και των κληρικων και δη επισκοπων. εχω λυπηθει αφανταστα οτι η Ι ΣΥΝΟΔΟΣ δεν προτιθεται να απαντησει στον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΘΡΟΝΟΝ μετα την προφορικη διαβεβαιωση του ΑΘΗΝΩΝ στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ οτι ο πειραιως μετεμεληθη ετσι ειναι κ. ανδριοπουλε παντως τα συνεχη δημοσιευματα του πειραιως δεν δειχνουν μεταμελεια ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΟΝ ΣΑΣ Κ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΕ γιατι να στειλη γραμμα ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΤΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο κριτης των παντων πως α ν ε χ ε ται ο νεκτ. μουλατσιωτης να περιερχεται την νησον ΚΥΠΡΟΝ μετα αγια λειψανα του ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ και του ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ πως τα απεκτησε πως εμφανιζεται ως καθηγουμενος σε ανυπαρκτη μονη ουτε ανεγνωρισμενη νομικα ειναι ουτε εμφανιζεται στην ιερα μητροπολι φωκιδος. ελαβε αδεια απο την ιερα συνοδο δια να μεταφερει τα υποτιθεμενα ιερα λειψανα εκτος ΕΛΛΑΔΟς τα εισπραχθεντα χρηματα πως τα διαχειριζεται........ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ δυστυχως ισχυει το ιατρε θεραπευσον σεαυτον

Ανώνυμος είπε...

Ο Πιεραιώς μια χαρά κάνει αι αντιδρά.Δηλ. να αφήοσυμε τους ανωμαλους να κανουν οτι θελουν;
ανωνυμε 22 Ιουνίου 2012 1:45 π.μ. θες να ανεβασω έργο με την μανα σου και τον πατερα σου να εκδιδονται στην συγγρού;Και φυσικα εχω δικαιωμα να το κανω στο ονομα της ελευθεριας.Περιμενω να μου στειλεις φωτο την μανα σου και τον πατερα σου γυμνοι φυσικα και θα βρω εγω αλλους ηθοποιους και θα περασουν καλα!
εισια κ,αλα ανωνυμε 22 Ιουνίου 2012 1:45 π.μ.;;
συνελθε.

Ιωάννης είπε...

Ο Πειραιώς, ανήκει στό ένα από τα δύο άκρα που δεν έχουν καμμία σχέση με τον Χριστό, με την Ορθοδοξία.

Το ένα άκρο είναι οι οικουμενιστές και το άλλο οι αντιοικουμενιστές.

Αντίχριστες είναι και οι δύο πλευρές.

Related Posts with Thumbnails