Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...



"Τους ανθρώπους που έχουν φύγει αλλά παραμένουν ζωντανοί τους έχουμε καθημερινά τοποθετημένους μέσα μας και τους κουβαλάμε σ' ολόκληρη τη ζωή μας… το θέμα παύει να έχει χρόνο. Η μνήμη γίνεται παρόν..."
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

18 χρόνια μ.Χ. Και η μνήμη του παραμένει ολοζώντανη μέσα μας. 
Κρατώ, εκτός από την ακριβή μουσική του που είναι μαθητεία στην ομορφιά, την μαχητικότητά του, το πάθος του για τον έρωτα και την επανάσταση - την αληθινή, όχι την κάλπικη που "επαγγέλλονται" κάποιοι τυχοδιώκτες του καιρού μας - την ασυμβίβαστη στάση του απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, το σπάνιο ήθος του. 
Ήταν ένας μεγάλος Έλληνας - δίχως να κραυγάζει την ελληνικότητά του - κι ένας μεγάλος Ερωτικός. Γι' αυτό και οικουμενικός. 
Η διαχρονικότητα του έργου του είναι ολοφάνερη στις μέρες μας. Και η επιρροή του πάντα καταλυτική στους νέους που αναζητούν την αλήθεια της μουσικής και της ζωής. 
Ακούστε ένα από τα περίφημα Σχόλια του Τρίτου του Μάνου Χατζιδάκι, με τίτλο "Οι πολιτικές παρατάξεις μες στα συμπλέγματα των αστρικών σωμάτων"
Μεταδόθηκε από το Χατζιδάκειο Γ' Πρόγραμμα την Κυριακή 24 Ιουνίου 1979, δηλαδή πριν από 33 χρόνια. Είναι άκρως ποιητικό!


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails