Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

φωτό: Ν. Μαγγίνας

Πριν από λίγες μέρες ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου Δρ Παντελής Καλαϊτζίδης με την σύζυγό του βυζαντινολόγο Μαρία Νάνου, επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.
Ο Π. Καλαϊτζίδης ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τους στόχους και τους σκοπούς της νέας εκδοτικής σειράς: “Doxa & Praxis: Exploring Orthodox Theology,” ένα εκδοτικό εγχείρημα του τμήματος εκδόσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου που σκοπεύει να προβάλει τη ζωτικότητα της ορθόδοξης σκέψης και την επικαιρότητά της σε οικουμενικό επίπεδο. 
Ο Π. Καλαϊτζίδης επέδωσε στον Πατριάρχη τους δύο πρώτους τόμους της νέας εκδοτικής σειράς: το μελέτημα του Σεβ. Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστου Ware, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Orthodox Theology in the Twenty-first Century, και το έργο του ιδίου, Orthodoxy and Political Theology. Ο Διευθυντής της Ακαδημίας είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πατριάρχη για τις δραστηριότητες της Ακαδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και για τις εκδηλώσεις και τα συνέδρια που προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα (με κορυφαίο το διεθνές συνέδριο: «Εκκλησιολογία και Εθνικισμός στη μεταμοντέρνα εποχή», που συνδιοργανώνει η Ακαδημία με άλλους επτά Ορθόδοξους οργανισμούς στο Βόλο από 24 έως 27 Μαΐου 2012), ενώ του επέδωσε και τους τελευταίους καρπούς του εκδοτικού προγράμματος της Ακαδημίας. 
Στην Κωνσταντινούπολη ο Π. Καλαϊτζίδης συναντήθηκε και με τον Σεβ. Γέροντα Χαλκηδόνος Αθανάσιο, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά το έργο της Ακαδημίας από τη συμμετοχή του στο διεθνές συνέδριο: «Εκκλησία και Πολιτισμός» που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 2009. Ο Γέρων Χαλκηδόνος συνεχάρη τον Π. Καλαϊτζίδη για το σπουδαίο θεολογικό και πολιτισμικό έργο που επιτελεί η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και ιδιαίτερα για τη συμβολή της στον χώρο του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού διαλόγου.
Περισσότερα δείτε στο Φως Φαναρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μα στην συνειδηση των αντιοικουμενιστων εχει καταδικαστει η ακαδημια του βολου πως τολμα ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥς δεχεται χωρις την αδεια του ΠΕΙΡΑΙΩΣ . ΖΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ δεν φοβαται τα α ν α θ ε μ α τ α Ο ΨΟΜΕΘΑ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Related Posts with Thumbnails