Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

"Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ" ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ


H Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με τη συνεργασία του Μεταπτυχιακού σεμιναρίου Μαθημάτων των Τομέων: "Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας" και "Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης" του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, διοργανώνει στρόγγυλη τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στις 6.00 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα:
«Η θέση της θρησκείας στο δημόσιο χώρο»
Στη στρογγυλή τράπεζα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους :
- Έφη Φωκά, Δρ Κοινωνικών Επιστημών, Διευθύντρια του Φόρουμ για τις θρησκείες του London School of Economics
- Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, Επ. Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ
- Δημήτριος Νικολακάκης, Λέκτωρ Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ
- Παντελής Καλαϊτζίδης, Δρ Θεολογίας, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών
Συντονισμός: Καθηγητής Θεόδωρος Γιάγκου, Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Με αφορμή ποικίλα δημοσιεύματα και διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, προς αποκατάσταση της αλήθειας η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσει την απάντηση του Διευθυντή της Παντελή Καλαϊτζίδη προς τον Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ καθηγητή Σ. Πασχαλίδη.

Καθηγητή Σ. Πασχαλίδη
Διευθυντή Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ

Αξιότιμε κ. Πασχαλίδη,
Λυπάμαι, αλλά είμαι παντελώς αναρμόδιος να αποφασίσω περί θεμάτων οργάνωσης μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ. Νομίζω, λοιπόν, πως το ηλεκτρονικό σας μήνυμα έχει λάθος αποδέκτη: αντί για εμένα θα έπρεπε να απευθυνθεί στα εμπλεκόμενα με την εκδήλωση μέλη ΔΕΠ του Τμήματός σας.
Επιτρέψετε μου, επιπλέον, να παρατηρήσω ότι ενώ το μήνυμά σας, στο οποίο επικαλείστε ζητήματα τάξεως, μας εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πέμπτη το βράδυ 22-3-2012, στις 10.30, και επομένως λογικό θα ήταν να αναμένετε, έστω και για λίγο, τις τυχόν διευκρινίσεις και εξηγήσεις μας, το ίδιο βράδυ, λίγα λεπτά της ώρας αργότερα, το περιεχόμενο του μηνύματός σας είχε ήδη αναρτηθεί σε ιδιωτικό ιστολόγιο (και την επομένη σε πλειάδα ιστολογίων και ιστοσελίδων του θρησκευτικού-εκκλησιαστικού χώρου), και μάλιστα με τον ηχηρό και καθόλου φιλικό τίτλο: "Μία απάντηση στη νοοτροπία της καπηλείας των θεσμικών οργάνων του Αριστοτελείου".
Για την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, πάντως, και για εμένα προσωπικά, πέρα και πριν από όλα αυτά, προέχει ο θεολογικός διάλογος και η ακαδημαϊκή ελευθερία της οποίας κατεξοχήν χώρος έκφρασης και προστασίας είναι το Πανεπιστήμιο και οι πάσης φύσεως ακαδημαϊκοί θεσμοί. Ελπίζω να συμμερίζεστε και εσείς τις ίδιες αξίες και προτεραιότητες.
Με εκτίμηση,
Παντελής Καλαϊτζίδης,
Διευθυντής Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντέδρασαν σε όποιο συσχετισμό τους με την Ακαδημία Δημητριάδος "ἵνα μὴ μιανθῶσιν, ἀλλ' ἵνα φάγωσι τὸ πάσχα"

ΘΡ

Related Posts with Thumbnails