Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Η. ΠΑΠΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, το περιοδικό διαβάζω, και το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό διαπολιτισμός παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Η. Παππά Το ανεκτίμητο τίποτα σήμερα Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, στις 8 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). 
Για την δεύτερη αυτή ποιητική συλλογή του Γ. Παππά θα μιλήσουν ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ποιητής-κριτικός λογοτεχνίας, και ο ποιητής. 
Συντονιστής ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος, δημοσιογράφος- συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού διαβάζω
Ποιήματα από τη συλλογή θα διαβάσει η ηθοποιός Πωλίνα Γουρδέα. 
Στη συνέχεια με το Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον θα ερμηνεύσουμε μελοποιημένη ποίηση, στην εκδοχή για κιθάρα και φωνή (ποιήματα των: Νικηφόρου Βρεττάκου, Κ.Π. Καβάφη, Γιάννη Παππά, Γιώργου Χρονά και Πάμπλο Νερούντα). 
Συμμετέχουν οι συνθέτριες και ερμηνεύτριες Τατιάνα Ζωγράφου και Ελένη Καραβούζη (κιθάρα), η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος (τραγούδι). 
Σε πρώτη εκτέλεση θα ακουστούν δύο ποιήματα του Γιάννη Παππά από την παρουσιαζόμενη σήμερα ποιητική συλλογή του, που μελοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση: Της λύπης το ποτάμι (σύνθεση: Τατιάνα Ζωγράφου), Το πέτρινο λουλούδι (σύνθεση: Ελένη Καραβούζη). 
Την γενική επιμέλεια του μουσικού μέρους έχει ο Π. Ανδριόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails