Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

"ΕΙΣ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ..."


Ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας μας υπενθυμίζει με τις ανταποκρίσεις του από το μακρινό Μαπούτο της Μοζαμβίκης ότι οι Τρεις Ιεράρχες είναι Οικουμενικοί Διδάσκαλοι και όχι προνόμιο του "Ελληνοχριστιανισμού".
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: "Πολυπληθές το εκκλησίασμα: Έλληνες, Ρώσοι, Αμερικανοί και λοιποί! Όλοι συμμετείχαν -με τον δικό του ο καθένας τρόπο- στην ευχαριστιακή Σύναξή μας, μεταλαμβάνοντας μάλιστα οι πλείστοι των Αχράντων Μυστηρίων". Και συνεχίζει:
"Αμέσως μετά, στο Επισκοπείο, απέναντι από τον μεγαλοπρεπή Ναό, έγινε η καθιερωμένη πλούσια συνεστίαση, με εδέσματα που έφεραν οι εντόπιοι Ορθόδοξοι από τα σπίτια τους. Ως γνωστόν, ο οικείος Επίσκοπος κ. Ιωάννης έχει από έτους ανοίξει τις θύρες της Επισκοπής στον λαό, οπότε όλοι έρχονται με την άνεσή τους, συμπεριφέρονται ωσάν στο σπίτι τους, επειδή ακριβώς είναι το σπίτι τους! Οι πρωτοχριστιανικές "αγάπες" σε ισχύ και πλήρη αποδοτικότητα! Θαυμάσια όλα αυτά, τα οποία συντελούν τα μέγιστα στην ενότητα των Ορθοδόξων δια της αλληλογνωριμίας εθνικοτήτων, γλωσσών και προσωπικοτήτων!".
Όντως "εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος αυτών και εις τα πέρατα της οικουμένης τα ρήματα αυτών". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails