Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ


Μια επιστολή για τον εψηφισμένο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο
Ο Θεός για άλλη μια φορά ευλόγησε την τόλμη σας γι’ Αυτόν.
Σας θυμόμαστε πάντα να είστε μπροστάρης στη διακονία της Εκκλησίας, μιας και πιστεύατε πως ο Θεός αναπληρώνει τις ελλείψεις των ανθρώπων. Σας θυμόμαστε τα καλοκαίρια στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως Πειραιώς, κοντά στον αδελφό σας π. Νεκτάριο και νυν Μητροπολίτη Χόνγκ – Κόνγκ, να δίνετε τον εαυτό σας για τη βραδινή ψυχαγωγία των παιδιών, και εμείς, τα στελέχη, να γινόμαστε παιδιά από το ταλέντο σας. Θυμόμαστε επίσης τον ευθύ σας χαρακτήρα. Ό, τι δεν σας άρεσε το απορρίπτατε, ό, τι όμως σας κέρδιζε κάνατε τα πάντα για να το κατακτήσετε. Κλασικό παράδειγμα το Εκκλησιαστικό Ραδιόφωνο που χρόνια το διακονήσατε στην Πειραϊκή Εκκλησία. Και εμείς, οι φίλοι σας, ζηλεύαμε το ζήλο σας, σας θαυμάζαμε και προσευχόμασταν για σας, γιατί βλέπαμε πως το θέλημά σας ταυτίζονταν με του Θεού το θέλημα.
Θυμόμαστε την θύρα που άνοιξε ο Κύριος σε σας, την Ιερή –αποστολή. Θυμόμαστε πως εργαζόσασταν για να έχετε τα ναύλα, για να ταξιδέψετε στην αγαπημένη σας Ινδία κοντά στα παιδιά του Ορφανοτροφείου της Καλκούτα. Σας θυμόμαστε να μιλάτε στους μαθητές του Σχολείου μας για την ιεραποστολή, τους «δαμάσατε» με τη σαγήνη των λόγων σας αλλά και των έργων σας. Είδαμε τότε κάτι αξιοθαύμαστο, τα παιδιά από την Ελλάδα να μαζεύουν χρήματα για να στηρίξουν το έργο της Εκκλησίας στους ελάχιστους αδελφούς μας! Και ως εδώ όλα καλά! Δεν βάλαμε λογισμό για το μετά..
Ήρθε λοιπόν ο Ιανουάριος του 2003 και τότε μάθαμε πως ο Κώστας θα γίνει κληρικός, θα αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στην Ιεραποστολή. Με τη μεσολάβηση μιας νύχτας γίνατε διάκονος και ιερέας από τον τότε Μητροπολίτη Χόνγκ-Κόνγκ κ. Νικήτα και νυν Δαρδανελίων. Διακονήσατε αθόρυβα μα ουσιαστικά το ποίμνιό σας, η αγωνία σας έγινε αγώνας για να μορφωθεί στις ψυχές ο Χριστός. Και Εκείνος που βλέπει το έργο Του να αυξάνει, σας ευλόγησε και σας έδωσε πολλές πνευματικές χαρές. Η πρώτη, σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνατε πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως. Η δεύτερη, o κατά σάρκα αδελφός σας έγινε επίσκοπός σας. Χαρήκατε χαρά μεγάλη! Τον διακονήσατε με τον ίδιο ζήλο, η αγάπη και η υπακοή στον επίσκοπο η ίδια. Όχι σε αδελφό αλλά στον ίδιο το Χριστό! Και ο αγώνας σας ο ίδιος. Οι μετακινήσεις ασταμάτητες εντός και εκτός Μητροπόλεως, εντός και εκτός Ελλάδος.
Και να! Ήρθε η τρίτη χαρά: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, ο π. Κωνσταντίνος εκλέγεται Μητροπολίτης Σιγκαπούρης! Ο Πατριάρχης μας, που πάντα έβλεπε και βλέπει τον τίμιο εργάτη του αμπελώνα, τον ευλογεί! Τώρα πλέον γίνεσθε πατήρ πατέρων, γίνεσθε Επίσκοπος. Η Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό πατριαρχείο, αποκτά άλλον έναν Επίσκοπο πορευόμενο στα έθνη. Η εκλογή από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου μας σας καλεί για νέους αγώνες, και εμείς θυμόμαστε πως για ό, τι σας κέρδιζε, κάνετε τα πάντα για να το κατακτήσετε. Και τι μας μένει; Να προσευχόμαστε για σας…
www.katixitiko.gr

Διαβάστε εδώ και την αναφορά του π. Παναγιώτη Καποδίστρια στον εψηφισμένο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails