Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΕΜΙΑΤΙΣΤΕ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο Θε­ο­φι­λέ­στα­τος Ε­πί­σκο­πος Σε­μι­α­τί­στε κ. Γε­ώρ­γιος (Pankowski), Υποστράτηγος Δι­ευ­θυν­τής Ορ­θο­δό­ξου Θρη­σκευ­τι­κής Υ­πη­ρε­σί­ας των Πο­λω­νι­κών Ενόπλων Δυνάμεων, ήλθε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και έλαβε μέρος στο Συνέδριο για τους Στρατιωτικούς Ιερείς που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος και η Θρησκευτική Υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ.
Έκανε την εισαγωγική ομιλία του συνεδρίου με θέμα: «Ο μυ­στα­γω­γι­κός χα­ρα­κτή­ρας της α­πο­στολής των Στρα­τι­ω­τι­κών Ι­ε­ρέ­ων».
Ελληνομαθέστατος και ευπροσήγορος, μας παραχώρησε μια συνέντευξη για το διαδικτυακό κανάλι intv.gr, το οποίο κάλυψε και όλες τις εργασίες του συνεδρίου. Μιλήσαμε για πολλά με τον Πολωνό Επίσκοπο Γεώργιο. Για τις σπουδές του στην Ελλάδα, την Εκκλησία της Πολωνίας σήμερα, την παρουσία της στο στράτευμα και στην εκπαίδευση, το ζήτημα της μετάφρασης των λειτουργικών κειμένων που απασχολεί και την Εκκλησία της Πολωνίας, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, με αφορμή το γεγονός της συμμετοχής του Επισκόπου Γεωργίου σε Προσυνοδικές Πανορθόδοξες Διασκέψεις, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο ο ίδιος τρέφει μεγάλη αγάπη κ.α.


Σε λίγες μέρες, λοιπόν, αγαπητοί συνοδίτες, στο intv.gr μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μ' έναν ελληνομαθή και ελληνολάτρη Πολωνό Επίσκοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails