Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ


Πανηγυρικά εόρτασε και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου ο περικαλλής Ναός της Παναγίας της Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι του Βοσπόρου.
Παρόντες άπαντες οι Ρωμιοί της Κοινότητας. Η αιωνόβια κυρά Βιολέτα προσήλθε να μεταλάβει και η κυρά Ισμήνη, επίσης, στο αναπηρικό της καροτσάκι.
Μαζί με τους Ρωμιούς του Νεοχωρίου εόρτασαν τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, το Πάσχα του Καλοκαιριού, Νεοχωρίτες από την Αθήνα και πιστοί από την Αλεξανδρούπολη.


Της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Βοσπόρου, συλλειτουργούντων του εφημερίου π. Αντωνίου και του διακόνου π. Γρηγορίου.
Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στον αυλόγυρο του Ναού μέσα σε ευφρόσυνη ατμόσφαιρα. Μια αληθινή επικοινωνία των Νιχωριτών που ζουν εκεί στο Βόσπορο ακόμη, με όσους έχουν φύγει χρόνια για την Ελλάδα, αλλά και με τους προσκυνητές που γεύονται μια άλλου είδους εκκλησιαστική κοινωνία, άκρως κοινοτική, δηλ. προσωπική.



Στην Παναγία την Κουμαριώτισσα πανηγυρικά θα εορτασθούν και τα εννιάμερα της Παναγίας (23 Αυγούστου), αλλά και η μνήμη του Αγίου Φανουρίου (27 Αυγούστου), ο οποίος ήταν ο προστάτης της άλλοτε Φιλοπτώχου Αδελφότητος.





Ο πρόεδρος της Κοινότητος της Παναγίας της Κουμαριώτισσας Λάκης Βίγκας με την κυρά Ισμήνη, η οποία δεν κάμπτεται από τις δυσκολίες της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails