Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κείμενο, βίντεος, φωτογραφία: π. Παναγιώτης Καποδίστριας



Βαρυσήμαντη Συνέντευξη Τύπου προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ζακύνθου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία διαφόρων φημολογιών και ανώνυμων σχολίων, που τον εμπλέκουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις παράνομες δραστηριότητες σπείρας κακοποιών, που εξαρθρώνεται αυτό τον καιρό στο νησί μας.
Ο Μητροπολίτης μας, με σαφέστατο και κατηγορηματικό τρόπο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προκάλεσε τον οποιονδήποτε έχει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος του, να το καταθέσει επωνύμως στον Εισαγγελέα. Εξηγώντας μάλιστα όλη αυτή την ανώνυμη παραφιλολογία, την απέδωσε στα ιδιοτελή συμφέροντα, τα οποία σε κάθε περίπτωση εθίγοντο με τον δημόσιο λόγο του όλα αυτά τα χρόνια της αρχιερατείας του και που τώρα βρήκαν ευκαιρία να εκφρασθούν. Για μιαν ακόμη φορά υπογράμμισε πάντως την αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί από τον μητροπολιτικό θρόνο της γενέτειράς του την 1η Σεπτεμβρίου 2011, μη αποσυρόμενος όμως και από τα δημόσια πράγματα, προς όφελος πάντα του ταλαίπωρου νησιού μας.

Στην διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, κατά την διάρκεια της 17ετούς διακονίας του στη Ζάκυνθο, έδωσε μάλιστα στην δημοσιότητα αναλυτικούς πίνακες των Ζακυνθινόπουλων, τα οποία βοηθήθηκαν στις σπουδές τους με υποτροφίες, που προήλθαν είτε από τα εντελώς προσωπικά έσοδά του, είτε από τα Κληροδοτήματα, στα οποία προεδρεύει και μέχρι την εποχή του ήταν ανενεργά και κοιμώμενα. Από τις σχετικές λίστες αντιγράφουμε:
α) Μεταξύ των ετών 1995 και 2010, σε 139 υποτρόφους τού Ευαγούς Ιδρύματος Χρυσόστομος Α΄ Δημητρίου, συντηρούμενου αποκλειστικά από τον Σεβ. Ζακύνθου Χρυσόστομο Β΄, δόθηκαν 397.860 ευρώ (ή 135.550.902 δραχμές).
β) Μεταξύ των ετών 2000 και 2010, από τα Κληροδοτήματα Γεωργίου Στεφ. Παρπαρία, Διονυσίου Μιγγή και το Ίδρυμα Μητροπολίτου Παύλου Σοφού, σπούδασαν 275 υπότροφοι, με το ποσόν του 1.946.515 ευρώ (ή 663.177.160 δραχμές)!!!








νυχθημερόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails