Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΚΡΙΣΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΜΠΑΝΙΑ!


Η κρίση κρίση, η αγανάκτηση αγανάκτηση, αλλά και το μπάνιο του λαού ιερό!
Παρά τον άστατο καιρό στην Αττική γεμάτες χθες - και σήμερα υποπτεύομαι - οι παραλίες!
Ρακέτες, φραπεδάκι, ξαπλώστρες, ανεμελιά και ολίγη ...αγανάκτηση.
Ως εκ τούτου καλό θα ήταν να προσέξουμε λίγο αυτά που γράφει ο Χρήστος Γιανναράς στην χθεσινή επιφυλλίδα του στην Καθημερινή:

Tα τεράστια πλήθη των «διαμαρτυρόμενων» πολιτών, που κατακλύζουν το κέντρο της πρωτεύουσας και τις πλατείες των μεγάλων αστικών κέντρων, μοιάζει να μην ξέρουν τι ακριβώς θέλουν. Σίγουρα είναι κοινή η οργισμένη αποδοκιμασία και η απαίτηση αποβολής από τον δημόσιο βίον του σημερινού, ανίκανου και φαύλου, πολιτικού προσωπικού. Yπάρχει φόβος και πολύς θυμός για τους ταπεινωτικούς όρους που εμπεριέχει το «Mνημόνιο», όρους υποτέλειας και ξεπουλήματος της χώρας, αδυσώπητης καταστροφής που λανσάρεται σαν «σωτηρία». Πρυτανεύει ωστόσο και ένα γιορτινό, πανηγυριώτικο αίσθημα, σαν να ξαλαφρώνουμε από πνιγμό, σαν να αποτινάζουμε τον ζυγό της κομματοκρατίας, που τόσο βόλεψε πολλούς, αλλά νέκρωσε (πολιτικά, κοινωνικά, πνευματικά) τη χώρα όσο δεν τη νέκρωσε κανένας κατακτητής και καμιά χούντα.

Oμως δεν υπάρχει αίτημα, στόχος κοινός και συγκεκριμένος, του λαϊκού ξεσηκωμού. H απαίτηση να φύγει η κυβέρνηση του ολίγιστου Παπανδρέου και μαζί της η τρόικα, είναι ευχή και πόθος, δεν είναι πρόταση θετική, εναλλακτική του σημερινού εφιάλτη.

Διαβάστε, αγαπητοί συνοδίτες, ολόλκληρο το άρθρο εδώ.

Και καλό καλοκαίρι! Με πολλά μπάνια, ολίγη αγανάκτηση και περισσότερη αυτοκριτική.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία σου ευχή φίλτατε Πανα-
γιώτη είναι η"καλυτερότερη"(έκφραση
νέων)!!ΚΥΡΙΩΣ η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ,που μεταβλήθηκαν σε
"αγανακτισμένους" επαναστάτες!Επί-
σης των ετέρων σαπροφύτων,που ξανα
σήκωσαν κεφάλι,αφού ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τη
χώρα και θέλουν πάλι να μας σώ-
σουν!ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!

Ανώνυμος είπε...

ειναι συνθετο το πρόβλημα οπως ακριβώς διατυπώνεται στο άρθρο. οι "αγανακτισμένοι" δεν ξέρουν τι θέλουν και οι κορόνες του Θεοδωράκη καταντουν φαιδρές. το μημόνιο δεν μπορουμε να το αποφύγουμε. ομως αδέρφια πρέπει να το επανα-διαπραγματευθουν ανθρωποι με γνώσεις οχι "παιδαρέλια" σαν τον Παπακωνσταντίνου κ.λ.π.
φοβαμαι πως το μονο που μπορουμε να κανουμε στο σημείο που φτάσαμε ειναι παράκληση στην Παναγία!

Ανώνυμος είπε...

Τα θαλάσσια μπάνια είναι αμαρτία ού συγγνωστή! Απαγορεύονται αυστηρώς! Στην Εκκκλησία μας της Ελλάδος έχομε Αγίους Αρχιερείς οι οποίοι καυχώνται ότι ουδέποτε στην ζωή τους έβαλον εαυτούς εις την θάλασσαν! Τους τοιούτους, παρακαλώ, μιμείσθε!

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από την ανεπάρκεια της σημερινής κυβέρνησης να τηρήσει τους όρους του πρώτου ακόμα μνημονίου και να λειτουργήσει αποτελεσματικά είναι εξωφρενικό η Νέα Δημοκρατία να θέλει να μας σώσει!!Έκαναν "επανίδρυση" του κράτους και μας έφεραν στην καταστροφή. Σήμερα επαγγέλλονται "επανεκίνηση". Αλίμονο μας πάλι.

Ανώνυμος είπε...

ποιον προτείνεις για "σωτήρα" ανωνυμε 10.11πμ;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δε θα προτείνω σε κανέναν πολιτικούς για ψήφους. Δεν ανέχομαι όμως να βλέπω ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ της ΝΔ που μας έφεραν εδώ μόλις πρόσφατα, να δίνουν οδηγίες για τη σωτηρία της χώρας. Και φυσικά δεν πιστεύω πια σε "επανεκκινήσεις" που θα κάνουν. Κατάργησαν κάθε έννοια αξιοκρατίας όταν ήταν κυβέρνηση, διόριζαν άπειρους υπεραρίθμους από τα παράθυρα, απεχθάνονταν το ΑΣΕΠ και εφεύρισκαν "ειδικές κατηγορίες" και συνεντεύξεις για να διορίζουν ανίκανους και συνέχισαν με συνέπεια τα σκάνδαλα. Εδώ μουντζώνω τα μούτρα μου γιατί το 2004 τους ψήφισα!!

Ανώνυμος είπε...

ασχετο με τη ΝΔ ηταν το ερώτημα μου φίλτατε 9.21. ρωτώ όμως και πάλι ποιος μπορεί να παίξει κάποιο σοβα΄ρό ρόλο στην επικίνδυμη αυτή καμπή;

Related Posts with Thumbnails