Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Ο ΕΝ ΖΑΚΥΝΘΩ


Τον π. Σεραφείμ Κονίδη, ο οποίος χειροτονήθηκε χθες πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο και χειροθετήθηκε αρχιμανδρίτης, στο ναό του Αγίου, φυσικά, αφού είναι αδελφός της Μονής, τον γνωρίζω από λαϊκό.

Τον γνώρισα για τα καλά όταν ετοιμάζαμε την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στη Ζάκυνθο τον Αύγουστο του 2003. Λαϊκός ων, είχε δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την άψογη υποδοχή και την όλη διεξαγωγή της Πατριαρχικής επισκέψεως.

Όταν λίγο μετά χειροτονήθηκε διάκονος, εξακολούθησε να είναι το ίδιο εργατικός και να φροντίζει με αγάπη κληρικούς και λαϊκούς. Η εξυπηρετικότητά του είναι παράδειγμα προς μίμησιν.

Εύχομαι και τώρα ως αρχιμανδρίτης, να συνεχίσει να είναι το ίδιο αγαπητός και ουσιαστικός. Είναι σημαντικό ότι είναι αδελφός της Μονής του Αγίου Διονυσίου και πιστός - αληθινά κι όχι προσποιούμενος λόγω δεσποτικής εξουσίας - στον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.

Μακάρι να χαρεί την ιεροσύνη του εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι. Μη λησμονών ποτέ την αγνή του "θητεία" στα αυλάς του Αγίου. Όπως ακριβώς και ο δεσπότης του Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails