Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΡΕΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ: "Με ανησυχεί μια πολλαπλή λογοκρισία..."


Η διεθνώς γνωστή και αγαπημένη συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τις καινούργιες της αρμοδιότητες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο κοντά στον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και στον Δημοτικό Ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ως πρόεδρος του Δ.Σ.
Η Ρέα Γαλανάκη, με την υπευθυνότητα που την διακρίνει, ασχολείται καθημερινά πολλές ώρες με τον 9,84 προσπαθώντας να βάλει τάξη στο χάος και την ασυδοσία πολλών ετών.

Μόλις χθες κυκλοφόρησε από τον Καστανιώτη η συλλογή «Από τη ζωή στη λογοτεχνία» με 26 άρθρα της δημοσιευμένα το διάστημα της τελευταίας εικοσαετίας 1992-2011. Ενα βιβλίο γνώμης, ζωντανό, γεμάτο μαχητικές απόψεις, το οποίο λειτουργεί και ως αποσπασματική αυτοβιογραφία της.
Διαβάστε τη σημερινή συνέντευξη της Ρ. Γαλανάκη στην Μικέλα Χαρτουλάρη, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Λέει πολύ σημαντικά πράγματα.
Παραθέτω εδώ ένα που με αγγίζει ιδιαίτερα:

Τι είναι εκείνο που σας ανησυχεί;


«Παράλληλα με την αμφισβήτηση των θεσμών της Δημοκρατίας αναπτύσσεται μια πολλαπλή λογοκρισία μπροστά στην οποία είμαστε ανυπεράσπιστοι. Δεν πρόκειται για τη λογοκρισία που ξέραμε, ούτε για τις γνωστές μορφές ρατσισμού, αλλά για μια καταδίωξη ανθρώπων και ιδεών σε πολλά επίπεδα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε ρε φίλε; γιατι έθαψες το σχόλιο; σπουδαίο καθήκι εισαι και παίζεις και τον δημοκράτη, τον χριστιανό και δεν ξέρω τι άλλο.....

Related Posts with Thumbnails