Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΟΧ




Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
amen.gr

Μεγάλο αγώνα συνεχίζει να δίνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εναντίον των πάσης φύσεως ΓΟΧ, οι οποίοι ενσκήπτουν στο κανονικό έδαφός της, ως λύκοι που λυμαίνονται την ποίμνην.
Εσχάτως έχει προκαλέσει σάλο η παρουσία ενός ψευτοεπισκόπου Τριμυθούντος Χριστοδούλου, της “παράταξης Αυξεντίου”.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος απέστειλε επιστολή στον “επίσκοπο” αυτό καλώντας τον σε απολογία για τις αντικανονικές πράξεις του και προτρέποντάς τον σε μετάνοια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απαντητική επιστολή του “Τριμυθούντος” προς τον Δορυλαίου (βλ. ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος). Μεταξύ άλλων αναφέρει:
Η απόχωρησίς μου ήτο πράξις συνειδήσεως και όχι άτακτος φυγή. Οι Ιεροί Κανόνες όχι μόνον επιτρέπουν, αλλά και επιβάλλουν, οι κληρικοί ειδικώς αλλά και οι πιστοί γενικώς, να αποκόπτονται από τους Επισκόπους οι οποίοι καταπατούν, αψηφούν και κατά συρροήν παραβαίνουν τα περί πίστεως και δόγματος υπό των Πατέρων διατασσόμενα.
Η εκκλησία εις την οποίαν ανήκετε είναι η αμαρτωλή θυγάτηρ αμαρτωλής μητρός και υμείς, και οι προϊστάμενοί σας, είσθε οι υποκείμενοι εις τας αυστηράς διατάξεις των και όχι ημείς που συνειδησιακώς εξελέξαμεν να πορευθώμεν “τοις κείνοις ρήμασιν πειθόμενοι”.
Και παρακάτω:
Είς το θέμα των εδαφικών δικαιοδοσιών του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, σας πληροφορώ ότι τα δικαιώματα αυτά τα απώλεσε άφ΄ ότου εκαινοτόμησεν και παρέβη τας διδαχάς και εντολάς των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και συνδιαλέγεται και συμπροσεύχεται με τους πάσης φύσεως αιρετικούς, με επιφανέστερον τον αρχιαιρεσιάρχην Ρωμαίον ποντίφηκα. Άρα γε το αυστραλιανόν έδαφος δεν του ανήκει και κατ΄επέκτασιν δεν χρειάζομαι την άδειάν του δια να εισέλθω και να εξέλθω.

Τι μας θυμίζουν τα παραπάνω; Τα “επιχειρήματα” των αυτοαποκαλουμένων “αντι-οικουμενιστών” εν Ελλάδι, είτε είναι ήδη “αποτειχισμένοι” είτε τελούν υπό “αποτείχισιν” είτε μας κραδαίνουν συνεχώς την “πατερικήν” γραμμήν των.
Αυτοί, λοιπόν, οι οποίοι ακόμα βρίσκονται στην Κανονική Εκκλησία αλλά πολεμούν τον “Οικουμενισμό”, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αναπαράγουν την καραμέλα περί υποταγής στον Πάπα, περί απόκλισης από την πατερική παράδοση και άλλα παρόμοια φληναφήματα. Με αυτά εκτρέφουν τον Παλαιοημερολογητισμό, ως προς την θεωρία, και εν τέλει στην πράξη. Άλλωστε πολλοί από τους Παλαιοημερολογίτες “Επισκόπους” προέρχονται από τα “σπλάγχνα” της Εκκλησίας της Ελλάδος. Για ποικίλους και εξωφρενικούς, ενίοτε, λόγους προσχωρούν στο “πάτριο” και γίνονται διαπρύσιοι κήρυκες της “πατερικής Ορθοδοξίας”.
Αυτή η παράλογη λογική, ότι εμείς είμαστε οι γνήσιοι και οι άλλοι οι νόθοι, κατ' εξοχήν “λογική” των ΓΟΧ, κυριαρχεί, όπως βλέπουμε και σε πολλούς κληρικούς και λαϊκούς της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόσφατο, όλως θλιβερό παράδειγμα, η περίπτωση του καθαιρεθέντος Σέρβου επισκόπου Αρτεμίου, ο οποίος θεωρείται “σφάγιο” στον βωμό του “Οικουμενισμού” και κατέβηκε στις ...κατακόμβες (!!) για να προασπίσει την ανόθευτη πίστη!
Αυτή η σαθρή νοοτροπία, που ευδοκιμεί πλουσίως και στην Ελλάδα, μεταφυτεύεται – δυστυχώς – και στην ανά την οικουμένη Ελληνική Ορθοδοξία, ήτοι στο ποίμνιο, με αποτέλεσμα να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για δράση Παλαιοημερολογίτες, θεολόγοι τύπου Ν. Σωτηρόπουλου, και άλλοι παρόμοιοι, οι οποίοι προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις κατά τόπους Εκκλησίες.
Η Αυστραλία είναι αλήθεια πως υποφέρει από τέτοια φαινόμενα επί σειρά ετών. Ας ευχηθούμε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Στυλιανό και τους βοηθούς επισκόπους του καλή δύναμη στην αντιμετώπιση τέτοιων νοσηρών φαινομένων, τα οποία έχουν – δυστυχέστατα – Ελλαδική προέλευση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε ω Αυτο(κακο)κέφαλε των Ελλαδιτών Εκκλησία! Εν τοις κόλποις σου και εν τοις ορίοις σου ταύτα πάντα την αρχήν έλαβον και ως λύμη μετεδόθησαν ανά την Οικουμένην! Αλλ' ουαί σοι εν τω κρίνεσθαι...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα στην Εκκλησια ειναι οχι οι "κανονικοί" παλαιοημερολογίτες αλλα οι κρυφογοχ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ Η ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΗ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ. ΔΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΣΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΛΑΜΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΟΘΕΥΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Η' ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΕΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

έχει δίκιο ο 3 Μαΐου 2011 7:59 μ.μ.
στον ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗ "λαό μας..." εδώ και τριακόσια σχεδόν χρόνια, πλανάται το ερώτημα: μήπως οι παλαιοημερολογίτες είναι "καλύτεροι χριστιανοί" από εμέ; με πρώτη φυσικά και σε αυτή την "ευσεβή, βλ.συσσεασεβέστατη, απορία" τους Πατρινούς "ευσεβείς"! Ο του Αγ.Όρους "Μπίν Λάντεν" ο αρχιτρομοκράτης των μοναχών και αρχικαταληψίας του Εσφιγμένου και καταστροφέας της απόλυτα Θεολογικής Εκκλησιαστικής τέχνης, ο τάχα και ηγούμενος..., είναι ΠΑΤΡΙΝΟΣ!!!! τυχαίο;;; δε νομίζω.....

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία: ο π. Μεταλληνός σε ποια κατηγορία ανήκει, ύστερα από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για τον καθηρημένο Σέρβο επίσκοπο Αρτέμιο;

Related Posts with Thumbnails