Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΤ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας από τη Νέα Υόρκη

Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νικόλαο Κανελλόπουλο δέχθηκε την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στο γραφείο του στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη. Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ συνοδευόταν από συνεργάτες του καθώς και τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Αγλαϊα Μπαλτά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Κανελλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συζήτησαν για τις δυνατότητες ενίσχυσης του τουρισμού αλλά και για την ανάδειξη των θρησκευτικών τόπων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα που συνδέονται με τις ανάγκες της Ομογένειας.


Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΟΤ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συζήτηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο:

«Συνάντησα τον Αρχιεπίσκοπο εκπροσωπώντας τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Φεύγω πιο σοφός, με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ξέρω ότι και η Αρχιεπισκοπή θα μας βοηθήσει στο έργο μας, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, γιατί ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύω ότι αυτή η φλόγα της ψυχής, η δύναμη του πνεύματος για εμάς θα είναι ορόσημο στη μεγάλη προσπάθεια μας και με τη βοήθεια του Θεού νομίζουμε ότι η χρονιά, η νέα χρονιά, το 2011, θα είναι μια πάρα πολύ θετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, για την πατρίδα» τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος.


Στην φωτό: Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, η Γεν. Πρόξενος Αγλαϊα Μπαλτά, στελέχη του ΕΟΤ, και η διευθύντρια του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αλίκη Κιούριαν (πρώτη από αριστερά)

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία ευκαιρία να ιδωθούμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η ανάπτυξη του τουρισμού», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και πρόσθεσε: «Όχι μόνο ως τουρισμού αλλά και ως τρόπου συνδέσεως της Ομογένειας με την Ελλάδα, με την παράδοση την Ορθόδοξη και την κλασική, την οποία εκπροσωπεί η Ελλάδα και επομένως τέτοιες ευκαιρίες όπως η συνάντηση με τον κύριο Πρόεδρο και τη συνοδεία του είναι πάρα πολύ γόνιμες, πάρα πολύ δημιουργικές και δημιουργούν ένα κλίμα όχι απλώς αισιοδοξίας αλλά ελπίδος για να χρησιμοποιήσω τη χριστιανική γλώσσα, ελπίδος ότι όποιες δυσκολίες και εάν υπάρχουν ποτέ δεν μπορούν να σταματήσουν την πρόοδο και την αποστολή που έχουμε ως Ορθοδοξία και ως Γένος να δώσουμε στον κόσμο ό,τι καλύτερο μπορούμε, ως αλήθεια, ως ειρήνη, ως αγάπη, ως δυνατότητα για κάθε άνθρωπο να ζήσει ευτυχισμένο σε αυτό τον πλανήτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails