Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Η. ΠΑΠΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ


Χθες βράδυ στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία της Πάτρας, με την παρουσία δεκάδων Πατρινών, παρουσιάστηκαν δύο ιδιαίτερες ανθολογίες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που επιμελήθηκε ο φιλόλογος και ποιητής Γιάννης Η. Παππάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας.
Το ποδόσφαιρο στη λογοτεχνία και Ποιήματα για την αγάπη και τον έρωτα.
Για την πρώτη μίλησε ο θεολόγος Φώτης Πέρρας και για τη δεύτερη η φιλόλογος Χριστίνα Αργυροπούλου. Κείμενα και ποιήματα από τις ανθολογίες διάβασε ο ποιητής Βασίλης Λαδάς.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μπουλμπασάκος.


Με το Πολύτροπον, τη Δώρα Ζήκου στο τραγούδι και τον Τάσο Σπηλιωτόπουλο στο πιάνο, τραγουδήσαμε μελοποιημένα ποιήματα για τον έρωτα - που έχει ανθολογήσει ο Γιάννης Η. Παππάς - των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Θ. Μικρούτσικου.
Μαζί μας τραγούδησε το Χάρτινο το φεγγαράκι, η μικρή Ειρήνη Παππά, κόρη του Γιάννη.
Τραγουδήσαμε μέσα σε μια ευλαβική, θα έλεγα, ατμόσφαιρα, καθώς το κοινό - πολλοί ήσαν και οι όρθιοι - μας παρακολούθησαν με προσήλωση, αφού η μελοποιημένη ποίηση είναι ιδιαίτερα αγαπητή.


Με τον Γιάννη Παππά έχουμε συνεργαστεί, ως Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον, σε πολλές εκδηλώσεις (για την Μ. Εβδομάδα, Ιερατική Ποίηση, 2η Συνάντηση Πεζογράφων, παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του κ.α.) και μας ενδιαφέρει πάντα η σχέση λόγου και μέλους, φιλολογίας και μουσικής, μουσικής ποιητικής.
Ελπίζω και στο μέλλον να βρεθούμε και πάλι σε πρωτότυπες παραγωγές.
Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδες οι σπουδαίες ανθολογίες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails