Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

"ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ..."


Ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν είμαι εναντίον της Εκκλησίας. Η οικογένεια η δικιά μου είναι θρήσκα, με την έννοια ότι πιστεύει. Κι εγώ πιστεύω. Η ιστορία με την καύση της γυναίκας μου πήρε τέτοια έκταση, διότι εγώ ήθελα να υπάρξει εξόδιος ακολουθία. Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας. Όταν, λοιπόν, βλέπω ένα προκαθήμενο να λειτουργεί με τον τρόπο του Άνθιμου, τα παίρνω στο κρανίο. Θεωρώ ότι υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του και πάει να παίξει πολιτικό ρόλο. Δεν βρισκόμαστε ούτε στην περίοδο του Βυζαντίου ούτε στα χρόνια του εθνάρχη Μακαρίου. Δεν χρειαζόμαστε ιερωμένους εθνάρχες. Χρειαζόμαστε παραδείγματα όπως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ή ο Αναστάσιος της Αλβανίας.

Τάδε έφη ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε σημερινή συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή.
Τα όσα λέει ο ίδιος για την θρησκευτικότητά του μας αποκαλύπτουν ότι δεν είναι “εκκλησιομάχος”. Είναι εχθρός – και πολύ σωστά – της άποψης ότι η Εκκλησία μπορεί να ταυτίζεται με συγκεκριμένο πρόσωπο. Όταν, λοιπόν, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος λέει ότι ο Μπουτάρης πολεμάει την Εκκλησία και εννοεί ότι ασκεί κριτική στα όσα λέει από ...τηλεοπτικού άμβωνος καθ΄ εκάστην Κυριακή, αντιλαμβάνεται κανείς τι θεολογία κομίζει στον κόσμο ο συγκεριμένος ιεράρχης και οι ομοϊδεάτες του.
Ο Κωστής Παπαγιώργης σήμερα, επίσης στον Κόσμο του Επενδυτή, τάσσεται υπέρ του Μπουτάρη, και μεταξύ άλλων του χρεώνει: “...τα έβαλε με τα ράσα και τα κουρέλια...”.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ άλλων ανοησιών ο κος Μπουτάρης,ο ελέω αποχής εκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης,δήλωσε προσφάτως ότι καλά θα κάνουν οι παπάδες να κάνουν κανένα συσσίτιο τη στιγμή που γνωρίζει ότι πολλές ενορίες της Θεσσαλονίκης ταίζουν και περιθάλπουν μετανάστες.Ωραία περί Εκκλησίας άποψη έχει ο νέος δήμαρχος.Δυστυχώς η αμετροέπεια του κου Ανθίμου έκανε δήμαρχο τον κο Μπουτάρη που ούτε στο όνειρό του θα μπορούσε να το φαντασθεί.

Ανώνυμος είπε...

Άνθιμο Δήμαρχο και Μπουτάρη Μητροπολίτη! ΤΩΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το να δηλώνει κανείς ότι πιστεύει δεν λέει τίποτα, και οι δαίμονες πιστεύουν ότι υπάρχει θεός και τον ομολογούν.Όμως πιστός χριστιανός είναι εκείνος που συμετέχει ενεργά στα Μυστήρια της Εκκλησίας και στο κατ'εξοχήν Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Κύριος Μπουτάρης εξομολογήται; μεταλαμβάνει; εκκλησιάζεται; πως είναι θρήσκος; η Εκκλησία δεν θέλει θρήσκους, θέλει ενεργά μέλη, θέλει ανθρώπους που εκδηλώνουν την πίστη τους έργο και λόγο, όλα τα άλλα είναι αυταπάτες.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα δηλώνει σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης (Αγγελιοφόρος) ότι μεταξύ των πρώτων μέτρων που θα λάβη ως Δήμαρχος, θα είναι και ο γάμος ομοφυλοφίλων. Το τελευταίο αφιερώνεται εξαιρετικά στον κ. Ανδριόπουλο, για την έμπνευσή του να προβάλη τον περίεργο τύπο που μας προέκυψε από το πουθενά ως Δήμαρχος στην πόλη μας, προκειμένου να χτυπήση τον Άνθιμο, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα πρέπη και αυτός να αναλογιστή την ευθύνη του για τη θλιβερή αυτή εξέλιξη. Αναφέρομαι στην αλαζονικότατη δήλωσή του "όσο ζω δεν θα σε αφήσω να γίνης Δήμαρχος". Να τον χαίρεστε λοιπόν κ. Ανδριόπουλε τον "θρήσκο" σας με τη ζώνη πορνό στη δημοτική τηλεόραση και τους γάμους ομοφυλοφίλων. Κρίμα, γιατί στο ιστολόγιό σας σε θέματα θεολογικού ενδιαφέροντος συνήθως διαβάζουμε σοβαρές προσεγγίσεις. Περαστικά σας. Και περαστικά μας στους Θεσσαλονικείς. Ίσως τελικά να επιλέξαμε τον Δήμαρχο (και βέβαια και τον Περιφερειάρχη, μην τον ξεχνάμε αυτόν) που μας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

@21 Νοεμβρίου 2010 2:26 μ.μ.
Παρότι λέτε πως δεν είστε από την πόλη του κ.Ανδριόπουλου αλλά ωστόσο του "αφιερώνετε εξαιρετικά" μέρος του σχολίου σας οφείλω να σας πω ότι επ' αυτού του κάπως hot θέματος το εκκλησιαστικώς κύριο πρόβλημα ήταν, είναι και θα παραμείνει η "ένδυση" ορισμένων παιδιών... .. .... με το μοναχικό τριβώνιο.....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥ!
και νυν και αεί...! Και το λέγω αυτό διότι ψυχολογικά ο "γάμος..." είναι μία κάποια διέξοδος απωθημένων "επαναστατικών τάσεων.." Η μοναχική κουρά όμως;;;

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το τελευταίο περισπούδαστο και μεστό σαφήνειας (;) σχόλιο. Υποθέτω πως αφήνεται να εννοηθή ότι και στον εκκλησιαστικό χώρο παρατηρούνται ομοφυλοφυλικές παρεκτροπές. Είναι όντως θλιβερό το φαινόμενο, έστω κι αν παρατηρείται σε περιωρισμένη έκταση. Άλλο πράγμα όμως οι ανθρώπινες πτώσεις και αμαρτίες, κι άλλο το να αποχαρακτηρίζεται η ομοφυλοφυλία ως γενετήσια διαστροφή, παρέκκλιση δηλ. από το φυσιολογικό (λατινιστί νορμάλ) και να επιβάλλουν στην κοινωνία την επίσημη αναγνώριση του ΠΑΡΑ φύσιν ως κατά φύσιν, με την τέλεση "γάμων" αισχύνης. Το δικαίωμα του καθενός στην πάσης φύσεως κοπροφαγία είναι μεν σεβαστό, ποτέ όμως δεν θα αρνηθούμε εμείς οι άλλοι αφ' ενός την κοινή στοιχειώδη λογική και αφ' ετέρου την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας, με το να αποδεχθούμε την κάθε κοπροφαγία απλά ως μια ... "διατροφική επιλογή"! Εκτός βέβαια κι αν είμαστε πολύ πολύ... "προοδευτικοί", όπως ο περιώνυμος νεοεκλεγείς Δήμαρχος με το σκουλαρίκι και το τατουάζ στη γηραλαία σάρκα του... Βάι, βάι, βάι Κεμάλ τζάνεμ...

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τον κ.Μπουτάρη να ετοιμάσει
και ο κ.Δημαράς ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ για
όσους επιθυμούν να μη θέσουν εαυ-
τούς βορά των σκωλήκων,αλλά να καυ-
θώσι!Όσο για την εκκλησία δεν πειρά
ζει ας μην τους διαβάσει!Άλλωστε η εξόδιος ακολουθία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κοινωνικό γεγονός και ΤΙΠΟΤΕ άλλο!Από τη στιγμή,που εν τω Άδη ουκ έστιν μετάνοια όλα τα άλλα είναι μάταια!
ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Φάτον Άνθιμε τώρα με τις εξυπνάδες που λες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπουτάρης σας πείραξε ρε παιδιά;
Εδώ ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος, κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών, λέει τον Χριστόδουλο ομοφυλόφιλο και ότι χειροτονούσε τοιούτους!!!!!!!!
Αυτό δεν το βλέπετε;

Ανώνυμος είπε...

Ότι χειροτονούσε τοιούτους είναι πασίγνωστο όπως κι ο προκάτοχός του Σεραφείμ και πολλοί άλλοι.Το αδελφάτο είναι ισχυρό και στην Ελλαδική Εκκλησία και στην κοινωνία.Ο αείμνηστος αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων Βλάχος έλεγε χαρακτηριστικά ότι με πολλούς πάλεψε στον πολυτάραχο βίο του χωρίς να τους φοβηθεί εν αντιθέσει με τους τοιούτους που τον τρόμαξε η δύναμή τους.Επομένως το αδελφάτο σέρνει...καράβια!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανδριόπουλε, αν νομίζεις πως αποτελεί αυτοσκοπό το να προσπαθείς να μειώσεις τον Άνθιμο σε κάθε ευκαιρία και με τον οποιονδήποτε τρόπο, τότε καλά κανεις και υπεραμύνεσαι της... γνήσιας εκκλησιαστικότητας του γραφικού. Να ξέρεις όμως ότι έτσι πετυχαίνεις το ακριβώς αντίθετο. Και εσύ εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα αυτοϋπονομεύοντας την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά σου και θα μας κάνεις και να αρχίσουμε να τον συμπαθούμε τον Άνθιμο. Όπως συμβαίνει και με κάθε άνθρωπο που φταίει σε 5 και τον κατηγορούν για 115. Για σκέψου το λίγο.

Ανώνυμος είπε...

ηθελα να ηξερα τι ειδους ανθρωπο ειναι αυτοι που γραφουν τα προηγουμενα σχολια. βοθρος απο πασης πλευρας τα γραφομενα. σοβαρές απόψεις μηδέν...
το χειρότερο αποδείχθηκαν σκ...τοσο ο Θεσσαλονίκης όσο και ο νοεκλεγείς δημορχος της πολης.εκεινο που μου αρεσε ιδιαιτέρως ειναι η δήλωση του Μπουταρη οτι ειναι θρήσκος και ηθελε να ταφει η γυναικα του η οποία ομς τελικά αποτεφρώθηκε! εκει σταματάει η θρησκευτικότητα του Μποτάρη! μη χειρότερα (κόσμια) γιατι αν το λεγαμε αλλιως δεν θα γραφόταν.....

Ανώνυμος είπε...

"Αγαπητοί μου χριστιανοί" όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος καθηγητής της Θεολογικής Αθηνών Κ.Παπαπέτρου, αφήστε τα λεγόμενα και του ενός και του άλλου και στοχαστείτε σοβαρά πάνω στις παραδόσεις του αειμνήστου καθηγητού περί του τι είναι ή δεν είναι ή φαίνεται πως δεν είναι θεολογία, τι είναι και τι δεν είναι διάλογος, ποιός είναι και ποιός δεν είναι ά-θεος με βάση τη μετοχή του στο αξιολογικό(όχι την ενδεχόμενη θετική ή αρνητική θρησκευτικότητά του) και ακόμα τι είναι και πως γίνεται η μετάβαση του ανθρώπου από τον "όν" στο "δέον".... ψηλαφώντας αυτές τις έννοιες θα μπορέσετε να βρείτε πού η ομοιότητα και πού η διαφορά των δύο "αντιπάλων" της συμπρωτεύουσας πόλεως! Αν δυσκολευτείτε, σας προτείνω, γιά σχετικές διευκρινίσεις, ένα κείμενο του καθηγητού δημοσιευμένο στην επιστημονική επετηρίδα του Παν/μιου Αθηνών με τίτλο "Πίστη και Γνώση".

Ανώνυμος είπε...

Εσείς πλακώνεστε μεταξύ σας, αλλά
τώρα πάρτε το χαμπάρι,
ο Άνθιμος θέλει Μπουτάρη!

Συμπαιγνία παρασκηνιακή...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ.Παπαπέτρου δίδασκε ότι μπορεί κάποιος την ίδια μέρα να είναι "άγιος" σε κάτι και ταυτοχρόνως "μη άγιος" σε κάτι άλλο, άποψη αρκετά βολική.

Ανώνυμος είπε...

τι να τις κάνουμε τις απόψεις του ενός και του άλλου θεωρητικου, όσο καλός και αν ειναι.. τα προβλήματα αυτου του τύπου δεν λύνονται με θεωρίες.. ισως να μη λύνονται με κανενα τρόπο.....

Ανώνυμος είπε...

@23 Νοεμβρίου 2010 12:16 π.μ.
Μήπως αυτό που χαρακτηρίζεις ως "άποψη αρκετά βολική" υπενθυμίζει κάπως το "ορθοδοξείν εστί σχοινοβατείν..";

Ανώνυμος είπε...

Το χαρακτηρίζω ως "άποψη αρκετά βολική" για εκείνους που θα ήθελαν το συνδυασμό αμαρτίας και "αρετής" ως καθημερινή επιλεγμένη πρακτική.
Συμφωνώ ότι η προσπάθεια για πνευματική ζωή, για ορθοδοξία και ορθοπραξία είμαι μια διαρκής σχοινοβασία.
"Ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέση".

Related Posts with Thumbnails