Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΩΤΟΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΠΑΤΜΟΥ


Στη συναυλία Ιερατική Ποίηση και Μουσική στην Πάτμο, παρέστη και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο οποίος έλεγε, με χαρίεσσα πάντα διάθεση, ότι ...εκπροσωπεί τον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεώς του π. Παναγιώτη Καποδίστρια, του οποίου τρία ποιήματα, εκ των οποίων τα δύο μελοποιημένα, ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Μετά τη συναυλία αναμνηστική φωτογραφία: ο συνθέτης Ιάκωβος Κονιτόπουλος, η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και η διάσημη σολίστ στο σαντούρι Αγγελίνα Τκάτσεβα, η οποία έλαβε μέρος στην τελευταία εκδήλωση του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που ήταν ένα αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου.

Στην Πάτμο όμως είχα και μια απίστευτη έκπληξη!
Συνάντησα μπροστά μου εντελώς απρόσμενα τον φίλο Πολωνό και μέγα φιλέλληνα Θωμά Κοσλόφσκι, ο οποίος έκανε διακοπές στην Ικαρία και ήλθε μονοήμερη εκδρομή στην Πάτμο. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε εκτενώς. Ο Θωμάς, που τον γνώρισα στα αλλεπάλληλα ταξίδια μου στην Πολωνία με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία (ήταν ο μεταφραστής μας), με εξέπληξε για άλλη μια φορά με το πάθος του για την Ελλάδα, την αγάπη του για την ελληνική μουσική και τον ελληνικό πολιτισμό μας εν γένει.


Στην Πάτμο και η φίλη Αγγελική, υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Πρωτοπορία στην Πάτρα. Ήλθε στη συναυλία μας και τη συναντήσαμε και στον Γροίκο, όπου έκανε τις διακοπές της.
Γενικά πολύς γνωστός κόσμος φέτος στην Πάτμο, και όλοι ευχαριστημένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails