Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ


«Είναι ένα ιστορικό γεγονός για όλους μας, προσωπικό για εμένα που έρχομαι από την Μητέρα Εκκλησία για να ξαναζωντανέψω τις μνήμες των προγόνων μας, να τελέσω την θεία λειτουργία, στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Να συνδέσω το σήμερα με το χθες, να δοξολογήσουμε όλοι μαζί τον Θεό για την μεγάλη αυτή ευλογία την οποία επεφύλαξε στη δική μας τη γενιά. Και να ευχαριστήσουμε επίσης την Παναγία, την Θεοτόκο Μαρία η οποία θα μας υποδεχθεί στο ιστορικό Μοναστήρι της και επικαλούμαι αυτή την στιγμή την χάρη της και την προστασίαν της για όλο τον Γένος μας, για όλο τον κόσμο, για την χώρα αυτή στην οποία εδρεύει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και επαναλαμβάνω, για όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ συγκινημένος, πολύ χαρούμενος όπως ασφαλώς και όλοι εσείς που ήρθατε από την Ελλάδα, από την Ρωσία, οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας που έχουμε τόση ευλάβεια και σεβασμό στην μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αύριο θα ζήσουμε μια ιστορική ημέρα και θα μεταφέρουμε στα σπίτια μας ο καθένας, εγώ στο Πατριαρχείο μας και σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο την χάρη αυτού του θεομητορικού προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά. Σας ευχαριστώ, χρόνια πολλά, αύριο με υγεία», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας.
Αμέσως μετά παρακάθισε σε ίφταρ, δείπνο που προσφέρεται μετά την λήξη της ημερήσιας νηστείας κατά το Ραμαζάνι, το οποίο παρέθεσαν προς τιμήν του ο Νομάρχης και ο Μουφτής της Τραπεζούντας (βλ. φωτό).

Το πλήρες ρεπορτάζ των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου για την άφιξη του Πατριάρχη απόψε στην Τραπεζούντα δείτε στο Φως Φαναρίου.

4 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Θεός και η Παναγία να φυλάγει τον Πατριάρχη μας και τους άλλους προσκυνητές επειδή οι Τούρκοι δεν έχουν μπέσα.

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος στον Πατριάρχη που έκατσε σε μουσουλμανικό δείπνο-μίαμα.

Τελεβάντε κάνεις πολλά νερά τώρα τελευταία. Και οικουμενιστικά νερά. Ωστε "πατριαρχης μας" έγινε ε;;
Το blog σου κοντευει να γίνει σαν του Ανδριοπουλου, πρακτορειο εκκλησιαστικών ειδήσεων του Πατριάρχη "σας".

Ώ ρε πώς αλλάζουν οι καιροί...


Σταθερός χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

@5.29'.Λυπάμαι για τον σεσηπότα νου
σου.Είσθε άξιοι ΟΛΟΙ οι τέτοια σκε-
πτόμενοι της ελεεινής τύχης σας,α-
φού δεν είσθε σε θέση να αξιολογήσε
τε κάποια πράγματα!Αν θυμάμαι καλά
ο Χριστός για τον οποίον τάχα κόπτε
σθε καθόταν σε τραπέζια με αμαρτω-
λούς,πόρνες,τελώνες και άλλα κατά τη σάπια νοοτροπία σας μιάσματα.Ε' λοιπόν κι ο πατριάρχης το παράδει-
γμά του,αν θέλεις κρετίνε,ακολού-
θησε!"Φαρισαίε τυφλέ καθάρισον πρώ
τον το έσωθεν του ποτηριόυ και της παρωψίδος και έσεται και το έξωθεν
καθαρόν"!!Έρε!!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά, ο Χριστός παραβάλλεται με τον πατριαρχη; τι κοτσανες ειναι αυτές; αν θέλει ο Βαρθολομαίος ας κάτσει να φάει με τους μουσουλμάνους ως ανθρωπος -που ειναι- αλλά δεν τους εξαγιάζει κιολας όπως ο Χριστός τους αμαρτωλούς!! αμάν πίά δεν καταλαβαίνετε οτι εχετε χασει καθε ίχνος σοβαρότητας;

Related Posts with Thumbnails