Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΟΙ "ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ "Εις Κοπάνους" ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Στην σεμνή και ουσιαστική μηνιαία εφημερίδα του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου (Εις Κοπάνους) πόλεως Ιωαννίνων, με τον τίτλο Νεανικές Αποχρώσεις, δημοσιεύεται για άλλη μια φορά κείμενό μου, τη επιμελεία του πιστού διαδικτυακού φίλου Αλέξη Λιόση, διευθυντή σύνταξης της εν λόγω έκδοσης.
Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου ψηφιακού δίσκου της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας με ύμνους από την Ακολουθία υπέρ του περιβάλλοντος ημάς στοιχείου.
Το κείμενο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Βημόθυρο (τεύχ. 2-3) και γνώρισε και άλλες αναδημοσιεύσεις.
Οι Νεανικές Αποχρώσεις που κυκλοφορούν (φύλλο 53) περιλαμβάνουν ένα μικρό μα περιεκτικό λογοτεχνικό και θεολογικό αφιέρωμα στον Δεκαπενταύγουστο, ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Παύλο Βρέλλη (ιδρυτή του περίφημου Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων και όχι μόνο), ο οποίος από τις 24 Ιουλίου αναπαύεται στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου Εις Κοπάνους, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία του Χρήστου Μαρκίδη με τον ποιητή Χρήστο Μπράβο, αναφορά στα "Εύρετρα" της Κικής Δημουλά κ.α.
Ελπίζω τέτοιες ουσιαστικές μα και διακριτικές έντυπες ενοριακές παρουσίες να υπάρχουν πάντα, για να κάνουν τη διαφορά, με δεδομένο τον βερμπαλισμό και την κενολογία ανάλογων εκκλησιαστικών εντύπων που μας κατακλύζουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθία υπέρ προστασίας του περιβάλοντος είχε γράψει και ο Μεγάλος Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος.

Related Posts with Thumbnails