Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η ΕΛΒΥΧ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ


Mε τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ντόπιων και ξένων που κάνουν διακοπές στο νησί, ξεκίνησε χθες βράδυ το 10ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο.
Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, η οποία, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Λυκούργου Αγγελόπουλου, απέδωσε ύμνους της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και μέλη από την Ακολουθία του Περιβάλλοντος (ποίημα του αειμνήστου υμνογράφου της Μ.τ.Χ.Ε. Γερασίμου Μικραγιαννανίτου).


Το άνοιγμα του 10ου Φεστιβάλ προλόγισαν ο Καθηγούμενος της Μονής και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου Αρχιμ. Αντίπας, ο Δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Καμπόσος, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου Νομική Μαύρου - Στράτα και βέβαια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσμού μαέστρος και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς.
Στη συναυλία παρέστη και ο παρεπιδημών στο νησί Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.


Στο τέλος της συναυλίας έγιναν απονομές τιμητικών διακρίσεων σε όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν στην στερέωση και αύξηση του θεσμού.

Ο Άλκης Μπαλτάς τους ευχαρίστησε, αλλά και κείνοι με τη σειρά τους τόνισαν τη μεγάλη προσφορά του στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, τόσο με τις εύστοχες επιλογές του, όσο και με την άρτια υλοποίηση του προγράμματος κάθε χρόνο.
Έτσι, αισίως το Φεστιβάλ εισέρχεται στην δεύτερη δεκαετία του και όλοι όσοι συμμετέχουμε σ' αυτό ελπίζουμε να συνεχίσει ακάθεκτο και πάντα ανυποχώρητο ως προς την ποιότητα και την πνευματικότητα που το διακρίνει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ. Ἀνδριόπουλε, χάρηκα πολὺ γιὰ τὴν ἐν Πάτμῳ γνωριμία μας καὶ θὰ μεριμνήσω γιὰ συνάντηση μόλις, χάριτι Θεοῦ, ἐπιζήσω ἀπὸ τὴν μαρτυρικὴ ἐξεταστικὴ τοῦ Σεπτεμβρίου. Σᾶς χαιρετῶ!

Σωτ. Μητραλ.

Related Posts with Thumbnails