Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ..."ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ" ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ


«Ξέρετε, μου θυμίζει κάποιον Αθηναίο που έλεγε ύστερα από μακρά έρευνα ότι ο Παρθενώνας βρίσκεται στην Ακρόπολη και όχι στο Λυκαβηττό» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θέλοντας να θέσει στις σωστές της διαστάσεις την «ανακάλυψη» που είδε το φως της δημοσιότητας. «Όλα είναι γνωστά» προσθέτει ο κ.Δημήτριος και συνεχίζει: «Δεν καταλαβαίνω τι ανακάλυψαν. Ουδέποτε απεκρύβη το θέμα αυτό. Και δεν σχετίζεται, με καθοιονδήποτε τρόπο, με τις όποιες αποδοχές έχει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν προέρχονται από το Ελληνικό Δημόσιο» (βλ. amen.gr).

Κάποιοι Ελλαδικοί "εκκλησιαστικοί" κύκλοι αυτό που "ανακάλυψαν" κατά την απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων που διενεργείται αυτόν τον καιρό, είναι η ...σύνταξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, που νομιμότατα παίρνει από το Ελληνικό Κράτος αφού εργάστηκε 40 ολόκληρα χρόνια.
Ποιος και γιατί έφερε το ανύπαρκτο θέμα στην επιφάνεια; Γιατί το αναπαρήγαγαν και το διόγκωσαν εδώ και, ως εκ τούτου, έφτασε και στην Αμερική ως μείζον ζήτημα; Παιχνιδάκια ανόητων καλάμων, τάχα και δημοσιογραφικών, με σκοπό να δημιουργηθεί "κλίμα" για έναν άνθρωπο που δεν έχει σχέση με το χρήμα.
Για να δούμε τα πραγματικά, "καυτά" στοιχεία της απογραφής που αφορούν στον εκκλησιαστικό χώρο, θα δουν το φως της δημοσιότητας; Ή όσοι έσπευσαν να θέσουν θέμα σύνταξης του Αμερικής, στα πραγματικά και ουσιώδη θα σιωπήσουν ένεκα συμφερόντων και ανίερων συμμαχιών;

14 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος βάλλεται με ανέντιμα χτυπήματα από ανθρώπους που δεν φοβούνται το Θεό και δεν ντρέπονται τους ανθρώπους.

Η ζωή του είναι πεντακάθαρη. Ούτε για χρήματα μπορεί να κατηγορηθεί ούτε για οτιδήποτε άλλο κηλιδώνει τα ράσα.

Οι συκοφάντες του πρέπει να ντρέπονται.

Αν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτό το σημείο όπως και σε πολλά άλλα έχει δίκαιο ο φιλόλογος κ.Τελέβάντος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακός ή πλεονέκτης ο ιεράρχης. Μόνο που η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής που διαδέχθηκε και ηγείται είναι μια μοντερνίστικη φρίκη.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Την παρέλαβε δεν την έκανε μοντερνίστικη και όπως γνωρίζουν οι εν Ιερουσαλήμ παροικούντες λίγα μπορεί να κάνει για να την αλλάξει.

Οι αλλαγές θα επέλθουν συν Θεώ με το χρόνο και κυρίως με την άνδρωση του μοναχισμού που θα διδάξουν ένα άλλο ήθος τους Ορθόδοξους Αμερικανούς.

Ας μην ξεχνούμε ποιοι προηγήθηκαν. Μεταξάκης, Αθηναγόρας, Ιάκωβος.

Ανώνυμος είπε...

Και ημείς εν Ιερουσαλήμ εσμέν, φίλτατε, εδώ και 15 περίπου χρόνια. Και καλά λέτε. Λίγο μπορεί να κάνει. Γι' αυτό και τον έβαλαν. Το εν Αμερική κατεστημένο έχει πολύ βαθιά θεμέλια. Ακόμα και τα μοναστήρια θα χουν μεγάλη δυσκολία να αλλάξουν τίποτα ουσιώδες, αφού οι πλείστοι του ιερατείου, ακόμα και ο ίδιος ο Οι.Π., και ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών δεν τα χωνεύουν. Δεν κρίνω πια. Καλά νά ναι όλοι τους. Ο Θεός έδωσε να βρω μια σοβαρή Ρωσική εκκλ. όπου και αναπαύομαι πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τί γράφουν οι αντίθετοι με τα μοναστήρια:
http://gotruthreform.org/home/
http://www.facebook.com/group.php?gid=84361227153

Δεν αλλάζει τίποτα. Τα μοναστήρια θα παραμείνουν στο περιθώριο.

Ανώνυμος είπε...

αλαλούμ δηλαδή στην Αμερική.. πάντως δεν κατάλαβα σε τι θα βοηθούσαν τα μοναστήρια... θα εκαναν τους αμερικάνους καλόγερους;!....

Ανώνυμος είπε...

Το πράγμα είναι ότι τα μοναστήρια προσφέρπουν μια πιό παραδοσιακή Ορθοδοξία απ' ό,τι οι ενορίες. Πρέπει να δείτε τί γίνεται στις ενορίες εδώ για να το καταλάβετε. Το κακό είναι το ότι και μεταξύ των οπαδών των μοναστηρίων γίνονται ορισμένες υπερβολές. Τόσο καιρό τους έλειπε το "πάτριο," και μόλις ήλθαν τα μοναστήρια μερικοί απ' αυτούς πέσανε με τα μούτρα τους.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Τα προτεσταντιλίκια των σχισματικών παλαιοημερολογιτών δεν μπορούν να σπιλώσουν ούτε τη διακονία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ούτε την προσφορά του μοναχισμού στην Εκκλησία της Αμερικής.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οι συκοφάντες του Αρχιεπισκόπουεξετέθησαν επειδή ο Σεβασμιότατος αναγκάστηκε να αποκαλύψει με ποιο τρόπο διαχειρίζεται τη σύνταξή του. Ετσι αποδείχθηκε, όχι απλώς η ακεραιότητά του, αλλά η κατά Θεόν φιλανθρωπία που ασκεί χωρίς τυμπανουκρουσίες για την αγάπη του Χριστού και του πλησίον.

Μάθαμε, λοιπόν, ότι τα χρήματα αυτά ουδέποτε βγήκαν από την Ελλάδα και διετίθεντο μέχρι και το τελευταίο ευρώ για αγαθοεργίες και κυρίως για υποτροφίες απόρων φοιτητών.

Ετσι οι δημοσιογράφοι, που ανέλαβαν το θεάρεστο έργο της κατασυκοφάντησης του Σεβασμιότατου, κατόρθωσαν δύο πράγματα! Τον μεν Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να στενοχωρήσουν υπερβολικά, όπως φαίνεται από τη συνέντευξη που έδωσε σε ομογενειακή εφημερίδα, αλλά και να κλείσουν ένα λογαριασμό που αποσκοπούσε αποκλειστικά να βοηθά εμπερίστατους φοιτητές για να σπουδάσουν.

Κατόρθωμα ε;! Νομίζω ότι πρέπει να τους δοθεί το βραβείο Πούλιτζερ, όπως τους δημοσιογράφους που απεκάλυψαν το σκάνδαλο Watergate επί Νίξον.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της κακοήθειας της “ανακάλυψης” πρέπει να προσμετρήσει την εμπάθεια συγκεκριμένου δημοσιογράφου ο οποίος υπέσκαψε συστηματικά όλους ανεξαίρετα τους Αρχιεπισκόπους Αμερικής. Για να βοηθήσω τους αναγνώστες να αντιληφθούν το ποιον των επικριτών του Αμερικής Δημήτριου αναφέρω μόνον ότι ανήκουν σε αυτούς που διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι “τους λείπει ο Χριστόδουλος”. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τελεβάντε, δεν ξέρω για ποιούς σχισματικούς παλαιοημερολογίτες μιλάτε. Αυτά δεν έχουν τίποτα να κάνουν ούτε με μένα αλλ' ούτε και με τις αντίθετες με τα φρονήματά μου ιστοσελίδες που έστειλα. Κανένας δεν αναφέρθηκε σ'αυτούς. Οι Ρώσοι μπορεί νά 'ναι με το παλαιό, αλλά, όντες εν πλήρη κοινωνία με τον άγιον Μόσχας, σχισματικοί δεν είναι. Αφ' ετέρου, οι αντιμοναστηριακές σελίδες είναι έργο ανθρώπων που έχουν στενή σχέση με τον εδώ θεσμό των Αρχόντων του Οικ. Πατρ/ου.

Ανώνυμος είπε...

οι παλαιοημερολογιτες ειναι αδελφοι μας και σιχαθηκαμε την απεχθεια σας και προκαταληψη σας προς αυτους Παναγιωτη.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οι σχισματικοί και αιρετικοί Παλαιοημερολογίτες είναι βεβαίως αδελφοί μας αλλά πλανεμένοι αδελφοί μας και ο νόμος της αγάπης επιτάσσει να τους υποδεικνύουμε την πλάνη τους

Related Posts with Thumbnails