Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ



Μεθαύριο 27 Ιουλίου στη Λευκάδα για ένα πρόγραμμα αρχαιοελληνικής, βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής με τίτλο: ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ξεκινώντας από τις απαρχές της ελληνικής μουσικής μας, περιγράφοντας την πορεία και μετεξέλιξή της ανά τους αιώνες και φτάνοντας ως τη γέννηση των δημοτικών μας τραγουδιών.
Η σκηνοθεσία και η ιδέα αυτής της μουσικής παράστασης είναι του Γιάννη Φαλκώνη και κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης είναι ο μεγάλος ερμηνευτής της παραδοσιακής μας μουσικής Χρόνης Αηδονίδης, τον οποίο θα συνοδεύει η συνεργάτις του Νεκταρία Καραντζή. Βυζαντινούς ύμνους θα αποδώσει η χορωδία του Λευκαδίτη Πρωτοψάλτη στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου Δημήτρη Βερύκιου.
Με το Πολύτροπον (Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Δάφνη Πανουργιά, Roni Bou Saba και Peter Saliba) θα ερμηνεύσουμε χορικά από τον Προμηθέα Δεσμώτη σε μέλος Εύας Πάλμερ - Σικελιανού και θα συμπράξουμε και στο πρώτο μέρος (αρχαιοελληνικά) με την Αλίκη Μαρκαντωνάτου (φωνή - αρχαία ελληνική λύρα) και τον Παναγιώτη Καπερνέκα (φωνή- αυλός).
Συμμετέχουν: Βαγγέλης Καπότης: Φωνή - Μπουζούκι, ιερέας Βασίλειος Κακλαμάνης, Μαρία Καββαδία, Μαρία Κακλαμάνη, Μαρία Χρυσοβιτσάνου, Γιώργος Καρανάσος, Στέλιος Ζαβιτσάνος, Ελένη Βλάχου
Παραδοσιακή ορχήστρα
Γιώργος Μαρινάκης: βιολί
Γιώργος Κοτσίνης: κλαρίνο
Θωμάς Κωνσταντίνου: λαούτο
Σοφία Λαμπροπούλου: κανονάκι
Πέτρος Κούρτης: κρουστά
Παναγιώτης Φίλιππας: βιολί - μουσική επιμέλεια - σύνθεση Λευκαδίτικων τραγουδιών - Συνοδεία Ορχήστρας Λαϊκών Οργάνων και τραγουδιστών.
Συμμετέχει με όλα τα τμήματά του ο Πολιτιστικός Οργανισμός "ΦΩΤΕΙΝΟΣ" Δήμου Σφακιωτών.
Έρευνα- Συλλογή Στίχων: Πανταζής Κοντομίχης, Θεόδωρος Γεωργάκης.
Την παρτιτούρα από χορικό της Εύας Πάλμερ - Σικελιανού επιμελήθηκε ο Peter Saliba.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails