Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΟΙ "ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ" ΤΟΥ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ


H πρώτη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του φίλου π. Παναγιώτη Καποδίστρια είναι γεγονός!
Και πραγματοποιείται χάρη στον Εκδοτικό Οίκο Αντώνη Σταμούλη της Θεσσαλονίκης (στη λογοτεχνική σειρά επί-γνωση).
Ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας είναι από τους στυλοβάτες, θα έλεγα, αυτού που ονομάζω γενικά Ιερατική Ποίηση, ήτοι ποίηση σύγχρονη γραμμένη από σημερινούς κληρικούς και μοναχούς. Άλλωστε και ο ίδιος με σχετικά κείμενά του, αλλά και με αναρτήσεις στο εξαιρετικό ιστολόγιό του, έχει συμβάλλει στην διάδοση ποιημάτων ομοτέχνων του κληρικών.
Γράφει από νέος και τώρα επέστη ο καιρός για μια συγκεντρωτική έκδοση τριαντακονταετούς εργώδους δημιουργίας, που είναι πολύ χρήσιμη, καθώς πολλές από τις ποιητικές συλλογές του, που είχαν εκδοθεί ιδιωτικά οι περισσότερες, είναι δυσεύρετες ή και εξαντλημένες.
Εν μέσω οικονομικής και γενικότερης κρίσης ένα βιβλίο ποιητικό ενός ιερέα που ζει σ' ένα χωριό στη Ζάκυνθο, μας μεταφέρει σε ολότελα άλλες σφαίρες, "όπου έχει κράτος και εξουσία η Άνοιξη" (Ελύτης).
Εκεί όπου και οι καμένες πεταλούδες τραγουδούν... Ακόμα και με τη σιωπή τους...
Ή στον Ισλαμικό Σουφισμό, όπου η νυχτοπεταλούδα που αναλώνεται στο φως της φλόγας του κεριού είναι η ψυχή που αναλώνεται στη θεία φλόγα. Στη φλόγα της ποίησης, λέω εγώ, όπου γίνεται παρανάλωμα χρόνια τώρα ο αγαπητός μας Π.Κ.

Όσοι πυρπολούμενοι από την θεϊκή φλόγα της ποίησης, αναζητείστε τα ποιήματα του Π.Κ. στα βιβλιοπωλεία περί τα μέσα Ιουλίου ή στον Εκδοτικό Οίκο Αντ. Σταμούλη (τηλ. 2310 264748, 6946461460).
Εμείς θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails