Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ - ΑΡΒΕΛΕΡ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


- Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Άλωση. Σήμερα, 557 χρόνια μετά την πτώση της Βασιλεύουσας, η διακεκριμένη βυζαντινολόγος σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στα Νέα.
Μεταξύ άλλων διατυπώνει και την ...αιρετική άποψη ότι παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν το δέχονται, ο Πάπας προσπάθησε να βοηθήσει κατά την Άλωση!

- Επίσης, η Ελένη Αρβελέρ απόψε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Από την Άλωση στην κληρονομιά της Βασιλεύουσας»
89,5FM, Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος Σάββατο 29η Μαΐου, 9:30-11:00 το βράδυ, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ συζητά με τον Κωνσταντίνο Μπλάθρα, με αφορμή την Άλωση της Πόλης, για την βυζαντινή κληρονομιά, τις χαμένες πατρίδες, τη Μεγάλη Ιδέα, για τη σχέση Εκκλησίας και Βυζαντινού Κράτους, αλλά και για τις καταστροφές στον Παρθενώνα και τον Κώστα Γαβρά, για τον Κορνήλιο Καστοριάδη και την απαξίωση του Βυζαντίου, για τον Αντρέ Μπρετόν και τους Σουρρεαλιστές, που συναντούν τη βυζαντινή τέχνη.

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Πέρασα για να αφήσω ένα φιλικό χαιρετισμό. Θλιβερή ημέρα η σημερινή (για την Πόλη μας) και βροχερή (στο Λονδίνο). Μάκαρι ο δείκτης της μνημοσύνης να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

αντε τωρα οι εντος και εκτος να κατανοησουν την κυρα ελενη

Related Posts with Thumbnails