Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΟΙ "ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ" ΣΕ ΔΡΑΣΗ!



amen.gr

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Είναι γνωστό και πολυδιαφημίζεται με κάθε τρόπο, ότι την ερχόμενη Τετάρτη 28 Απριλίου η Μητρόπολις Πειραιώς διοργανώνει ημερίδα “θεολογικού προβληματισμού και παγχριστιανικού ενδιαφέροντος” με θέμα: “Πρωτείο” - Συνοδικότης και Ενότης της Εκκλησίας.

Στο τέλος του σχετικού δελτίου τύπου της Μητροπόλεως Πειραιώς επισημαίνεται: “Η παρουσία σας θα αποτελέσει μία ενδυνάμωση της αληθείας της Αδιαιρέτου Ορθοδόξου Εκκλησίας μας”! Με άλλα λόγια η παρουσία σου, χριστιανέ, είναι απαραίτητη γιατί η πίστη κινδυνεύει και χρειάζεται “ενδυνάμωση” η Ορθοδοξία μας.

Αβίαστα προκύπτουν οι παρακάτω αντικειμενικές παρατηρήσεις:

1. Για πρώτη φορά Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει μια μεγάλη, καθαρά “αντι-οικουμενιστική” εκδήλωση με προσκεκλημένους ομιλητές τις “κεφαλές” του “αντι-οικουμενιστικού αγώνα”. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι γνωστό ότι έχει υπογράψει την “Ομολογία Πίστεως” που έχει συνταχθεί από τις “κεφαλές” και επανειλημμένως έχει εκφραστεί για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ως αιρετική. Τώρα προχωράει ένα βήμα παραπέρα: Ως επίσκοπος φαίνεται να ηγείται, πλέον, του “αντι-οικουμενιστικού αγώνα”. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν και ποιοι άλλοι επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας θα παρευρεθούν στην “αντιρρητική” εκδήλωση.

Αξίζει να θυμηθούμε εδώ την κατάληξη του ανακοινωθέντος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον περασμένο Οκτώβριο (15/10) για την “Ομολογία Πίστεως”: “Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί επαγρυπνούσα το θέμα των διαλόγων της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους Ετεροδόξους, γι’ αυτό και θεωρεί ότι το, ως «Ομολογία Πίστεως» κείμενο, ως εκ περισσού.

Παρακαλεί δε τους πιστούς να εμπιστεύονται τους Ποιμένες τους και να απέχουν από ενέργειες, που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα”.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς παίρνει μια πρωτοβουλία για μια ημερίδα που φιλοδοξεί να υποκαταστήσει, ουσιαστικά, τη Σύνοδο και που σίγουρα θα δημιουργήσει “περαιτέρω προβλήματα”.

2. Το θέμα της ημερίδας δεν καθόλου τυχαίο. Αφορά στο Πρωτείο, δηλ. στο θέμα που συζητείται διεξοδικώς κατά τον επίσημο διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Να θυμίσουμε εδώ ότι οι “αντι-οικουμενιστές” θριαμβολογούσαν μετά την λήξη των εργασιών της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής Διαλόγου στην Πάφο της Κύπρου, τον περασμένο Οκτώβριο, γιατί δεν επήλθε κάποια συμφωνία και το θέμα παραπέμφθηκε σε νέα συνεδρία της Μικτής Επιτροπής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Βιέννη. Θεώρησαν ότι συνέβαλαν, με τις διαμαρτυρίες τους, στο αδιέξοδο των συνομιλιών. Έτσι τώρα, εν όψει Βιέννης, επιχειρούν να δημιουργήσουν “κλίμα” και να προκαταλάβουν, όσο είναι δυνατόν, τις εξελίξεις. Διό και υπάρχει εισήγησις του ιερομονάχου Λουκά Γρηγοριάτη (έχουμε και εκπρόσωπο του Αγίου Όρους!) με το θέμα που απασχολεί τον επίσημο διάλογο: “Τα πρεσβεία τιμής και η ενότης της Εκκλησίας κατά την πρώτη χιλιετία”.

3. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην ημερίδα, που διοργανώνεται από την Μητρόπολη Πειραιώς, δεν εκλήθη ως εισηγητής ούτε ένας Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, από εκείνους που εκπροσώπησαν την Ελλαδική Εκκλησία τόσο στη Ραβέννα όσο και στην Πάφο, όπου συζητήθηκε το θέμα του Πρωτείου. Για εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν γίνεται, φυσικά, λόγος, αφού το Φανάρι είναι “κόκκινο πανί” για τους “αντι-οικουμενιστές”.

4. Σε ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ. (13.1.2010) αναφέρεται ότι “η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ύστερα από εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, αποφάσισε να αποσταλούν στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες τα κείμενα, τα σχετικά με τον διάλογο μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Ρωμαιοκαθολικών, και οι παρατηρήσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας μας από την πρόσφατη Συνεδρία της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο της Κύπρου”. Τα κείμενα προφανώς εστάλησαν στους Μητροπολίτες προς ενημέρωσίν τους. Δεν έχουν σημειωθεί, απ' όσο γνωρίζουμε, αντιδράσεις στο πώς οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος χειρίστηκαν το θέμα. Άρα, πριν να έχουμε κάποια νέα επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος εν Συνόδω, ένας ιεράρχης διοργανώνει ημερίδα με σκοπό να προβληθούν οι γνωστές θέσεις των “αντι-οικουμενιστών” κληρικών και λαϊκών.

Όταν προ μηνών τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης κάλεσαν, με σχετικές επιστολές τους, την Εκκλησία της Ελλάδος να πάρει θέση έναντι της “Ομολογίας Πίστεως” και των “αντι-οικουμενιστών”, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, δεν εκφράζουν απλώς μια αντίθετη άποψη αλλά ζητούν “καθαιρέσεις” και “αποτειχίσεις”, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αντιμετώπισε δυναμικά την πρόκληση αυτή.

Τώρα είμαστε προ μιας νέας πραγματικότητας. Η “Φιλορθόδοξος Ένωσις Κοσμάς Φλαμιάτος”, που πρωταγωνίστησε τον τελευταίο καιρό σε εκδηλώσεις εναντίον του διαχριστιανικού διαλόγου και του Οικουμενικού Πατριάρχου, εκδίδει περιοδικό με αναμενόμενο εμπρηστικό περιεχόμενο.

Ένας ιεράρχης δίνει βήμα στους “αντι-οικουμενιστές”, δηλ. ουσιαστικά τους “νομιμοποιεί”, και καλείται “ο πιστός λαός” σε μαζική, ουσιαστικά διαδήλωση κατά του “οικουμενισμού”, που αξιώνουν να καταδικαστεί ως “αίρεση”.

Το σίγουρο είναι πως η ημερίδα της Τετάρτης θα έχει “επιτυχία” σε όγκο και παλμό, καθώς η κινητοποίηση είναι μεγάλη και το πιο σίγουρο είναι ότι η Ιεραρχία δεν έχει φωνή για τα θέματα του διαλόγου των Εκκλησιών. Ή, τουλάχιστον, έχει πολύ ασθενική...

Οι “Οικουμενιστές” δεν διαθέτουν αντίστοιχους μηχανισμούς προβολής και διάδοσης των απόψεών τους. Και βέβαια δεν απευθύνονται στο θυμικό του “πιστού λαού” το οποίο κατακυριεύουν οι “αντι-οικουμενιστές”.

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει, επιτέλους, να δει το θέμα με προσοχή και στις πραγματικές του διαστάσεις. Για να μην είναι ουραγός των εξελίξεων και να τρέχει να θεραπεύσει, ενώ θα μπορούσε να προλαμβάνει.

17 σχόλια:

Αριμαθαίος είπε...

Ορθές οι διατυπώσεις κ. Ανδριόπουλε. Συγχαίρω, όπως πάντα ορθοτομείτε. Το κείμενό σας είναι αφυπνιστικό. Όση “επιτυχία” σε όγκο και παλμό και αν έχουν τέτοιες εκδηλώσεις δεν βοηθούν την Εκκλησία. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα παραμείνει ουραγός διότι οι περισσότεροι των ιεραρχών της δεν γνωρίζουν θεολογία. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αρθρώσουν θεολογικό λόγο προπηλακίζονται υπό των γνωστών συντηρητικών. Όμως η Αλήθεια θα νικήσει και η ενότητα θα επιτευχθεί προς δόξα της Εκκλησίας.
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΚΑΜΕ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ -ΦΕΥ- ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ..., ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΣΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΤΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΠΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟ! ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΑΞΙΟΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ Γ.Ο.Χ. ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΝ ΟΥ ΚΑΤ'ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΖΗΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΖΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΗ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ "ΕΚΚΛΗΤΟΥ" ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΛΟΝΟΤΙ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΕΣΧΑΤΩΣ ΚΑΙ ΔΗ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ.....ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΗΤΟΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ, ΦΑΡΜΑΚΙΔΕΙΩ ΚΑΚΟΤΡΟΠΩ, ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΩΝ! Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμος καίγεται και η γρηά ξεροχτενίζεται! αυτό θυμίζουν τα σχόλια οπως άλλωστε και το κείμενο τς ανάρτησης. Ειστε σοβαροί ; ασχολείσθε με τους οικουμενιστας και αντιοικουμενιστας όταν υπάρχουν τόσα και τόσα προβλήματα στη χώρα; και μη μου πειτε οτι προκειται για πνευματικά ζητήματα γιατι θα σας χαρακτηρίσω ασχημα. Ο πατριαρχης δικαιολογείταϊ δεν εχει σχέση με την Ελλάδα παρα μόνο οταν ξεζουμίζει τιποτα μοναστήρια των "νεων χωρων" αλλά οι δικοί μας τι κάθονται και ασχολουνται με τα καμώματα του και κάνουν ημερίδες;γι να τους χλευ΄ζει ο καθε πανάσχετος δηθεν θεολογίσκος;

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτάκη, μην τρελαίνεσαι... Να πας να ακούσεις... όχι μόνο μέγαρο

Ανώνυμος είπε...

«Οι “Οικουμενιστές” δεν διαθέτουν αντίστοιχους μηχανισμούς προβολής και διάδοσης των απόψεών τους. Και βέβαια δεν απευθύνονται στο θυμικό του “πιστού λαού” το οποίο κατακυριεύουν οι “αντι-οικουμενιστές”.»

Καλά, μόλις το είδα αυτό, ξέσπασα στα γέλια... Το ότι όλοι αυτοί οι οικουμενίζοντες έχουν καταλάβει τις κυριότερες (και καιριότερες) στην Ιεραρχία της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι γεγονός που παραβλέπεται. Το ότι έχουν σχεδόν καταλάβει τις Θεολογικές σχολές, επίσης παραβλέπεται. Αλλά, θα μου πεις, αν παρουσιάσεις κάποιον ως «φτωχό και καταφρονεμένο» (δίκην Ξανθόουλου!), προκαλείς περισσότερο την συμπάθεια.

Αυτά όμως είναι φθηνά σοφίσματα.

Ένας φίλος από την Πάτρα («Κυριλλικός» όπως μας αποκαλείς)

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Είναι απορίας άξιον πώς τόλμησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς να διοργανώσει συνέδριο με θέμα το διάλογο με τους Παπικούς χωρίς να ζητήσει γραπτή άδεια από τον κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο και το σχολιαστή του ιστολογίου του κ. Αριμαθαίο! Γι’ αυτό συγχαίρω θερμά τον κ. Ανδριόπουλο που βγήκε με άρθρο στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “ΑΜΗΝ” και στο ιστολόγιό του “Ιδιωτική οδός” και επανέφερε στην τάξη το Σεβασμιότατο Πειραιώς και τους άλλους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
____________

Μα δεν ντρέπεται ο Αγιος Πειραιώς; Επίσκοπος άνθρωπος και να παίρνει σοβαρά το ρόλο του ως φρουρός της Εκκλησίας;
Δεν μπορεί άραγε να γυρίζει, όπως τόσοι άλλοι δεσποτάδες χρυσοστόλιστος στις πανηγύρεις για να του ψάλλουν τη φήμη με δικητοτρίκηρα; Ακούς εκεί! Να έχει το θράσος να ασχολείται με την παναίρεση του Οικουμενισμού και μάλιστα χωρίς την άδεια του κ. Ανδριόπουλου!!! O tempora! O mores! Ο αυθαδέστατος! Και να σκεφτείτε ότι ο ανάγωγος Μητροπολίτης Πειραιώς που ασχολείται με τις αιρέσεις, αντί με τις πανηγύρεις, δεν παρέστη στις φιέστες του Ζακύνθου! Μα δεν ντρέπεται;!

Ο “ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ”
___________

Οσο για τον “Κοσμά Φλαμιάτο” τι φω και τι λαλήσω; Το Θεό τους δεν έχουν οι χριστιανοί! Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή δεν υπέβαλαν αίτηση γονυπετώς τε και γονυκλινώς στο κ. Ανδριόπουλο για να τους δώσει άδεια να εκδώσουν περιοδικό; Μήπως, όμως, εξασφάλισαν ευλογία από το Μεσσηνίας Σαββάτο; Οχι;! Μη στεναχωριέσαι, κ. Ανδριόπουλε. Αυτούς θα τους αναλάβω προσωπικά. Υπόσχομαι να επικοινωνήσω μαζί τους και θα τους σύρω τα εξ αμάξης. Ούτε που θα επαναληφθεί τέτοιο έγκλημα κατά της ελευθερίας του λόγου και της Ορθοδοξίας!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ;
________________

Να σου πώ ένα μυστικό, κ. Ανδριόπουλε; Σε παρακαλώ όμως θερμά! Δεν κάνει να διαρρεύσει. Οχι μόνον υπάρχουν άνθρωποι που διοργανώνουν συνέδρια εναντίον του Οικουμενισμού αλλά υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται το Θεό και αγωνιούν για τη σωτηρία τους, θεωρούν την Ορθοδοξία ως τη μόνη αληθινή Εκκλησία και το Χριστό ως το μόνον αληθινό Θεό. Για δεν γράφεις κανένα άρθρο να τους βάλεις και αυτούς στη θέση τους!

ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΟΔΟΓΗΤΗ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ”;
_______________

Και για να μη μένουμε στα ημίμετρα: Τώρα με την εκδημία του π. Μάρκου νομίζω ότι παρέχεται μια λαμπρή ευκαιρία για να αξιοποιηθούν στο έπακρον τα πολλαπλά τάλαντα και η θεολογική σου εμβρίθεια. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να αναλάβεις την πνευματική καθοδήγηση του “Ορθοδόξου Τύπου” και να κατευθύνεις τη ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα ως δεξιός οιακοστρόφος στον εύδιο λιμένα του συγκρητισμού; Και αν τα πολλαπλά σου καθήκοντα δεν σου επιτρέπουν την πλήρη ανάληψη της ευθύνης της έκδοσης του “Ορθοδόξου Τύπου” για δεν ρωτάς τον φιλαράκο σου τον Κώστα Μπέη να σου δίνει ένα χεράκι εκεί που χρειάζεται; Ο άνθρωπος έχει αποδείξει έμπρακτα το ορθόδοξο του φρόνημα. Και στο Τόκυο και στη Σύρο και στο Καίμπριτζ και στη Μαβίλη και στην Κορφούλα και στις στήλες της “Ελευθεροτυπίας”.


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ...
__________

Ακούω κ. Ανδριόπουλε ότι έχεις πολύ ωραία φωνή και ότι είσαι καλός τενόρος και καλός ψάλτης. Αντε να χαρείς, παλικάρι μου! Τραγούδα και ψάλλε και άσε τα θεολογικά κατά μέρος. Αντε, λεβέντη μου, επειδή αν εσύ είσαι αργόσχολος εμείς έχουμε δουλειές!

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ μου κ. Τελεβάντε,

Δυστυχώς για σας ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ παρέστη πανηγυρικώς "στις φιέστες του Ζακύνθου"!
Κάντε τον κόπο να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση στο site της Μητροπόλεως Πειραιώς.
Τα υπόλοιπα που γράφετε τα αντιπαρέρχομαι ως γελοία.
'Ερρωσθε!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αν έχω κάνει λάθος για την παρουσία του Πειραιώς στις φιέστες του Ζακύνθου ευχαρίστως θα επανορθώσω.

Αλλά δώστε μας σας παρακαλώ την αναφορά στο ιστολογιο της Μητρόπολης Πειραιώς ή της Μητρόπολης Ζακύνθου ή στο δικό σας ιστολόγιο που κάνατε εκτενή αναφορά στο θέμα που δείχνει ότι ο Σεβασμιότατος Πειραιώς παρέστη στον καρνάβαλο του Ζακύνθου.

Αλλά τα υπόλοιπα που χαρακτηρίζετε ως γελοία ποια είναι;

Οτι άκουσα ότι είστε καλός τενόρος και καλός ψάλτης; Οτι δεν χρειάζεται ο Πειραιώς άδεια από σας για να διοργανώνει συνέδρια για θέματα αιρέσεων ή ότι δεν είναι δουλειά σας να ελέγχετε ένα σύλλογο αν θέλει να εκδώσει εκφραστικό όργανο;

Εκτός και αν με το γελοίο εννοείτε ότι τα έγραψα σε σαρκαστικό αντί επιθετικό τόνο!

Ανώνυμος είπε...

"απτοητον ζωον" εισαι Ανδριοπουλε. τοσα σου εγραψε ο νθρωπος εσυ κόλλησες στην παρουσία του Πειραιώς στην Ζακυνθο! λες και ηρθε για σένα αποκλειστικά!!!

Σημάτης Παναγιώτης είπε...

κ. Ανδριόπουλε,
Σας αποστείλαμε το άρτι εκδοθέν περιοδικό μας για ενημέρωση. Σας έστειλα, επίσης, μετά μερικές ημέρες άρθρο μου «Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ», που δημοσιεύτηκε στο ως άνω περιοδικό. Βέβαια, δεν το δημοσιεύσατε, όπως έχετε δικαίωμα. Δημοσιεύσατε, όμως, ένα κείμενό σας με τίτλο «ΟΙ "ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ" ΣΕ ΔΡΑΣΗ!». Σ’ αυτό αναφέρεστε και στο περιοδικό μας, όπως ήταν αναμενόμενο, όχι με κολακευτικά λόγια.
Το ερώτημά μου: Αφού ασκείτε κριτική επωνύμως (και όχι ανωνύμως, όπως οι περισσότεροι) γιατί μας κρίνετε χωρίς να παραθέσετε το άρθρο (ή τις θέσεις μας), ώστε οι επισκέπτες του ιστολογίου σας να γνωρίσουν το κρινόμενο κείμενο και να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη;
Σημάτης Παναγιώτης

panagiotisandriopoulos είπε...

Κύριε Τελαβάντε,

Στο site της Μητροπόλεως Πειραιώς:
http://www.imp.gr/Nea.htm

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφεὶμ συμμετεῖχε στὴν ἐκδήλωση τιμῆς, ποὺ πραγματοποιήθηκε γιὰ τὰ πενήντα χρόνια ἱερωσύνης τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου. Ἡ ἐκδήλωση πραγματοποιήθηκε τὸ Σάββατο 14 Νοεμβρίου στὸ πολιτιστικὸ κέντρο τοῦ Δήμου Ἀρκαδίων – Σαρακινάδου στὴ Ζάκυνθο.

Στὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο ἐδόθη Χαριστήριος Τόμος ἀπὸ τὸν Μακαριώτατο Πάπα καὶ Πατριάρχη Ἀλεξανδρείας καὶ πάσης Ἀφρικῆς κ. Θεόδωρο, ὁ ὁποῖος μίλησε ἀπὸ καρδιᾶς, ἐκφράζοντας τὴ βαθιά του εὐγνωμοσύνη στὸν κ. Χρυσόστομο. Ἐπίσης ὁ Πατριάρχης ἀπένειμε στὸν Μητροπολίτη Ζακύνθου τὸν Μεγαλόσταυρο τοῦ Ἁγίου Μάρκου.

Γιὰ τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου καὶ τὴν πορεία του μίλησαν ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμος, ὁ ἐκπρόσωπος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ἰωάννης, ὁ ἐκπρόσωπος τοῦ Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ. Θεοφίλου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ἡσύχιος καὶ τέλος, ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ἔκλεισε τὴ βραδιά, κάνοντας μία σύντομη ἀναφορὰ στὶς ἀρχὲς τῆς ζωῆς του, τῆς ἐκκλησιαστικῆς διακονίας του καὶ εὐχαριστώντας κατασυγκινημένος τοὺς πάντες γιὰ τὴν ὁλόθερμη ἐκδήλωση τῆς ἀγάπης τους πρὸς τὸ πρόσωπό του.

Πλῆθος ἀρχιερέων ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καὶ ἐκπρόσωποι ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν παρευρέθηκαν στὴν ἐκδήλωση, τιμώντας τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο.

Τὸ πρωὶ τῆς Κυριακῆς 15 Νοεμβρίου συμμετεῖχαν ὅλοι στὴν πολυαρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία, ποὺ πραγματοποιήθηκε στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Διονυσίου Ζακύνθου.

Επίσης στην ίδια σελίδα θα δείτε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς - να 'ναι καλά ο άνθρωπος - παρίσταται σε πλήθος πανηγύρεων άλλων Μητροπόλεων!
Για την ιστορία και μόνον...

panagiotisandriopoulos είπε...

Kύριε Σημάτη,

Δόξα τω Θεώ έχετε δεκάδες μέσα προβολής των απόψεών σας, οπότε δεν σας χρειάζεται και το δικό μου ιστολόγιο.
Άλλωστε οι απόψεις σας είναι πια πασίγνωστες.
Θέλω όμως να σημειώσω κάτι:
Προσωπικά δεν έχω στείλει ποτέ κείμενό μου προς δημοσίευσιν στα δικά σας ...μετερίζια.
Σεις, όμως, και εννοώ οι ομόφρονές σας μου στέλνουν συνεχώς και αξιώνουν, τρόπον τινά, να τα δημοσιεύσω.
Θα πρέπει να προβληματισθείτε λιγάκι επ' αυτού...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βάζουμε τα πάντα και τους πάντες "στο ίδιο τσουβάλι", προσωπικά δε μπορώ να το καταλάβω. Κάποιοι από αυτούς που το ιστολόγιο αποκαλεί κεφαλές των αντιοικουμενιστών, δεν είναι τυχαία πρόσωπα, το γνωρίζει πολύ καλά ο ιστολόγος αλλά προτιμά να μην το θυμάται. Και όταν μιλούν για το επίμαχο θέμα, δεν απευθύνονται προς το θυμικό κανενός. Υποστηρίζουν τη γνώμη τους με επιχειρήματα από την πατερική παράδοση και την εκκλησιαστική ιστορία. Όποιος επιθυμεί να απαντήσει σε αυτά, θα πρέπει να αντλήσει επιχειρήματά από τις αυτές πηγές, κατά τη γνώμη μου.
Δε θα πείραζε νομίζω, να υπενθυμίσω την αγανάκτηση του, επί εικοσαετία προέδρου του διαλόγου, αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού για το "ανούσιο παίγνιο", όπως απεκάλεσε το διάλογο εξαιτίας της τροπής που αυτός έλαβε. Ή τα εξόχως "αντιπαπικά" κείμενα που δημοσιεύει τα τελευταία χρόνια σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της επαρχίας του. Ή τις ...μπηχτές για το διάδοχό του στην προεδρία του διαλόγου. Είναι και ο Αυστραλίας, φανατικός αντιοικουμενιστής;
Ή να θυμίσω την αποστροφή του παλιού καθηγητή της Θεολογικής Αθηνών, Αθ. Δεληκωστόπουλου, πριν λίγους μήνες σε τηλεοπτική συζήτηση με τον π. Γ. Μεταλληνό ότι: "αν ο διάλογος συνεχίσει έτσι, ο κ. Βαρθολομαίος θα γίνει και αυτός ένας από τους Ουνίτες Πατριάρχες της ανατολής". Ναι, είναι ο ίδιος Δεληκωστόπουλος, ο προσωπικός φίλος, θαυμαστής και υπέρμαχος του αειμνήστου Αθηναγόρα, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, για τη συγγραφή της βιογραφίας του τελευταίου. Είναι και αυτός αντιοικουμενιστής, όταν διατυπώνει τα παραπάνω (που ομολογώ ότι δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τα άκουσα!);
Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε ότι, επιτέλους, κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το "διάλογο";

ΥΓ: Οι “Οικουμενιστές” δεν διαθέτουν αντίστοιχους μηχανισμούς προβολής και διάδοσης των απόψεών τους. Και βέβαια δεν απευθύνονται στο θυμικό του “πιστού λαού”...
Φαντάζομαι ότι αυτα γράφηκαν χάριν αστεϊσμού...

panagiotisandriopoulos είπε...

Στον εξυπνάκια misha:

To intv.gr διαφημίζει την ημερίδα σας.
Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μου.
Γιατί το διαδικτυακό αυτό κανάλι δεν είναι δικό μου.
Και υποπτεύομαι πως θα καλύψει και την ημερίδα.
Και πάλι χωρίς να είμαι σύμφωνος.
Η συνεργασία μου με το intv είναι σε φιλικό επίπεδο, και άρα σέβομαι τις επιλογές του υπευθύνου του.
Τώρα μπορείς να σκαρώσεις ένα ακόμη σενάριο για μένα. Απ' αυτά της KGB! Ξέρεις εσύ μισάνθρωπε.
Πάρε και τον Αλεκούκο να σε βοηθήσει, άμα τα βρεις σκούρα...
Χα,χα!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

κ. Ανδριόπουλε,

Πράγματι ο Αγιος Πειραιώς έδωσε το παρόν του στις φιέστες του Ζακύνθου.

Αφαίρεσα ήδη την αναφορά από το δικό μου ιστολόγιο για το θέμα.

Οσο για το παράπονό σας ότι δεν δημοσιεύουμε τα άρθρα σας στα δεκάδες όπως ομολογείτε ιστολόγια που διαθέτουν οι παραδοσιακοί πιστοί σας παρακαλώ εφεξής να μου στέλλετε ότι έχετε για δημοσίευση (εννοώ για θρησκευτικά θέματα όχι για συναυλίες και εκθέσεις ζωγραφικής κτλ.) και ευχαρίστως θα το δημοσιεύω με την κατάλληλη απάντηση.

Αρνηθήκαμε ποτέ το διάλογο;

Αντί λοιπόν να κακίζετε τον Αγιο Πειριαώς επειδή ενδιαφέρεται για τη σωτηρία του ποιμνίου του και διοργανώνει ημερίδα εναντίον του οικουμενισμού και αντι να εμπαίζετε κορυφαίους ορθόδοξους θεολόγους που συμμετέχουν στην Ημερίδα και να τους απειλείτε με μέτρα και αντί να σας ενοχλεί η έκδοση εκφραστικού οργάνου από ένα παραδοσιακό σύλλογο γράψετέ μας επιτέλους ποιες είναι οι θέσεις για τη βαπτισματική θεολογία, τις αδελφές Εκκλησίες, τη θεωρία των κλάδων κτλ. και ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε τις θέσεις σας και θα τις αξιολογήσουμε δεόντως.

Ανώνυμος είπε...

Αν και είχα γράψει ένα σχόλιο το μεσημέρι δυστυχώς από κάποια αστο-
χία το έχασα!Αναφερόταν στον Τελε-
βάντο,που δηλώνει αντιοικουμενι-
στής,θεολόγος και φιλόλογος!Τον έ-
χω γνωρίσει από άλλα ιστολόγια και βλέπω ότι ο άνθρωπος έχει κάποιες εμμονές,που τις προστατεύουν μέσω του λόγου του διάφοροι ομοιδεάτες
του!Θα αρχίσω από το τέλος της επι-
στολής του προς τον Π.Α.Λαλεί επί το Κυπριακότερον,ως ων Κύπριος ότι έχει και δουλειές.Τω όντι έωθεν έως εσπέρας ευρίσκεται μπροστά σ'έ
να Η/Υ. αξιολογών,κρίνων και πειρώ
μενος θεραπεύσαι"πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν"!!Πολλάκις διαφωνών συμφωνεί και τούμπαλιν!Ωσαύτως ως άλλος Εβραίος των χρόνων του Χρι
στού για το ίδιο πρόσωπο φωνεί το Ωσσανά και μετ'ου πολύ το Σταυρω-
θήτω και δεν είναι βέβαια ο ΜΟΝΟΣ!!Σε ό,τι αφορά το ιστολόγιό του έ-
χει βάλει ασφλιστικές δικλείδες,αλ
λά και μάλλον κέρδος για όποιον θε
λήσει να του στείλει οτιδήποτε.Τέ-
λος πάντων κατά την κρίση μου εί-
ναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ,που δικαιούται να ομιλεί για τα ελληνικά πράγματα,εκ
κλησιαστικά και πολιτικά-ανακατεύε-
ται και μ'αυτά- και ως Κύπριος,αλ-
λά και ως διαμένων εν τη αλλοδαπή και εξαποστελλων τους μύδρους του εκ του ασφαλούς!Και κάτι άλλο να ξέρεις κ.Π.Α.,όπως είχα γράψει και προχθές ότι ύπάρχει εσμός,που σε μάχεται από τη Β.Ελλάδα απόκαλών το ιστολόγιό σου ΒΟΘΡΟΝ!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΒΟΘΡΟΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΙ ;

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο κ.ΣΗΜΑΤΗΣ;

ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ!

Related Posts with Thumbnails