Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ...


Στο Φως Φαναρίου δημοσίευσα την είδηση, με τη σχετική φωτό του Νίκου Μαγγίνα, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε προχθές το Κατηχητικό νέων στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου και μίλησε με τους νέους.
Η φίλη μου, με καταγωγή από την Πόλη, Όλγα Νικολαϊδου μού έστειλε ένα απίθανο σχόλιο, με αφορμή την ανάρτηση αυτή, που το αναδημοσιεύω εδώ για όποιον θέλει να στοχαστεί επί του θέματος.

Η Όλγα Νικολαϊδου είπε...
Δεν ξέρω το λόγο, αλλά η φωτογραφία μου φέρνει μια μελαγχολία. Ίσως γιατί ζώντας την Αθηναϊκή πραγματικότητα έχω συνηθίσει τους νέους με άλλη περιβολή. Βαμμένα μαλλιά με αλλόκοτα σχήματα, ενδυμασία που παραπέμπει σε ένα ατελείωτο καρναβάλι & νεαρές μαθήτριες ντυμένες σταρλέτες.
Δεν ξέρω αν οι παραδόσεις εξακολουθούν να είναι διαφορετικές στην Πόλη. Παραδόσεις που ήθελαν οι άνθρωποι να ζουν την πραγματική τους ηλικία και να μην προτρέχουν στις επόμενες και μεγαλύτερες. Να μην υποδύονται 16χρονοι τη ζωή των 30άρηδων.
Δεν ξέρω αν έχουν την αθωότητα των νεανικών τους χρόνων ως φαίνεται στη φωτογραφία.
Ξέρω όμως ότι μου αρέσει περισσότερο να βιώνω αυτή τη μελαγχολία από την αντίστοιχη που προκαλεί η εικόνα των νέων που τρέχουν να προλάβουν άλλες ηλικίες λες και δε θα τις ζήσουν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails