Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

Προχθές βράδυ στο Μουσικό Σχολείο του Ιλίου στην Αθήνα, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη.

Ο μελοποιημένος Καβάφης, ο Καβάφης του συνθέτη Λεωνίδα Κανάρη, όπως τον τραγούδησε η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, έκθεση με βιβλία, δίσκους και ζωγραφικούς πίνακες για τον ποιητή.

Tο Μουσικό Σχολείο Ιλίου πήγε στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο τρεις χρονιές! Μαθητές και καθηγητές ήλθαν σε επαφή με τον Ελληνισμό της Αιγύπτου, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις, στο σπίτι του Καβάφη, στήριξαν με την παρουσία τους τους λίγους πια μαθητές στα σχολεία μας εκεί. Αποτύπωσαν λοιπόν, θα έλεγα, αυτή τη σχέση τους με τον μεγάλο Αλεξανδρινό στην προχθεσινή λιτή εκδήλωση που είχε ουσία και περιεχόμενο.


Tην όλη επιμέλεια του αφιερώματος είχε ο μαθηματικός του σχολείου Θοδωρής Σφυρής, ενώ την τεκμηριωμένη εισήγηση για τον μελοποιημένο Καβάφη έκανε ο επίσης μαθηματικός Ιωάννης Μπέσκος, ο οποίος επιμελήθηκε και την έκθεση μαζί με την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών Μαρία Ξενούλη.
Την μουσική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια και πιανίστα Νικόλ Καραλή.



Ήταν μια εκδήλωση που έστησε το Εργαστήριο Πολύτεχνης Έκφρασης του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και νομίζω πως τελικά αυτός είναι ο ρόλος του σχολείου στην εποχή μας. Παιδεία, που συμπεριλαμβάνει ισότιμα γνώση και πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails