Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ


O ακάματος Διονύσης Σέρρας, φιλόλογος και ποιητής και φιλόπονος εκδότης, από το 1995, και υπεύθυνος ύλης του περιοδικού ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΦΥΛΛΑ, μας έδωσε ένα ακόμα πολύτιμο τόμο.
Αφιέρωμα στον ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ, με αφορμή τα 140 χρόνια (το 2009) από τον θάνατο του Ποιητή των Ωδών.
Mια άρτια παρουσίαση του αναθηματικού αυτού τεύχους διαβάστε Στον ίσκιο του Ήσκιου.
Το τεύχος αποτελεί πραγματική συμβολή στην περί Κάλβου πλούσια ήδη βιβλιογραφία. Όμως οι εργασίες που δημοσιεύονται εδώ είναι ολότελα "φρέσκιες", ήτοι λαμβάνουν υπ' όψιν όλη την προγενέστερη βιβλιογραφία.
Στις σχεδόν 500 σελίδες του τόμου παρατίθενται, επίσης, όλα τα σχετικά τεκμήρια (ποιήματα, επιστολές, φωτογραφίες, ζωγραφικοί πίνακες, παρτιτούρες και άλλο αρχειακό υλικό) που καθιστούν τον τόμο αυτό πηγή για τον Κάλβο, το έργο και την εποχή του.

Ο Διονύσης Σέρρας αφιερώνει αυτή την λεπτολόγο εργασία του
Στους όποιους (λίγους) μνήμονες
και συνεπείς,
φιλικός κ' ευχαριστήριος
(απο) χαιρετισμός
Αν αυτό σημαίνει ότι ο Δ. Σέρρας κουράστηκε, πράγμα απολύτως δικαιολογημένο, τότε συνεπάγεται αυτόματα το σταμάτημα της έκδοσης. Τι να πει κανείς; Ο Σέρρας ακολούθησε με αυταπάρνηση την ιδιωτική οδό του σ' αυτή την εκδοτική ευθύνη και περιπέτεια. Μόνος, όμως, καθώς υποπτεύομαι, πόσο ν' αντέξει;
Εύχομαι το καλύτερο γι' αυτόν. Το αξίζει! Τα Επτανησιακά Φύλλα θα μας λείψουν, αλλά... Ελπίζω! Αν και "στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς", που λέει κι ο Σαββόπουλος.
Άνθρωποι σαν τον Δ. Σέρρα είναι η ένσαρκη ελπίδα! Και η σάρκωση της Άλλης Ελλάδας! Της δουλειάς και της θυσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails