Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΡΟΖΗΣ ΜΑΣΤΡΟΣΑΒΒΑ




Tην περασμένη Δευτέρα στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, για μια συναυλία της Παιδικής Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου, υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα.
Σίγουρα η Ρόζη Μαστροσάββα ανήκει στην Άλλη Ελλάδα. Εκείνη της αληθινής δουλειάς, της ποιότητας, της υπέρβασης. Διότι, για όποιον ξέρει, δεν είναι καθόλου εύκολο να κουμαντάρεις 130 παιδιά (6 - 19 ετών), δηλ. να τα μυήσεις στην χορωδιακή τέχνη και στη συναυλιακή εμπειρία.


Το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικο, μα ιδιαίτερα απαιτητικό. Περιλάμβανε όλα τα γνωστά κομμάτια των ημερών, σε ιδιαίτερες ρυθμικές και ραφιναρισμένες ερμηνείες, αλλά και τον δύσκολο κύκλο A ceremony of Carols του Μπέντζαμιν Μπρίττεν και καταπληκτικά Spirituals! Εκεί η χορωδία έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ! Σκεφτόμουν ότι ούτε χορωδίες μεγάλων - από τις τόσες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα - δεν θα μπορούσαν να πουν αυτά τα κομμάτια. Και μιλάμε για ερμηνεία κι όχι για απλή ανάγνωση.



Φυσικά, το τραγούδι των παιδιών είχε και κίνηση και ρυθμό και χρήση κρουστών ποικίλων, είχε χαρά και μελωδικότητα.

Μακάρι να υπάρχει διάρκεια σ' αυτή την δουλειά της Ρόζης Μαστροσάββα που μας γεμίζει αισιοδοξία για μια καλή μαγιά αυριανών ικανών χορωδών με ανοιχτούς ορίζοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails